Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.12.2004., 13:34   #1
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
ddr400 2-2-2-5 za intel 875?

da li neko zna koja memorija radi na navedenim postavkama na ddr400 (400mhz, nista nije overclockano) na Intelovoj 875 ploci...

gledam supertalent 2x512mb cl2 ali nisam siguran da li radi na Intel ploci (zato sto mi kingmax 2x512 ddr433 superram nije radio) tj radio je ali je u memtestu imao 52000+ gresaka nakon prvih 7 testova
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2004., 17:12   #2
srkyno1
Premium

srkyno1's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
jesi proba HC seriju?

ne znam zašto želiš niže latencije, bolje ti je nabit FSB šta više možeš.

meni je razlika nekih 10-15 bodova u aidi, a u pcmarku 2002 i 04 oko 5-10 bodova više...
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5
srkyno1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.12.2004., 17:29   #3
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by srkyno1
jesi proba HC seriju?

ne znam zašto želiš niže latencije, bolje ti je nabit FSB šta više možeš.

meni je razlika nekih 10-15 bodova u aidi, a u pcmarku 2002 i 04 oko 5-10 bodova više...
Čovjek ima Intel ploču!

@Masterx
Jesi razmišljao o zamjeni ploče za neku asusicu ili sl.? Više bi dobio nabrijavanjem cijelog kompa nego zamjenom rama.
vudu2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2004., 18:38   #4
MasterX
do you speak it?

Citiraj:
Originally posted by vudu2
Čovjek ima Intel ploču!

@Masterx
Jesi razmišljao o zamjeni ploče za neku asusicu ili sl.? Više bi dobio nabrijavanjem cijelog kompa nego zamjenom rama.
zamjena ploce? NI DA SAM LUD! nema sanse, da neka asus ili slicna qrva bude u mom kompjuteru... od svog kompa trazim vrhunsku stabilnost a opet i pristojnu brzinu u radu, nepada mi napamet mjenjati plocu, nedira mene clockanje ni memorija na 230+mhz

ukazala mi se prilika da nabavim novi ram a ovaj svoj prodam, pa gledam najbolje rjesenje... razmisljao sam o corsair value, nije neka luda brzina, ali su super kvalitetni moduli... a opet ako za istu (ili manju) lovu mogu dobiti super talent ddr400 koji bi radio na 2-2-2-5 to bi bilo cool?

ajmo pomozite mi u odluci, tnx unaprijed!
Staro 05.12.2004., 18:52   #5
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Mislim da Asusice i njena klasa imaju veću stabilnost od orig. Intel IMHO
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2004., 19:36   #6
MasterX
do you speak it?

Citiraj:
Originally posted by LorD ClockaN
Mislim da Asusice i njena klasa imaju veću stabilnost od orig. Intel IMHO
zato tako cesto srecemo ASUS ploce u serverima? Supermicro, Tyan i ostatak primarno "server" ekipe priznajem, ali zato niti jednu tyan-icu ili supermicro plocu neces moci clockati... ni mjenjati milion postavki vezanih uz memoriju

asus, abit, dfi lanparty serija, epox itd ciljaju na gamere i ljude koji zele sto vise (beskorisnih) 3d mark bodova... mene to NE zanima

a vjeruj mi, vidio sam jednu Intel plocu (slucajno kod Black Dragona) kako radi, i rekao sam, NIKAD vise necu uzimati neko maticnu"plocu" (citaj: igracku) nego hocu MATICNU PLOCU! sada ce biti brdo onih koji bi pljuvali po meni, nema problema... ja stojim iza ovoga sto sam napisao... a sada recite koju memoriju uzeti?
Staro 05.12.2004., 21:24   #7
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Svatko ima svoje

Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2004., 21:58   #8
Dendy
Powered by Ford
Moj komp

Dendy's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Originally posted by MasterX
...a vjeruj mi, vidio sam jednu Intel plocu (slucajno kod Black Dragona) kako radi, i rekao sam, NIKAD vise necu uzimati neko maticnu"plocu" (citaj: igracku) nego hocu MATICNU PLOCU! sada ce biti brdo onih koji bi pljuvali po meni, nema problema... ja stojim iza ovoga sto sam napisao... a sada recite koju memoriju uzeti?
Pa ovo ko' da sam ja pisao! Slazem se u potpunosti sa MasterX-om. Ja sam si isto uzeo Intelovu plocu ali 865PERL jer od kompa najvise trazim stabilnosti i pouzdanost. Samo bih ovdje dodao pitanje da li se ove latencije sto MasterX trazi odnose i na 865 chipset? Ovaj tjedan trebam kupiti memoriju i hocu kupit nest posteno a ne da se shebem odma u startu...
Dendy je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2004., 23:46   #9
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Citiraj:
zato tako cesto srecemo ASUS ploce u serverima? Supermicro, Tyan i ostatak primarno "server" ekipe priznajem, ali zato niti jednu tyan-icu ili supermicro plocu neces moci clockati... ni mjenjati milion postavki vezanih uz memoriju

