|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Računalo je preglasno
Imam jedan problem. Računalo preglasno zuji, nepodnošljiv zvuk. Zvuk je nekako poznat, kao da ga je uvijek bilo, ali na kratko. Sada se stalno čuje. Preinstalirao sam sustav misleći da je softverski kvar, ali i dalje zuji. Što bi moglo biti. Od prašine nije jer sam provjerio. Procesor amd dual core 2 ghz, 2GB ram... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
A jesi otvorio malo kućište pa osluhnuo od kuda dopire to zujanje? Moguće da je ventilator na napajanju prozujao.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Zuji ili cvrci? Jesi probao s metodom uhom po komponentama da ustanovis koji dio buci? Meni je vent od procesora na starom kompu neobjasnjivo otisao na 7.3k okretaja tako da je cijelo kuciste vibriralo... Edit: dobro veli Bruno, jer je moj vent upravo bio amd-ov. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
A da baciš oko otkuda zujanje dolazi? Ako je neki standarndni fan od 80mm , to je bagatela, zamijeniš ga i miran si. Ako je grafuljin cooler, koji hoće zujati na visokim okretajima (pregrijalo se) počisti ga i dobavi si Speedfan pa vidi kojim brojem okretaja i koji fanovi se vrte... http://majorgeeks.com/SpeedFan_d337.html
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|