|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Komp se ne pali
Pozdrav, Neki dan je bilo malo grmljavine te je komp bio isključen, ali naravno bio je upaljen router te se je spržila mrežna kartica zajedno sa routerom. Nakon zamjene mrežne kartice komp je radio par dana i od jučer se više ne pali. Otišlo napajanje,danas sam promjenio napajanje te se komp pali tj. zavrti se ventilator na procesoru i "čuje" se hard ali ne želi zavrtiti ventilator na grafičkoj(na grafičku je uštekano dodatno napajanje) te nema slike na monitoru.Čudno mi je što se prilikom paljenja ne čuje bip te ukoliko maknem ram sa matične i upalim komp opet nema nikakvog zvuka. Napravljen je reset Bios-a, ištekane su sve komponente i ponovo vraćene ali ništa se nije promjenilo. Pitanje da li je otišla matična ili grafička? Komponenete: MBO - Asrock socket 939 NF4G-SATA2 CPU - AMD Athlon 64 3700+ San Diego RAM - 2GB GPU - ATI Radeon 3870 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Po meni je ploča otišla kvragu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Feb 2010
|
slažem se matična se spržila |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Feb 2010
|
matična ti je otišla sigurno............meni je bio sličan slučaj prvo mi je nakon 2mj. otišao čip "north bridge" ni je mi radio floppy , usb. sata kontroler ali sve ostalo da..........i onda nakon još 6mj. mi je riknuo "south bridge" i onda mi se komp nije uopče palio samo bi se ćulo da nešto tuli i to je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Evo da ne otvaram novu temu, imam sličan problem (bez udara groma - računalo je normalno radilo donedavno). Već sam probao sve standardne korake (promjena slotova memorije, reset cmos, provjera kontakata, kondića, napajanja...) Kad upalim komp, ventovi rade, USB daje struju, ali nema slike niti beepova. Kad maknem memoriju, daje dugi beep (Award BIOS, znači nema memorije). Kad maknem grafičku, i dalje nema niti slike niti se boota. Kad maknem procesor, takođerseništa ne dešava. Smrdi mi na matičnu ili proc? Neobično je samo kako matična daje beep za memoriju, zato mislim da nije ona. Da li bi trebala dati beep i ako je proc neispravan? EDIT: Nakon drugog vađenja baterije (ovaj put ne na desetak sekundi, nego na par minuta) sve proradilo kako bi i trebalo... Zadnje izmijenjeno od: Jackson. 25.09.2010. u 18:54. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|