asus, abit, dfi lanparty serija, epox itd ciljaju na gamere i ljude koji zele sto vise (beskorisnih) 3d mark bodova... mene to NE zanima

a vjeruj mi, vidio sam jednu Intel plocu (slucajno kod Black Dragona) kako radi, i rekao sam, NIKAD vise necu uzimati neko maticnu"plocu" (citaj: igracku) nego hocu MATICNU PLOCU! sada ce biti brdo onih koji bi pljuvali po meni, nema problema... ja stojim iza ovoga sto sam napisao... a sada recite koju memoriju uzeti?
khm, asus proizvodi dio ploča za intel, i po mome mišljenju asus ploča je kvalitetnija i stabilnija od intelove, + ima dodatne oc mogučnosti. Možda i nisam u pravi jer nikada nisam imao intel ploču ali asusice jesam, i to je za intel po meni naj. Intelovoj ploči svaka čast, stabilnost je tu, no za tu cijenu se može dobiti više. No to govorim samo ja jer bi se ubio da imam supermicro ili intel ploču, zaboravio bi kako izgleda bios
I da, za cijenu intel i865pe ploče dobiš asus i865pe ploču sa pat enabled, stoga znaći da dobiš i875p bez ecc ram podrške
Staro 05.12.2004., 23:49   #10
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

I da, spd super talenta je 2 3 3 7 pa neznam kako na intelovoj ploči bi funkcionirao 2 2 2 5 jerbo neznam jel možeš bar memory timingse promijeniti! Mislim da na def voltaži super talent to može, ali to je za njega overclock a to se ne uklapa u tvoju priču vjerovatno . Jedino da kupiš corsair od sky-a ali to su 3 modula pa neznam kako bi radio dual channel koji je tebi bitan. I još mislim da tccd radi na ddr400 spd 2 2 2 5 ili tako nešto ali nisam siguran.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.12.2004., 23:55   #11
Darth Revan
Premium
Moj komp

Darth Revan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
2-2-2-5 na 400 može Corsair XL a može i OCZ Platinum EL rev 2. ali Intel hmm... uglavnom sva mema na Samsung TCCD čipu a OCZ is the best!
Darth Revan je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2004., 00:36   #12
MasterX
do you speak it?

istina je da Intelova ploca dodje kao i najskuplja asus ploca (875 chipset) u nekom deluxe pakiranju sa igricama, raid podrskom i dodatnim stvarcicama... ali definitivno cijenim stabilnost koju Intel-ove ploce nude

memoriju mozes tweakati u biosu pod chipset configuration imas neki user defined ili custom mode gdje mozes i overclockati masinu nekih 4%

asus neradi ploce za intel vec Foxconn, ploce su prepoznatljive po tome sto imaju pcb jako tamne boje (gotovo crne) i nemaju puno dodataka na sebi...

u vezi memorije, jedan vote za:

ram pc-3200, 1024mb, ddr, ocz, kit, platinum el rev 2, ddr 400 mhz, 2 x 512mb

nekako mi Corsair ozbiljnije zvuci, ali buduci da nisam overclocker, prosvjetlite me
Staro 06.12.2004., 00:51   #13
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Citiraj:
istina je da Intelova ploca dodje kao i najskuplja asus ploca (875 chipset) u nekom deluxe pakiranju sa igricama, raid podrskom i dodatnim stvarcicama... ali definitivno cijenim stabilnost koju Intel-ove ploce nude

memoriju mozes tweakati u biosu pod chipset configuration imas neki user defined ili custom mode gdje mozes i overclockati masinu nekih 4%

asus neradi ploce za intel vec Foxconn, ploce su prepoznatljive po tome sto imaju pcb jako tamne boje (gotovo crne) i nemaju puno dodataka na sebi...

u vezi memorije, jedan vote za:

ram pc-3200, 1024mb, ddr, ocz, kit, platinum el rev 2, ddr 400 mhz, 2 x 512mb

nekako mi Corsair ozbiljnije zvuci, ali buduci da nisam overclocker, prosvjetlite me
Koliko ja znam OCZ ima viši rating od Corsaira u oc-u.
Znam da Intelove ploče proizvodi između ostaloga i Foxconn, ali i Asus i još nekoliko firmi.
I neznam nijedan razlog razlike u stabilnosti između Asusa i Intela.

