|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Wd caviar black rikno
Naime rikno mi je disk, kupljen tu sa foruma, novi i sad zagubio sam racun i imam problem, jer nemogu mi reizdat racun vise kao jer ako nije kupljen na firmu to se za fizicke osobe ne moze, sta da radim s tim diskom, da ili ima ikakve sanse da se to zamjeni pod garanciju? da li mi se moze na pp javit bilo tko ko ima takav disk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Na koji način je riknuo? Jel bilo kakvih škljocaja prije?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
nikakvih skljocanja, nicega, radilo sve normalno dok jedan dan se nije smrzo pc, restarto sam ga i onda nije htio bootat, sve dok taj hdd nisam isteko, kasnije je radio normalno, bez njega, disk sam probo preskenirat sa hdd regeneratorom i jos nekim programima, da si bar nesto podataka izvucem s njega al nisat , svi nađu hrpu bad sectora i dodu do jendog djela gdje izbace error, probat cu kontaktirat wd direktno, jer disk bi trebao imat garanciju jos bar 3 godine ak ne i vise, al ovdje mi to ne vrijedi bez racuna, koji je negdje u selidbi zavrsio pitaj boga gdje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
provjeri na wd-ovim stranicama da li je disk u garanciji. ako je onda si isprintaj taj screenshot i dogovori sa msanovim servisom da ti ga zamjene. posalji na ruke onom serviseru sa kojim si dogovarao i mislim da nebi trebalo biti problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ma pricao sam sa ljudima iz adm-a di je disk kupljen, oni su me uputili na m-san, ekipa iz m-sana mi je rekla da u adm-u trazim da se reizda racun, na sto su ovi rekli da fizickoj osobi ne mogu reizdat racun, jer moguce je da su bas taj dan prodali milion wd-caviar blackova, na sto sam ja opet zvao m-san, pokusao vidijeti sa njima da li preko serijskog broja je moguce ostvarit garanciju, na sto su oni meni rekli da je taj disk adm mogo kupit od bilo kojeg drugog dobavljaca, tako da bez neke stele u nekom od servisa ovdje se mogu da izvijete j**** sa ovim diskom, a kad sam ga uzeo prije par mjeseci, u to vrijeme su se spusila u firmi dva greena od teru i braticu jedan blue isto od teru, tak da ne znam, mozda samo losa sreca il sta nemam pojma. Uglavnom poslo sam mail direktno wd-u, gara kod njih vrijedi do 2015 tako da se nadam da ce il oni moc zamjenit disk il mi bar isposlovat da mi njihov zastupnik za hr da novi. Kad smo kod toga, da li ko zna neki od programa s kojim bi mozda mogao izvuc nesto od podataka sa diska, jer jadan mali dio mi je jako bitan, a opet ne bi da mi to u servisu vade van jer oni to naplacuju masno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
sto se tice spasavanja podataka prvo sto mi pada na pamet je neki linux bootabilni cd, npr bilo koji ubuntu. a sto se tice adm-a i neizdavanja racuna meni se vise cini da su lijeni jer na svakom racunu bi trebao biti serijski broj hard diska koji su prodali. tako da vjerujem da se netko hoce s tim pozabavit mogao bi ti saznat broj racuna za 5 minuta. probaj ih lijepo zamolit, trazi nekog drugog tamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Mene moj 1001FALS muči, tu i tam mu se glava čuje, zasad je ištekan dok ne nabavim 600 GB prostora za backup cijelog diska. Nakon ovog ga ne mislim prije prispajat.
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
|
Ne trebaš, upravo gledam u jedan i nema ništa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Serijski je vjerojatno u njihovoj bazi. Znam da u Linksu očitaju bar kod komponente u kojem je integriran i serijski broj, ali na računu nema serijskog broja.
![]() |
#13 |
Premium
|
Di ima volje ima i nacina, mislim u jednoj manjoj trgovini di sam uzeo hrpu komponenti, gazda mi je rekao da i u slucaju da izgubim racun nije problem ostvariti garanciju preko serijskog broja, a i meni je glupo sto su me otkantali unatoc mojem preljubaznom pristupu, il im se ne da il ne znam sto, cak stovise postavili su se jako bahato, al ajde sve je ovo skola, iskreno se ndam da cu rjesit problem direktno u wd-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Jeli bilo još šta na računu osim tog wd-a? I ako jesi i nisi to su korisne informacije koje mogu pomoći u traženju baš tvog računa u slučaju da je stvarno prodano više komada tog istog diska taj dan. Samo ti lijepo reci da će izgubit vjernog kupca koji je ostavio tisuće kuna kod njih zbog tog što im je mrsko izgubit par minuta na traženje računa...garantirano da će se potruditi umah ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Nema računa, jamstva, ničega... Neki imaju sustave koji omogućuju prema serisjkim brojevima dolazak do točnih podataka, neki nemaju, ali ti sustavi prvenstveno služe zaštiti prodavača, manje kupca.
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Na ovakvim stvarima se radi filtriranje dobrih i loših firmi, pitanje je samo kolika je razlika u cijenu kod nabave opreme...
![]() |
![]() |
#19 |
ređistred juzer
Datum registracije: Oct 2009
|
radio sam u prodaji i vidio kako to sve funkcionira, jedni traže samo garanciju, drugi samo račun, treći jedno i drugo. meni je osobno najnormalnije da svaka uvezena komponenta ima ubačen serijski broj u bazu i onda ti ne treba niti račun, niti jamstveni list da vidiš da je čovjek kupio kod tebe e sad, ako je prošlo dosta vremena od kupovine, ili se želi vidjeti datum prodaje, svaki se račun može izvući iz baze, samo treba vremena i volje jamstveni list tu nema nekog utjecaja jer je to generički standardni kopirani list papira, a ne posebno ispunjen i ovjeren dokument i btw, netko (admin, moderator) mi je zbrisao komentar u kojemu sam naveo da sam neki dan složio dva blacka u stripe... ne vidim razloga brisanja? niti je offtopic niti je neukusan komentar. Stoga budimo realni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
U tome i je problem, to je zakonski traženi dokument, obavezan kao prateći dokument robi i osnovni element koji korisnik ima za ispunjavanje jamstvenih potreba. Sve ostalo (uklkučujući i račun!) je nebitno ili manje bitno.
![]() |
#22 |
Premium
|
![]() |
#24 |
ređistred juzer
|
ali ne kužiš me kmica, ako imaš generički jamstveni list na kojemu nije upisan datum prodaje, kako netko može pretpostaviti kad je kupljen proizvod i da li garancija uopće još uvijek vrijedi. Npr. nekadašnji vemil je lijepio jamstvene listove na ambalažu i nije bilo upisa datuma prodaje na te naljepnice. Zato si morao obavezno imati račun |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Nema ovjerenog jamstvenog lista, nema kupnje.
![]() |
![]() |
#26 |
ređistred juzer
|
E moj iggy, kod mene u Karlovcu ti nitko ne ispunjava (ovjerava) jamstveni list. Da li je to protuzakonito ili nije, ne znam i ne da mi se sad googlati, ali činjenica je da je najpametnije rješenje čuvati i jamstveni i račun pa kako tko traži. I naravno, ako imaš kakvo poznanstvo, ne treba ti ništa, jer negdje je sigurno upisan serijski broj, pa se za prijatelja sve može srediti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
|
|
Oglas
|
|