|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Windows 7 OEM, što od hardware-a mogu mijenjati?
Zanima me ako netko zna iz vlastitog iskustva što od hardware-a mogu mijenjati ako imam OEM verziju windowsa 7? Znam da se moze promijenit grafička i RAM, zanima me procesor i matična, te koliko često mogu napravit reinstall? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
kolko ja znam mozes mijenjat sve osim maticne, kad se mjenja maticna konta se koda si presao na drugi komp. tak sam bar ja procito u obavjesti od microsofta |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako ti se da čitati: http://www.microsoft.com/About/Legal...s/Default.aspx Inače, ima više verzija OEM aktivacije, koja je ostavljena na izbor OEM proizvođača. Neki aktiviraju windowse i stave samo bios provjeru (znači, čak i matičnu možeš mijenjati slobodno, dok god je od istog proizvođača) dok drugi imaju svoje filozofije. Microsoft dopušta provjere po slijedećim točkama: Windows Product Activation checks eight different categories of hardware:
Ali u principu prolazi sve, pa i zamjena matične, ako si dovoljno normalan i razuman preko telefona s Microsoft tehničkom podrškom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nazoves microsoft i nemas beda mos i na drugi komp ih staviti .
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Da ne otvaram novu temu ja bi ovdje pitao.. Pitao sam prodavace na ebayu za neke stvari da li su original.. dobivao sam odgovor da su genuine i oem.. Pa me zanima znacenje.. Koliko sam ja uspio googlat shvatio sam kako su oem lazne stvari,a genuine original.. jesam u pravu ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Oem je vezano samo jedno računalo i nije prenosiva, dakle jedno računalo jedna licenca, Ako se npr, crkla matična a promjenjena druga matična ali drugi proizvođača, tada product key nevažeći tj da pisat će "key već drugi koristi" ali postoji besplatni pozivi za Microsoft Hrvatska može se zatražiti dati da drugi key. Razlog je kod matićne mora biti ista ako prva crkne i kupiti istu matičnu tad key prolazi. Provjereno. A isto tako piše pomoć i podrška u Windowsima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|