Ako možeš timinge podešavat (vdimm vjerovatno ne) onda uzmi Supertalent pc 3200 i stavi ga na 2 2 2 5!
Kažu ljudi da radi. A ako i neradi, i ako kupiš u autronicu imaš super memoriju za male novce sa 5 godina garancije.
Staro 06.12.2004., 01:49   #14
MasterX
do you speak it?

mogu podesavati i voltazu memorije (aka vdimm) pa sada reci da intel875 ploca nevalja? a inace intel nije bas overclockerski nastrojen za razliku od amd-a
Staro 06.12.2004., 03:28   #15
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

masterX

ako tražiš memoriju za DDR 400 @ 2-2-2-5 ono što želiš su samsung TCCD čipovi..... i TOČKA

od onih koje su dostupne kod nas >>

- Corsair XL
- Geil Ultra-X
- PQI Turbo
- A-Data Vitesta DDR600 (nisam siguran da sve imaju samo TCCD , moguće da se gore i neš drugo stavlja pa bih ovu izbjegavao)
- OCZ Platinum EL rev2 DDR400

po onome što sam čitao PQI daje najbolje rezultate na Intelu (kao platforma ,a ne kao ploča)....ne govorim o overclocku već o rezultatima na DDR400....ne sjećam se gdje sam to pročitao ,ali mislim da je bio ili anandtech ili x-bit labs

sve ove meme (opet osim A-date koliko znam) imaju DOŽIVOTNU garanciju PROIZVOĐAČA i deklarirane su da rade 2-2-2-5....ak ne rade vratiš im nazad i tražiš nove

moj glas ide definitivno OCZu i PQIu

skupe igračke ali najbolje što se trenutno može nabaviti
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2004., 09:41   #16
MasterX
do you speak it?

sada trenutno imam neki PQI (nije turbo) i radi na ddr400 2.5-3-3-6 (nisam je nesto forsirao, znam da neradi na cas2, a ovo ostalo nisam mjenjao) cekam da uzmem neku pravu, postenu memoriju. a ovaj moj PQI koji me dugo i vjerno sluzio odlazi u drugu konfiguraciju...
Staro 06.12.2004., 10:04   #17
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Ako možeš dizati voltažu memorije, onda sigurno uzmi supertalent. Ovo šta kaže Mental stoji, ali na nekoj Abit ili Asus ploči kojoj fsb ide preko 300mhz, a ne na Intelovoj koja nema tu mogučnost. Mislim i TCCD i ST ćeš moći voziti na 2 2 2 5 ddr 400 ali za gigu tccd-a kupiš 2 gige supertalenta
Staro 06.12.2004., 10:47   #18
MasterX
do you speak it?

na kolikom naponu bi trebao voziti supertalent da radi 2-2-2-5 na fsb400(tj 200)?
Staro 06.12.2004., 19:10   #19
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Citiraj:
na kolikom naponu bi trebao voziti supertalent da radi 2-2-2-5 na fsb400(tj 200)?
kontaktiraj člana s nickom : BUDE

on ima gigu ST meme pa će ti moći odgovoriti na sva pitanja...a možda možete i dogovoriti neku probu pa da znaš kak će se nositi sa tvojom pločom
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2004., 19:25   #20
bude
Warcraft III TFT

bude's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Evo mene

Ovako, meni u DC-u radi na 400 MHz s lat. 2-2-2-5 s 2.6 V (ide negdje do 415 MHz s tim latencijama). Kako ce se ponasati na intelu nebih znao...
Saphire x700 pro
2x80 GB @ RAID0

bude je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2004., 20:27   #21
MasterX
do you speak it?

posto si u ZG ocemo organizirati neki SuperTalent vs Intel shootout?
Staro 07.12.2004., 15:49   #22
bude
Warcraft III TFT

bude's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
posto si u ZG ocemo organizirati neki SuperTalent vs Intel shootout?
Moze.. javi mi se na mob, poslao sam ti PM
Saphire x700 pro
2x80 GB @ RAID0

bude je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2004., 13:41   #23
MasterX
do you speak it?

Thumbs up

Bude zahvaljujem ti, ali eto ukazala se prilika i uzeo sam CORSAIR TWINX1024-3200XLPRO, ima i one ledice na sebi - nije da mi treba, dok igram Call Of Duty cijelo vrijeme je light show u kucistu

disco, disco
Oglas

Oglas
Oglas

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno