Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.09.2010., 09:26   #1
Lerox
Banned

Datum registracije: Aug 2010
Import chrome i firefox bookmarks sa starih windowsa

Instalirao sam nove windows preko starih windowsa na kojima sam imao stotine bookmarksa od chroma i firefoxa.

Kako da ih povratim sad u novim windowsima?

Inače to je već treći put od kad sam instalirao windowse preko starih pa sad imam, windows, windows.0 i windows.1 foldere.

Također kod bootanja sad imam izbor od 2 ista windowsa(XP professional), kako da maknem stare?
Lerox je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2010., 11:49   #2
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Bootaj stare windowse i instaliraj si Xmarks (mislim da se tako zove) na firefox.

Nakon toga bootaj nove windowse, takodjer instaliraj Xmarks i on ce povuci tvoje bookmarkse.

BTW, zasto si instalirao dvaput windowse preko starih? Formatiraj disk i ko covjek ih instaliraj
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.09.2010., 11:51   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ne dvaput, nego triput.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2010., 12:15   #4
Lerox
Banned

Datum registracije: Aug 2010
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
BTW, zasto si instalirao dvaput windowse preko starih? Formatiraj disk i ko covjek ih instaliraj

Naravno da to znam, al očito ako formatiram disk onda izgubim sve podatke, oćeš mi ti dati 300GB DVD-a za kopiranje svega sa HDD-a?

Mislim da sam tražio prije kako izbrisati windows folder i program files folder prije instalacije novih windowsa ali nisam ništa korisno našao..
Lerox je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2010., 14:32   #5
Ahab
Premium

Datum registracije: Jan 2009
Može i pješice.
Firefox periodično sprema bookmarkse.
Ctrl+Shift+B -> Unos i sigurnosne kopije -> Povrati -> [odabereš željeni (vjerojatno posljednji) datum

Inače se nalaze u c:\Documents and Settings\[tvoje XP korisničko ime]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\[tvoj profil]\bookmarkbackups\bookmarks-(posljednji datum).json.
Ovo zadnje kopiraš na odgovarajuću lokaciju kod novoinstaliranog Firefoxa.

napomena: omogući prikaz skrivenih datoteka i mapa u Folder options

Naravno, ako ti je ostao stari Firefox na staroj instalaciji Windowsa...inače 0 bodova.

Citiraj:
Autor Lerox Pregled postova
Naravno da to znam, al očito ako formatiram disk onda izgubim sve podatke, oćeš mi ti dati 300GB DVD-a za kopiranje svega sa HDD-a?
Kupi još jedan hard (može i manji) na koji ćeš staviti operativni sustav, a na ovom ostavi podatke, ili podijeli postojeći hard na dvije particije pa na prvu stavi Windowse a na drugu podatke.

U oba slučaja možeš raditi čistu instalaciju Winsa svaki dan ako želiš, podaci će ostati i bez DVD-a...

Citiraj:
Autor Lerox Pregled postova

Inače to je već treći put od kad sam instalirao windowse preko starih pa sad imam, windows, windows.0 i windows.1 foldere.

Također kod bootanja sad imam izbor od 2 ista windowsa(XP professional), kako da maknem stare?
Vidiš i sam da se na ovaj način samo nakuplja krš u kompu, a i zasigurno ne radi kako treba. Kao što reče rendula, čista instalacija pa si miran.

Mislim da je uvijek korisno uputiti na ovo, znao to netko ili ne:
How to - Instaliranje windowsa xp
Ahab je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke