|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
![]() Pozdrav za sve članove i molio bih savet oko konfigurisanja routera. Telefonska linija, router Huawei Echolife HG520c (IP 192.168.1.1 - Telekom Srbija) i PC W7 se nalaze na spratu. U router je u 1.lan uštekan je kabel za mrežnu karticu PC-a sa Windows 7 (OS) - IP 192.168.1.2, dok je u 2.lan uštekan kabel za mrežnu karticu PC-a sa Windows XP-om i IP 192.168.1.3, koji se nalazi u prizemlju. Kako u prizemlju hoću da instališem i dreambox za satelitsku TV za koji mi je takođe potrebna ADSL konekcija, u nedostatku iste rešio sam da kupim router TP Link TL-402M, koji bi se nalazio u prizemlju i u koji će biti uštekani i PC WXP i dreambox. Kako mi je potrebno da ostvarim vezu između PC-a WXP i dreambox-a putem routera, interesuje me kako bi trebalo konfigurisati TP Link-ov router? Da li će novi router TP Link imati IP adresu 192.168.1.3 koju je ranije imao PC WXP a koje adrese dodeliti PC-u i dreambox-u? Koliko će to imati uticaja na brzinu i protok podataka? I na kraju još jedno pitanje, da li se mogu umrežiti ova dva PC-a sa različitim OS? Hvala unapred. pozz Zadnje izmijenjeno od: janix. 23.09.2010. u 21:51. Razlog: greška |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|