|
![]() |
#1 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Kt600?
Da li je ok kombinacija neka GigaByte-ova ploca ... PR-Z ili tako nesto.. u komb. s Barton 2600+ ... + 256 DDR, 80 GB, GF mx4000 za uredska racunala odnosno za racunalo na kojem ce povremeno raditi flash mx, photoshop, word, excel i sl. (ali nikad istovremeno neka od ta dva!) da li je to stabilna kombinacija ili nije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Kt600?
Citiraj:
Inace, ako te bas toliko pate (pre)skupe Socket A ploce, KT600 chipset je isti drek ko i svi nForcetovi, SiSovi i VIAe, stovise, jos i bolji u odredjenim situacijama (*tko zeli znati vise). |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Master
Datum registracije: Nov 2004
|
s tim pc čipsom nebude mogao ni pokrenut photoshop ![]()
..:: AMD Athlon64 3200 sck.939 ::.. ..:: DFI LanParty UT nF4 SLi ::.. ..:: Coolermaster vodeno ::.. ..:: 2xLeadtek Winfast 6800ultra 800/2200 ::.. ..:: 2x512 OCZ rev.2 ::.. ..:: 2x74Gb Raptor (puno buke,a...) ::.. ..:: OCZ PowerStorm 520W ::.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
pc chipsu nevjerujem, ali imaš asrock ploče sa kt400 nb-om za 250kn u hg spotu, firma je ok, za novce te super, pouzdano, u vlasništvu je asusa, kažu mi suprakompu da imaju apsolutno najmanje reklamacija i najviše prodanih za razliku od epoxa(pc chips).. Gigabyte hvala ali ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Uredsko računalo se slaže od ploče. Mora biti stabilna. Zato se uzima Intel, Abit ili Epox. Naravno, gole serije i bez điđa kakve se nalaze na našim pločama. Proc je nevažan ali zbog Photoshopa mora imati cashe. Tako dolazi u obzir Barton ili Pentium. Stavlja se neka memorija sa ne preagresivnim postavkama. A-Data ili V-Data (da mi je znati koja je razlika). Grafička je ATI (više nema Matroxa osim za previše love). Hard sa najviše garancije i koji se ne dere ko mutav. Dakle, Baracuda. Napajanje mora biti pouzdano i tiho. To ti dođe Chiftek ili ostali iz tog ranga. Kanta se uzima Neverpower ili JNC. Tako to nitko ne gleda. Tipkovnica isključivo Keytronic 2000 jer ima najbolju ergonomiju a nije zakrivljena. Miš po mogućnosti na kuglu. Zbog preciznosti u grafičkim alatima. Coler mora biti tih. Artic Cooling je sasvim OK. Nema clockanja ali se to niti ne radi. Monitor mora biti CRT. Isto tako zbog Photoshopa. Za ostalo bi mogao proći TFT. Tako se u kratkim crtama slaže uredsko računalo. Igračke su druga stvar.
![]() |
![]() |
#7 |
Master
Datum registracije: Nov 2004
|
A zakaj nebi dodal jos 100-150kn i uzel epoxa/asusa/abita?
