|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Windows 7 - shared files "locked"
Dali je itko primjetio da windows 7 nakon pristupa nekom mreznom fileu jako dugo drzi lock na taj file (s time i na cijeli direktorij). Win Xp recimo to nije radio. Za primjer, napravite jedan folder na nekom shareu. Kopirajte pdf u njega te ga otvorite i zatim zatvorite. Probajte renameati taj direktorij gdje se nalazi pdf. Nemoze se renameati dosta dugo, nekoliko minuta. Jel ima tko ideju workaround-a? Probao sam gasiti SMB2 ali to nije problem. Zadnje izmijenjeno od: mann. 26.08.2010. u 11:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Windows7-shared files "locked"
meni se isto to dogadalo,al sam stavljo onda fileove za shareanje na hard di su windowsi pod users/public i nije bilo problema |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A share je isto na Windows 7 ili na nekom drugom OS-u? Kod sebe nisam primjetio takve probleme, a svaki dan radim nešto sa shareom...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja sa Win7 dnevno pristupam na brdo shareova u firmi i nisam primjetio takvo ponašanje. Možda je neki Adobeov cache u pitanju. Anyway, na stroju na kojem je dignut share odeš u Computer Management->System Tools->Shared Folders->Open Files i tamo desni klik na file i close. Postoji i komandnolinijska varijanta (net files) ali s njom je problem što ne prikazuje punu putanju datoteke pa je nezgrapna.
![]() |
#5 |
Premium
|
Me ne ne, fora je sto se radi o Win server okolini gdje Win Xp ne radi takve stvari a win7 radi. XP i Win7 imaju malo drugacije SMB protokole ali to nije stvar jer, kao sto sam rekao probali smo vracati jedno na drugo. Kada pokilas open sessione onda je sve ok, no to je samo gasenje vatre, ne uklanja uzrok. Mada cini mi se da je mozda izasao kakav update jer kao da se nekako manje pojavljuje taj problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
I kod mene se radi o Win server okolini sa WinXp i Win7 klijentima i nisam primjetio takav problem nikada. Probaj sa handleom na Win7 stroju u trenutku kada se desi vidjeti koji ga proces drži. Mogao bi lako biti neki AV.
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Da, fakat, to mi nije ni palo napamet. Ja sam to povezao sa OS-om jer su aplikacije na jednom i na drugom OS-u identicne u verziju. Ali, nitko ne garantira da se ponasaju isto na jednom i drugom OS-u. Uf ovo mi sada tako smrdi na AV. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|