Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.10.2010., 12:41   #1
andrej_s
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2010
Računalo se pali samo od sebe

Bez nekih pravilnih vremenskih razmaka, računalo se, nakon što je ugašeno, upali samo od sebe. Obično prođe više sati od gašenja. Provjerio sam da li ga pali neki event ili sheduled task, u biosu isključio opciju ''wake on lan'' (što se na drugim forumima obično savjetuje kao rješenje ovog problema), dezinstalirao sam potencijalno problematične aplikacije (simple shutdown timer) i problem nije bio riješen. Virusa nema, pc je nov, sastavljen u adm-u prije 3 tjedna te sam ga tamo prije 3 dana odnio na servis. Danas sam nazvao i rekli su im da im se nije nijednom sam upalio.

1. Je li moguće da mu ne odgovara kućna struja (spojen je na produžni sa osiguračem kojeg sam do sad koristio na svim kompovima i sve je bilo uredu)?
2. Pri pokretanju nekih igrica (npr. gta4, nfs shift koje bi na ovo konfi trebale komotno raditi) ponekad se javio BSOD. Instalirao sam sve drivere koji su došli sa uputama, je li moguće da mi fale još neki i to uzrokuje neku grešku?
Iskustva? Mišljenja?
andrej_s je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2010., 12:49   #2
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Provjeri temperature cijelig sistema, psebno grafičke. Igraj nekih pola sata-sat, minimiziraj i u everestu ili hwmonitoru vidi ima li neobičnih vrijednosti. Najbolje da nabaciš SS ovdje.

Što se tiče paljenja, ploča, napajanje ili front panel na kućištu.

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.10.2010., 12:53   #3
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Provjeri u BIOSU da ti nije namsjesteno kada nestane struje da ti se racunalo upali. Mozda je napajanje osjetljivo na velike oscilacije napajanja pa zabiljezi ko da je nestalo struje pa se tebi onda upali komp.

EDIT:

http://europe.asrock.com/manual/770%20Extreme3.pdf strana 46

Restore on AC/Power Loss
This allows you to set the power state after an unexpected AC/power
loss. If [Power Off] is selected, the AC/power remains off when the
power recovers. If [Power On] is selected, the AC/power resumes
and the system starts to boot up when the power recovers.

stavi na OFF pa vidi dal ce se to ponovo desavat
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2010., 13:46   #4
sajko
Premium
Moj komp

sajko's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
A buđenje PC-a modemom?
sajko je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2010., 15:41   #5
andrej_s
Registered User
Moj komp

2borny - primijetio sam da skoči temp za nekih 15etak stupnjeva(čini mi se) od normalne vrijednosti, točno ću izmjeriti kad mi dođe komp pa ću tu c/p at

2zgmmax - nisam bio vidio tu opciju, s tim bi se sigurno pozabavio, pokušat ću staviti na off, a i ove drivere ću update-at pa javim rez

2sajko - u bios-u imam jedino wake-up on LAN i to je isključeno
Staro 18.10.2010., 23:01   #6
Charmed
Foxy lady

Charmed's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor andrej_s Pregled postova
Bez nekih pravilnih vremenskih razmaka, računalo se, nakon što je ugašeno, upali samo od sebe.
Iz shut downa ili hibernacije?
Meni se komp znao paliti na pokret miša (bilo podešeno u mouse properties - alow this device to wake the computer...)

Imaš i tu nekaj, pa možda pomogne http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=196133
Staro 19.10.2010., 02:49   #7
andrej_s
Registered User
Moj komp

shut down. a ako je stvar u pokretu miša, onda mi netko potajno ulazi u sobu dok spavam i pomiče miš...mislim da ću morati postaviti zamke oko radnog stola
palio se kad ni mene niti bilo koga drugog nije bilo kraj kompa. samo se nadam da će im se u adm-u bar jednom upalit pa da ne ispadne da sam lud/imam duhove/lude ukućane koji mi potajno pale komp il se po noći igraju sa mišem/opičenu struju

danas ujutro idem po komp, promijenit ću produžni, čak ga razmišljam povuć iz drugog štekera, dobro ću pretumbat bios i os da lociram potencijalne ''wake on'' funkcije i eventualno update-at drivere. ak se opet upali, gasit ću ga na sklopku
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno