Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2010., 12:23   #1
dejan66
Registered User
Moj komp

dejan66's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Talking nepotrebni servisi na win 7

pozdrav forumašima!
možda sam ja previdio,ali može li mi neko reći što se smije pogasiti od servisa na sedmici?
dejan66 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2010., 12:48   #2
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Jesi li ti uopste gledao OVO i OVO?
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2010., 13:30   #3
dejan66
Registered User
Moj komp

dejan66's Avatar

da,pogledao sam ovo i ovo ali ne vidim nigdje recimo popis servisa te neke preporučene opcije za njih!
Staro 10.10.2010., 13:57   #4
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Da steta sta nitko jos nije ni na netu pisao o tome..
Staro 10.10.2010., 15:19   #5
dejan66
Registered User
Moj komp

dejan66's Avatar

hvala,još kad bi neko od iskusnijih korisnika sedmice mogao malo pojasniti "to" nama početnicima u sedmici...
Staro 10.10.2010., 18:22   #6
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Gle sorry, al ak ovo ne kužiš nemoj ništa dirati jer na blackviper je sve lijepo detaljno objašnjeno da detaljnije nemože biti, samo treba zasukati rukave i čitati.
Staro 12.10.2010., 14:57   #7
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
ni ja ti ne bi preporucio da prtljas po servisima ako ti ovo sa BlackVipera nije jasno... iako sam ja pola toga isprobao sam metodom pokusaja i pogresaka (jer jednostavno nisam zadovoljan ako ne znam za kaj sluzi nesto sto postoji) pomaze dosta i poznavanje servisa iz XP-a...

Enivejz, ako se time nisi bavio ni na XP-u, radje ti fino DL neki softveric za tweakanje pa "for dummies" metodom sredi to sto hoces...

Al ajde... ako si vec voljan testirati... prvo utvrdi koju verziju sedmice imas... onda se koncentriraj na taj stupac... e sad... plavo ofarbano s lijeve strane su ti puna imena servisa i odmah pored toga registry imena... ako ti nesto nije jasno samo po sebi, klikni na ta plava slova i na njihovom wiki-ju procitaj za kaj sluzi koji servis...

nakon toga fino obrati paznju na predzadnji i predpredzadnji stupac... "Safe" znaci da u tom statusu servis moze biti bez ikakvih "negativnih" posljedica za rad OS-a... Tweaked je stupac sa statusima servisa gdje je u prvi plan stavljena "brzina" OS-a odnosno smanjenje zderanja resursa... naravno, kod svake promjene u taj status valja znati cemu taj servis sluzi kako ti nesto sto koristis ne bi prestalo raditi, a ako si mijenjao djuture hrpu servisa, nebus imao pojma kaj je uzrokovalo kvar... za primjer, ja uvijek iskljucujem Print Spooler servis... zato kaj mi to ne treba jer nemam printer... A u Tweaked stupcu je oznacen kao Automatic...

Daklem, bitno je prvenstveno da poznajes sustav i svoje potrebe... tek onda se odi igrat sa servisima...
perich je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2010., 21:59   #8
dejan66
Registered User
Moj komp

dejan66's Avatar

Hvala!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas