|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
Windows 7 i Linux se smrznu
Ovako, nakon otprilike 1 minute bio to linux ii 7 strelica odnosno sve smrzne i tako ostane... e sad sam ja izbriso inux i 7, bar se nadam kako bih mogao instalirati 7 ponovo, nisam mogao sam staviti cd i onda instaliati 7 jer bi se instalacija zaledila... pa kao što sam spomenuo izbriso sam sve sad mi se samo prikaže ˝grub>˝ ili tako nesto.... također sam koristio gparted live i tam se nisam snaso pa sam odabrao nes bezveze jer mi je ponudio neke opcije, i na kraju sam došao do toga ˝grub˝, znam da taj grub ima veze sa linuxom pa kako se toga rješiti do kraja... da sve obrisem kako bi ponovo mogao instalirati windows 7.....????? samo to imam kad upalim komp http://i33.tinypic.com/24473te.jpg a ovo je gparted http://i34.tinypic.com/28upkdx.jpg ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa stvar je sasvim jednostavna, sa nekim non-M$ boot alatom formatiraj buduću os particiju, postavi je active i primary i kasnije install W7 ide bez blema. Slučajno tj. namjerno ni najnoviji winsi neznaju što bi i kako bi kad vide GRUB / LILO umjesto "svojih" boot sektora i loadera. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
skido sam al i dobio >>.rar<< file plus >>.rar.part<< file kaže da je oštećeno.... pokušat cu ponovo..... btw... meni je problem sta mi se tijekom instalacije smrzne windows dali će se to događat nakon šta upotrijebim hiren´s boot cd??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Na istom cd - u imaš alate za provjeru ispravnost hardware - a, prvo testiraj mobo, cpu i ram. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
^_-
Datum registracije: May 2006
|
Prošlo je 10 dana pa je autor teme već vjerojatno rješio problem no ako netko nekad naleti na sličan (instalira linux, pa nemože instalirat windowse preko) rješenje mu je vrlo jednostavno: iz postojeće linux instalacije, u konzoli upisat ovu 'seppuku' naredbu: Code:
dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=512 count=1 "sda" označava MBR na mojoj instalaciji, no mislim da je na nekima "hda" pa možete i time probat eventualno
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|