Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.03.2010., 23:51   #1
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
BackTrack 4

Evo zanima me ima li usera da koriste ovu distribuciju? Čini se dosta napravaljena za gurue od terminala, pa me zanima par stvari.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2010., 00:19   #2
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
ta distibucija je za "akere"
guru od terminala (aka normalan korisnik kojemu man nije stran) netreba distru kojoj je glavni fichr predinstaliran aircrack-ng i par patchani drivera sa supportom za injection (meni se to vishe cini kao n00b distra)

nikad nisam vidio nekoga tko stvarno koristi tu distribuciju. (osim klinaca koji misle da su pobrali svu pamet svijeta kada crackaju WEP nekom umirovljeniku)

ako te vec zanima alternativa MSu (znam da imash OSX ) koristi nesto normalno tipa OpenSUSE, Fedora, Ubuntu, Debina, Arch ....
danij3l je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2010., 00:28   #3
Mad_Duke
Guest

Backtrack ima svoju target publiku i filozofiju kao i većina drugih
http://www.backtrack-linux.org/about/
Nitko te ne sili da ga koristiš.
  Reply With Quote
Staro 21.03.2010., 00:38   #4
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

ti mene pratish?

ovo sto sam ja napisao je bilo moje misljenje. ti isto tako napisi svoje (ali ako je moguce ne o mome misljenju nego o samo distribuciji - sto je ako se ne varam i tema)

ta distibucija nije OS koji se moze koristit za svakodnevne stvari (zapravo moze, ali potrebno je puno vishe truda nego da se od recimo Ubuntu-a napravi WEP cracker - a to je ono za sto je koristi 99% ljudi)
Staro 21.03.2010., 00:47   #5
Mad_Duke
Guest

Ne, nego smo valjda jedina dvojica kaj se ne opijaju večeras :P

Pa distra je dobra
"When BackTrack was developed, it was designed to be an all in one live cd used on security audits and was specifically crafted to not leave any remnants of itself on the laptop. "

A ima ljudi kaj to cijeni!
  Reply With Quote
Staro 21.03.2010., 01:14   #6
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
A kaj da velim, koristi se, i nije me briga jel penzić il ne kad ionak napravim 2mb prometa kad se spajam. Lakše mi je BT nego se zajebavat s Ubuntuom pa onda aircrack gore stavljat kad inače koristim winse.

Ak me se time trpa u "akera" ili n00b-a BMK. Ak trebam internet dobil bum ga na neki način, sredstvo mi nije toliko bitno, dok god radi.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2010., 09:49   #7
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
ta distibucija je za "akere"
guru od terminala (aka normalan korisnik kojemu man nije stran) netreba distru kojoj je glavni fichr predinstaliran aircrack-ng i par patchani drivera sa supportom za injection (meni se to vishe cini kao n00b distra)
Pa s obzirom da sam prošao preko Ubuntua, Mandrive, Fedore i sl. nisam stekao dojam da se mogu koristit isto kao i BT u svrhe krekanja primjerice WEPa. Ubuntu je tu jako bio škakljiv i nisam ga uspio dobit za creck WEPa.
Citiraj:
nikad nisam vidio nekoga tko stvarno koristi tu distribuciju. (osim klinaca koji misle da su pobrali svu pamet svijeta kada crackaju WEP nekom umirovljeniku)
Pa ni ja zato sam stavio threrad, ono koliko sam vidio glavnina svih programa su ti "akerski".
Citiraj:
ako te vec zanima alternativa MSu (znam da imash OSX ) koristi nesto normalno tipa OpenSUSE, Fedora, Ubuntu, Debina, Arch ....
Opet BT mi nije trebao kao zamjena nego kao alat
Staro 21.03.2010., 12:06   #8
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