..:: AMD Athlon64 3200 sck.939 ::.. ..:: DFI LanParty UT nF4 SLi ::.. ..:: Coolermaster vodeno ::.. ..:: 2xLeadtek Winfast 6800ultra 800/2200 ::.. ..:: 2x512 OCZ rev.2 ::.. ..:: 2x74Gb Raptor (puno buke,a...) ::.. ..:: OCZ PowerStorm 520W ::.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Uptime freak
|
ma gledajte, ja sam zaduzen da prikupim 3 ponude za kupnju racunala za skolu, a jelte, onda se moze muljat, pa bi se tako moglo iskemijat da ja dobijem 2x256 DDR400 rama a da skola opet prodje jeftinije u kvarku nego u nekoj drugoj firmi. to sto je kvark jadna firma pa nemaju nis osim gigabytea u ponudi, to je druga stvar. al sad ga frigaj, recite samo da li da uzmem gigabyteovu plocu s kt400 ili s kt600 ili nf2 ili... ? ilitiga ova mi je najisplativija.... MB Gigabyte GA-7VT600P-RZ, VIA KT600, Socket A, FSB 400MHz, 3xDDR400, ATA133, 2xSerialATA, 8xAGP, 5xPCI, AC97 6ch, 8xUSB 2.0/1.1, 100Mbit LAN, ATX, retail - 392 KN Napomena je da ce ovo bit uredska racunala... dakle word i excel a rekoh u najboljem slucaju i kakav powerpoint... dakle ne trebam zvjer graficku... neka mx4000 ce bit sasvim OK ako ce to sve skupa bit stabilno u kombinaciji s gore navedenom plocom.. i nitko se nece igrat na tome... dobro, mozda miljunasa hoce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Uptime freak
|
vratimo se na pitanje > da li je KT600 ok cipset za "uredsko" racunalo? naime skola trenutno ima 7x celer800 koje se ima namjeru zamjenit s novima, ali kako bi ravnateljica rekla, ona zeli otic korak unaprijed s time i kupit nesto inovativno, tako da je pol ponuda zasnovano na A64 s754... no nakon kraceg objasnjavanja da to nema smisla kupovati, ipak smo se slozili oko bartona 2600+ ... e sad ja samo pitam da li je ono dobra ploca (gigabyteova, a ne pcchips ili neka druga ovdje spomenuta!) odnosno da li ce nekakav winxp sp2+ word radit stabilno na tome? samo to, ne treba mi ni korak dalje... (i mozda za obradit koji paketic u SETI-ju ili BOINC-u ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
za uredsku uporabu niti jedan čipset ne može biti loš... može jedino bit zasran traljavom izvedbom nekog proizvođača... dakle, uzmi gigabyte kt600... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
a na kojeg proizvođača se to odnosi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Izbjegavt Matsonic, PCChips!! To su ploce koej su jednio jeftine i umiru na tekucoj vrpci menu u redu su ovih godsinu dnana koliko delam tam otislo 5 Matsconica, s time da su prvo poubijale diskove i onda umrle. Jasno tu bez krivnje nije ni Maxpower smeće od napajanja. Najbolje poslušaj RAKov savjet i ne osvrći se više. Da i NEMOJ kupovat u kvarku je rimaju smao smatbox napajanja a to je gore od Maxpowera, JNCa, MS-a i ostalog smeća
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Uptime freak
|
za jedno racunalo koje ce radit max 3 sata dnevno i u ta 3 sata ce se napisat jedan tekst u wordu, napravit jedna (jadna) slika u corelu/fotosopu, mislim da ce kt600+barton2600+smartbox 400W napajanje biti sasvim ok... valjda.. ali ipak, 3 sata dnevno!!!!!!! i to ne svaki dan!!!! ali i radi se o tome sto u kvarku imam frendove pa ce mi sredit da 256 ddr-a na ponudi ne bude x kn nego x+y kn sto automatski znaci da cu na 4 racunala ja ustedit 4x y kn sto znaci da ce ako y bude npr 280 kn - znaci da cu ja moc dobit jednu plocicu od 256mb ddr400 takorec gratis a to u drugoj firmi necu moc kako god okrenes. a opet ne zelim sjebat ove u skoli i ovo MORA dobro radit - zato sam i dosao tu i postao pitanje... KT400 + B 2600+ + SmartBox 400W DA LI CE TO radit ok za 3 sata dnevno posla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
jeftina napajanja su poput protektiranih guma, pa ti vidi. BTW po pitanj kvarka nemam ti nista pozitivno za reci, samo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Što je točno bilo tvoje pitanje...?
![]() |
![]() |
#18 | |
Junior Member
|
Za takav posel su oni celeri 800 koje imate i koje tvoja ravnateljica oce bacit u smece duplo prejaki ![]() Citiraj:
__________________ |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|