|
![]() |
#1 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Modani BIOS za NF7 v2.0
Jel probo neko modane biose za doticnu plocu i ako je, sto se sve moze dobiti s time, prvenstveno me zanima overclocking pa ako znate neki dobar (modani) s kojim bi mogo dobiti nesto visi FSB ili tako nesto, gdje bi ga mogao skiniti? Maknio sam vdd mod iz cistog razloga sto se ploca malo grije bezveze a ne dobijem neznam kakav napredak, s 220 fsb uspio sam povecat na 225 stabilno i mogu ja dalje bootat windowse i sa 232 al nije stabilno tak da sam odusto, voltazu sam cak povecao i na 2.2V ali nije pomoglo jednostavno nece ploca i mos se slikat, pa sam mislio ako se moze izvuc s nekim biosom jos koji Mhz bilo bi dobro.
![]() |
![]() |
#2 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Jel može ovako, ti meni detaljne upute za VDDmod i kako povečati voltažu RAMa, a ja tebi modani bios baziran na oriđiđi ABIT D26? PS. Mislio sam staviti taj bios ko attachment, ali je prevelik, pa mi zato pošalji na PM svoju email adresu ako te zanima. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||
Moderator
|
Jel isti bios za NF7 (vulgaris) i NF7-S?
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
|
Ovi ljudi nisu normalni sta rade s tim plocama (NF7/S), loze im FSB i preko 260 sa nekim ludim biosima, kad sam vidio zaprepastio sam se, evo i link http://www.ocforums.com/showthread.p...2&page=1&pp=30
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Malo kasno palite al ajd Nakon sto sam procito sve stranice na OCZ-U o biosima (ima ih nekih 65+ mislim) nisam opet bio pametniji dobro neke stvari sam skuzio i to cu vam rec da ustedite vrijeme,al ajde dajte si truda pa procitaje koju stranicu da vam neke stvari budu jasnije PART1 Bios treba birat prema memoriji ako bas neznate koju memoriju imate puknite prvo "MANTA RAYS XT" od tictaca tj probajte sve njegove biose ajd ne bas sve Brzi gadj for njubiz: file:///D:/K%20O%20M%20P/tictac%20guide.htm Biose od TICTACA mozete nac tu: http://s6.invisionfree.com/undercloc...hp?showtopic=9 P.S Postoje jos i bete pa ko oce moze probat Ostali biosi od MERLINA i TRATA(valjda) http://members.lycos.co.uk/hallampg/...%20BIOS%21%21/ PART2 Sto se tice postavki Biosa evo jos nekih 1.6V agp- veca stabilnost pri overkloku 70mhz agp -kod vecih fsb-a postoji neka teorija da PCI LOCK puca pa stavljanjem AGP-a na tu vrijednost vraca LOCK EXT P2P Discard Time 1ms PCI Latency : 128clock I da famozni APIC disable Dobiva se veci fsb nekih 5-8 mhza makar ja to nisam primjetio Nako sto se apic makne treba windowse nanovo instalirat ( ko voli nek iz.....) Modovi http://www.motherboardfaqs.com/abit/abit_mods.htm Svakako probajte chipset mod s olovkom (stvar sljaka) Za svaki bios postoji CPC on i CPC off Treba probati ,za double sided module je bolji off tj postize se veci FSB al je CPC off sporiji tako da treba probat jedno i drugo i vidit sto ramima pase Napamet pricam 200 fsb cpc on = 220 fsb cpc off
![]() |
#6 | ||||||||||
Moderator
|
Stari moj sve ovo gore sto si sad naveo znam i imo sam i vdd mod na ploci i sve to stima samo nije mi jasno kak su dogurali do 260+, trenutno drzim taj Tic Tacov bios (MantaRays XT) i dobio sam nekih 5Mhz vise tj sad mogu na 225 stabilno bez vdd moda pa mi je sad cilj dogurati do nekih 236 sto sam vidio da ekipa lagano dobiva uz malo truda i ne pretjerane voltaze na chipsetu tako da cu se ovih dana prihvatit malo voltmetra i olovke (ponovo) da vidim sta se moze napravit. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Meni se cini da mi chipset mod nije nist pomogao Meni se ploca buta do 259 sa Mantom al stabilna je tek na 242 . S merlinom nece se butat pri 250 al je isto tako stabilna na 242 Mislim da je ploca limit jer rami nisu rade na 2.5 2 3 6 pri 242 probo sam i cas 3 4 4 8 i nece preko 242 onda je ploca neznam vise sta drugo Mantin bios mi je ljepsi i bolji al nece na 242 sa gornjim postavkama tako da ... Flesho sam dosad jedno 10 puta al vise necu neam novi bios chip da se mogu zajebavat dost mi je i ovo,imo sam problema sa merlinovim speedfire (nije mi htio dolazit do windowsa) i od onda reko uspio sam sta sam uspio zajebi Ida meni djejitelj ne radi(ne pali se ekran) kod Mante(xt) Dok kod Merlina radi al ne pri vecem fsbu preko 220 negdje wtf?
![]() |
#8 |
motocross
|
www.xtremesystems.org/forums.... odes na mods,pa bios pa nadi modani bios od nf7 mislim da jedan omogucuje fsb od preko 250mhz.... tak,sad probaj,nadi tictaca i pitaj,on je glavni za to |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |