Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.07.2010., 18:42   #1
d^_^b
Premium
Moj komp

d^_^b's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Pokemon MMoRPG

Naletio sam na ovaj link i mislim da je jako zanimljiva ideja.

http://www.squidoo.com/Pokemon-MMORPG

d^_^b je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2010., 21:33   #2
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
haha, napravit će novu vrstu pokemon ovisnika
Oglas

Oglas
Staro 12.07.2010., 16:17   #3
bojko
Premium

bojko's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Steta, vec sam mislio da igraci mogu sami biti pokemoni Bilo bi zanimljivo igrat iz perspektive npr. Caterpiea.
bojko je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2010., 19:18   #4
d^_^b
Premium
Moj komp

d^_^b's Avatar

Citiraj:
Autor bojko Pregled postova
Steta, vec sam mislio da igraci mogu sami biti pokemoni Bilo bi zanimljivo igrat iz perspektive npr. Caterpiea.
Pa ni to nebi bilo lose, ali je zanimljivije da budes trener, a da se mozda boris iz pokemon perspektive nesto kao TPS.

Pokemoni su bili i ostali nevjerovatno popularni i nije mi jasno zasto nitko nema muda ili nece da napravi pravu PC igru sa pokemonima jer GB i DS su dosadili i taj sistem borbe.
Ali tko ce to praviti iako imaju sve podatke na Bulbapediji, ali jok, radije ce oni praviti Kriza sranja i ostale gluposti nego nesto sto bi vratilo osmjeh na lice svih onih koji su odrasli uz pokemone, one koji su tek postali pokemon fanovi, sve to sa zaista ogromnom zaradom.
Zivimo u 2010 godini u kojoj igre izlaze k'o lude, a dosta njih je losa prerada filmova ili plod ne-bujne maste.

Nedavno sam na jubitubi vidio dobar klip iz neke igre gdje je pokemon borba predstavljena kao borba na street fighteru i zaista sam ostao odusevljen zajedno sa gomilom ljudi koja je komentarisala video.
Ni taj 2D sistem borbe nije los, ali 3D bi bio nenadjebiv gdje bi imao sve gradove koje smo vidjeli do sada i sto je najbolje za proizvodjace igre, ne bi trebalo puno maste da se to sve napravi, samo je potrebno pogledati tih 104 GB-a video materijala koliko je dosad izaslo i vec bi imali odradjen veci dio posla oko osmisljavanja svijeta, sistema borbe, likova i primarnih i side questova. Ostalo bi samo popuniti rupe medju gradovima, ali to ne bi trebalo biti tesko.

Nazalost, izaci ce jos mnogo NFS, Crysis i ostalih sranja prije nego se netko sjeti neceg ovako popularnog i dobrog.

Staro 12.07.2010., 22:02   #5
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor d^_^b Pregled postova
Nazalost, izaci ce jos mnogo NFS, Crysis i ostalih sranja prije nego se netko sjeti neceg ovako popularnog i dobrog.
Vjerujem da su se mnogi sjetili, ali dok god Nintendo nema interesa za PC nećemo ni vidjet poštenu igru.

A sumnjam da će prodati prava na Pokemon-e kad na njima milijune okreću.

Inače, bilo bi zanimljivo igrat, recimo, Pokemon Emerald u 3D-u.
  Reply With Quote
Staro 13.07.2010., 00:14   #6
d^_^b
Premium
Moj komp

d^_^b's Avatar

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Vjerujem da su se mnogi sjetili, ali dok god Nintendo nema interesa za PC nećemo ni vidjet poštenu igru.
Bas mi to nije jasno. Zasto u svijetu u kojem se sve okrece oko novca, oni ne zele napraviti igru za PC koja ce biti x puta igranija od onih na njihovim konzolama. Zarada bi bila x puta veca kada bi uveli princip placanja kao u WoW-u ( ne igram bas WoW, ali koliko znam tamo se dosta stvari placa, ispravite me ako grijesim)

Citiraj:
A sumnjam da će prodati prava na Pokemon-e kad na njima milijune okreću.
Nazalost, ali vjerujem da bi prodali prava kada bi netko poslao ozbiljnu milijonsku ponudu koja bi se isplatila kad-tad. Uostalom, trebala bi postojati opcija da daju nekom igru da je napravi za PC, a onda da dijele zaradu.

Citiraj:
Inače, bilo bi zanimljivo igrat, recimo, Pokemon Emerald u 3D-u.
Ne smo zanimljivo, nego nenadjebivo sa obzirom na game-sranja koja gutamo u zadnje vrijeme. Na 1 dobru igru dolazi XY totalnih gluposti.
Zamisli samo prostrani svijet koji bi mogao istrazivati, pa onda borbe protiv lidera dvorana za bedzeve koje bi kontrolirao AI, a zatim dalje istrazivanje svijeta u kojem bi sretao druge trenere i onda se sa njima borio (govorim o stvarnim ljudima). A onda kada skupis sve bedzeve onda neka se organizuje turnir (nesto kao Johto) gdje bi igrao sa svim ostalim ljudima koji su se tamo kvalifikovali.

Staro 13.07.2010., 02:37   #7
Nybelung
Guest

Citiraj:
Bas mi to nije jasno. Zasto u svijetu u kojem se sve okrece oko novca, oni ne zele napraviti igru za PC koja ce biti x puta igranija od onih na njihovim konzolama. Zarada bi bila x puta veca kada bi uveli princip placanja kao u WoW-u ( ne igram bas WoW, ali koliko znam tamo se dosta stvari placa, ispravite me ako grijesim)
Ne brini se ti za Nintendo. Oni su za 2009. prijavili profit od 2.44 milijarde $$$, a cijeli Activison-Blizzard jedva 100 milijuna dolara.
Tak da, Pokemoni, Zelda, Super Mario i ekipa su jedno 25 puta profitabilniji od COD-a i WOW-a.

Ako netko ikad bude radio Pokemon MMO, onda to definitivno moraju bit Japanci. Mislim da bi Ameri uništili igru.
  Reply With Quote
Staro 13.07.2010., 10:03   #8
syzygy
Premium
Moj komp

syzygy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Nisam fan pokemona, odigrao jednu igru, al ono, nije me navuklo. Ali ti mogu pokazati na primjeru zasto nece doci neka nova ultra kul igra.

8 Mpx kamere su na mobitelima mogle izać još davne 2005, zašto nisu? Zato što bi onda došli nakon nekog vremena do limita (20mpx) i morali bi ulagati u nova istraživanja i vidjeti što ljude zanima.

Zato su prvo krenule loše kamere i onda ih se postepeno nadograđivalo, kako bi se postepeno brali novci. Veća zarada je ako izbacuješ mobitele s 1,3 Mpx pa 2 Mpx, onda 3,2 Mpx, 5 Mpx itd. nego da izbaciš VGA kameru i onda 5 Mpx kameru.

Zašto Nintendo ne želi izbacit novu igru? Sličan razlog.
Na trenutnom sustavu borbe i na trenutnom nacinu igranja se da jos hrpa love zgrnut, zasto ubacivati nesto novo i time ovo staro maknut s trzista i na tome izgubit lovu?

Moja procjena je da će pokemoni takvi kakvi jesu izlaziti jos nekoliko godina, nakon toga će Nintendo uložit hrpu love u novi pokemon projekt i njega gurat jos 10 godina, kao sto se do sada ovaj handheld gurao skoro 10 godina.

Nije stvar u mogucnostima odredjenih kompanija, dostupnim resursima i potencijalnoj zaradi, nego u zapostavljanju trenutnog (kvalitetnog) izvora novca, koje nije potrebno. Zato će pokemoni ovakvi kakvi jesu biti još aktualni neko vrijeme.

CPU: Intel Core i7 870@2.93 GHz,
RAM: 8 GB DDR3
GPU: ATI HD5830 1GB DDR5
HDD: WD Black 640 GB
Zaslon: trenutno ga nema
Mouse: Logitech MX Performance
Keyboard: Logitech G19
Ostalo: WD MyBook 1TB Mac Edition, Logitech G13 GameBoard

CPU: Intel Core i7 mobile @1.40Ghz
RAM: 4 GB DDR3
GPU: ATI HD5750 1GB DDR5
HDD: WD 500GB
Zaslon: 15,4" LCD
Mouse: Logitech G9
Keyboard: Logitech Wave

CPU: Intel Core2Duo E8600 @3.33Ghz, Intel BOX Cooler
RAM: 2 GB DDR3
GPU: Intel HD4500
HDD: 320 GB
OPT: DVD-RW
Zaslon: HP 17" LCD
Keyboard: Logitech Wave
Mouse: Logitech RX1500

syzygy je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2010., 04:07   #9
d^_^b
Premium
Moj komp

d^_^b's Avatar

Citiraj:
Ne brini se ti za Nintendo. Oni su za 2009. prijavili profit od 2.44 milijarde $$$, a cijeli Activison-Blizzard jedva 100 milijuna dolara.
Tak da, Pokemoni, Zelda, Super Mario i ekipa su jedno 25 puta profitabilniji od COD-a i WOW-a.

Ako netko ikad bude radio Pokemon MMO, onda to definitivno moraju bit Japanci. Mislim da bi Ameri uništili igru.
Ali Nitendo je tu uvrstio i profit od prodaje konzola i koliko ja znam oni skoro da imaju monopol na svom trzistu (ne zamjerite mi ako grijesim, ne razumijem se bas u gaming na konzolama)

Sto se tice zadnje tvrdnje, bojim se da si u pravu. Naime, kad su pokemoni izgubili dusu i postali bas onako pederski, to je postalo kada su se Amerikanci upetljali u kreiranje crtica. Oni jednostavno nisu se mogli zadovoljiti onim pravim pokemonima iz prve 2 sezone koji su bili stvarno cool i izradjeni sa puno maste i truda animatora.
Onda je uslijedio Johto koji je trajao 3 sezone i bio probavljiv i ne tako los.
Ali zavrsetkom te pete sezone kada se je Johto zavrsio dao se je primjetiti nedostatak maste kod kreatora i proizvodnja tog crtica je sada "samo da se proda, nije bitno sta".
Sjetite se samo prvih sezona kada je u igri bila ekipa kao sto su Gengar, Scyther, Charmander, Charmilion, Charizard, Bulbasour, Venosour, Squirtle, Blastoise i ostale kreature koje su bile fakat prejebene. I usporedite sada sa novom generacijom pokemona koja je postala onako darkerska, bezvezna, ne-mastovitih likova kao sto su Corfish, Croconow, Surwiper, Telebird-a i ostalih.
Znate li kako je uopste kreator pokemona dosao na ideju?
Kao mali je hvatao insekte i nekom vrstom carobne inspiracije je poceo od tih insekata na papiru praviti bica sa super-natprirodnim mocima koje smo mi kao djeca obozavali. Tesko se mogu sjetiti zgrade, mahale ili razreda bez gomile pokemon fanova koji su po cijeli dan igrali tapke, pola-cijelo, raspravljali se o prethodnoj epizodi, o najboljem/najjacem/najdrazem pokemonu.

I sada u svijetu kakav je nas jos se moramo pomiriti da ce izlaziti sranja poput Crysisa Dickeheada koji ce gutati nase limene ljubimce, a za pokemone ce za sada biti vrhunac retardirana grafika na Wii-u u nekoj igrici koja se zove Battle Revolution.

I kada bi izasla Pokemon igra za PC vjerovatno bi je podjeli opet po regionima u kojima ce se igrati tako za dosadasnjih 12 sezona imali bismo 12 igara. Sto znaci da ce biti jako malo prilika i prostora da na ledjima Pidgeota preletim iz jedne regije u drugu, uzivam u moru na Laprasu ili jasem Ponitu po prostranim livadama sve to popraceno uz minimalan broj Bugova, prelijepu grafiku i probavljiv gameplay.

@syzygy, tako je i u potpunosti se slazem. I vjerovatno cu igrati pokemone kad budem svojoj djeci objasnjavao sta sam ja gledao dok sam bio mali dok oni budu "uzivali" uz Fufi i cvijetno drustvo i Bog-te.pito kakva smeca moderne TV (iako ni novi pokemoni nisu daleko od toga).

Staro 16.07.2010., 13:11   #10
h4ze
Premium
Moj komp

h4ze's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Predobro da bi se ostvarilo

Zadnje izmijenjeno od: h4ze. 16.07.2010. u 20:57.
h4ze je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.09.2010., 23:45   #11
trancer
Premium
Moj komp

trancer's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Citiraj:
Autor mato93 Pregled postova