ako ti treba OS za samo tu jednu stvar onda je to ok instant rijesenje. za sve ostalo ceh puno bolje proci s distibucijama koje si i sam nabrojao (BTW sve one mogu napraviti crack wepa, samo je pitanje koliko truda trba uloziti u to)
Staro 21.03.2010., 12:27   #9
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor danij3l Pregled postova
ako ti treba OS za samo tu jednu stvar onda je to ok instant rijesenje. za sve ostalo ceh puno bolje proci s distibucijama koje si i sam nabrojao (BTW sve one mogu napraviti crack wepa, samo je pitanje koliko truda trba uloziti u to)
Pa to sam i rekao, na Ubuntu nisam uspio iako se valjda može
Staro 21.03.2010., 12:43   #10
ivoHuljev
Guest
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
Ono za šta je napravljen radi jako dobro. Raspravljanje o mogućnosti instalacije tih alata na ostale distribucije je apsurdna i suvišna.
ivoHuljev je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2010., 12:50   #11
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor ivoHuljev Pregled postova
Ono za šta je napravljen radi jako dobro. Raspravljanje o mogućnosti instalacije tih alata na ostale distribucije je apsurdna i suvišna.
U kojem kontekstu? S obzirom da na jednom ubuntu (ili nekoj drugoj distri kaj koristi "apt-get") je dovoljna jedna naredba da potegne sve što je potrebno sa taj "famozni" WEP.

Mislim da danas uz ovakve cijene USB stickova bumo imali još više "namjenskih" distribucija. Takve stvari jednostavno ti nije problem džati na nekom malom jeftinjara sticku.
  Reply With Quote
Staro 21.03.2010., 17:25   #12
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
U kojem kontekstu? S obzirom da na jednom ubuntu (ili nekoj drugoj distri kaj koristi "apt-get") je dovoljna jedna naredba da potegne sve što je potrebno sa taj "famozni" WEP.
A ne baš. Zadnjih nekoliko dana se igram sa Ubantuom i stvarno je zaje**ncija sredit drivere za wireless da podržavaju injection koji je potreban za hakiranje WEP-a. Tako da je Backtrack(4) prava stvar jer ti ponudi to sve na tacni.

Koliko sam uspio skužit, distribucija je zasnovana na Debianu (isto ko i Ubuntu) pa ju možeš slobodno svakodnevno koristit, ali ne vidim smisao ako ne misliš svakodnevno koristit ove specijalne alate. Mada, opet, znam par ljudi koji ju koriste svakodnevno, ali ono, to su baš akeri .
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2010., 19:19   #13
Mad_Duke
Guest

Čuj. To kaj ti spominješ je "izolirani" slučaj. Meni ti djubretari od alata su normalno šljakali na eeebuntu-u koji koristim na netbooku.

Ali kao što rekoh, nije danas neki problem držati image na hardu i prebaciti na USB kad ti treba za nekaj prek unetbootin-a
  Reply With Quote
Staro 21.03.2010., 21:43   #14
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
A ne baš. Zadnjih nekoliko dana se igram sa Ubantuom i stvarno je zaje**ncija sredit drivere za wireless da podržavaju injection koji je potreban za hakiranje WEP-a. Tako da je Backtrack(4) prava stvar jer ti ponudi to sve na tacni.
Pa to sam i ja rekao, nikako nisam uspio složit obični airmon-ng.
Citiraj:
Koliko sam uspio skužit, distribucija je zasnovana na Debianu (isto ko i Ubuntu) pa ju možeš slobodno svakodnevno koristit, ali ne vidim smisao ako ne misliš svakodnevno koristit ove specijalne alate. Mada, opet, znam par ljudi koji ju koriste svakodnevno, ali ono, to su baš akeri .
Da ali opet nije ista kao i Ubuntu, nego baš "tjunirana" za ta hack sranja. Vidio sam negdi da većina onih programa neće raditi na drugim distribucijama, jer su prilagođene za BT.
Citiraj:
Čuj. To kaj ti spominješ je "izolirani" slučaj. Meni ti djubretari od alata su normalno šljakali na eeebuntu-u koji koristim na netbooku.
Ali kao što rekoh, nije danas neki problem držati image na hardu i prebaciti na USB kad ti treba za nekaj prek unetbootin-a
Imaš pravo, ja imam par distra koje lagano prebacim na stick kad mi zatrebaju, a Ubuntu je na HDDu.

Nego ovaj mi BT zanimljiv jer ima masu ti terminal aplikacija, baš izgleda uber

I da sigurno ima svoju publiku i primjenu bez daljnjega, ali ja nemam vremena to sada sve učit...
Staro 22.03.2010., 07:29   #15
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Linux je Linux. Sve se može na svim distrama napraviti samo na drukčiji način...A to da je gore spomenuta distra primarno nešto čime će se klinčadija hvaliti da su "akeri" kao što je Danijel rekao,to je debela istina kao i sve one "Ultimate" distre. Ljudi, imate glavne distre i njih se držite,ak hoćete nešto sami napraviti imate Linux from scratch pa se igrajte.
Staro 22.03.2010., 11:48   #16
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Čitam temu, i nije mi jasan smisao. Autor je rekao da ga zanimaju par pitanja u vezi distribucije,a još nisam vidio konkretan problem.
Staro 22.03.2010., 13:07   #17
Mad_Duke
Guest

@m4dm4n

Ma pokrenuli diskusiju i čekamo da Baja bekne kaj to zaprav hoće :P
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
imate glavne distre i njih se držite
Sorry, ali ovo je velika glupost. Imaju tone distribucija koje su bazirane na nekoj drugoj distri, a odlične su. Dobar primjer je kaj ja koristim na laptopu. eeeubuntu. Temeljen na ubuntu, samo kaj je 100% kompatibilan sa mojim hardware-om + još par stvari koje čine život lakšima. Da ne pričam kako da bi te iste stvari imao na "svojoj distri" ili na nekoj "glavnoj" bi trebao potrošiti pun kufer vremena da update-am sve.
  Reply With Quote
Staro 22.03.2010., 18:05   #18
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
@m4dm4n

Ma pokrenuli diskusiju i čekamo da Baja bekne kaj to zaprav hoće :P

Sorry, ali ovo je velika glupost. Imaju tone distribucija koje su bazirane na nekoj drugoj distri, a odlične su. Dobar primjer je kaj ja koristim na laptopu. eeeubuntu. Temeljen na ubuntu, samo kaj je 100% kompatibilan sa mojim hardware-om + još par stvari koje čine život lakšima. Da ne pričam kako da bi te iste stvari imao na "svojoj distri" ili na nekoj "glavnoj" bi trebao potrošiti pun kufer vremena da update-am sve.
Priznajem, kriv sam, takve stvari smetnuh s uma ...mislim na 90% izvedenica distri sa drukčijim paketom defaultnog softwera.
Staro 22.03.2010., 18:09   #19
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Priznajem, kriv sam, takve stvari smetnuh s uma ...mislim na 90% izvedenica distri sa drukčijim paketom defaultnog softwera.
Ma gle. Najbolje je te kvazi distre samo ignorirati. Zbog istih razloga neće opstati. Nema se nekog smisla opterećivati uopće jer nikom ne rade štetu!
  Reply With Quote
Staro 23.03.2010., 19:05   #20
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor m4dm4n Pregled postova
Čitam temu, i nije mi jasan smisao. Autor je rekao da ga zanimaju par pitanja u vezi distribucije,a još nisam vidio konkretan problem.
Ma zanimalo me za mrežu, startao sam mrežu ali nemam nigdje izbornika kao na klasičnom KDEu. Uglavnom odustao sam, jer ovo koristim zasada samo za WEP, ostalo obavljam na Ubuntu 10.04
Staro 23.03.2010., 20:49   #21
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Ma zanimalo me za mrežu, startao sam mrežu ali nemam nigdje izbornika kao na klasičnom KDEu. Uglavnom odustao sam, jer ovo koristim zasada samo za WEP, ostalo obavljam na Ubuntu 10.04
Misliš Kubuntu :P :P
  Reply With Quote
Staro 23.03.2010., 21:30   #22
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Misliš Kubuntu :P :P
Ne, ako si se referirao na KDE (to sam govorio u odnosu na ostale KDE distre), a Ubuntu koristim trenutno
Staro 16.10.2010., 18:31   #23
tomos222
Premium
Moj komp

tomos222's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
stavil sam BT na USB i tak bootam na laptopu, kak da instaliram aircrack-ng posto mi nece na net prek BT?
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno