|
![]() |
#1 |
Semper Fi
Datum registracije: May 2006
|
Računalo se ne uključuje kako treba
Konfiguracija je ova pod moj komp. Bios je najnovija verzija skinuta sa DFI stranice. Ništa nije klokano, niti je bilo, sve komponente od prvog dana rade na tvorničkim postavkama. Temperature su normalne. Prije nekih 2 mjeseca javio mi se slijedeći problem, nakon čišćenja računala od prašine i mjenjanja paste na procesoru, nakon sklapanja računala isto se nije htjelo upaliti, pokrene sve ventilatore, ali slike na monitoru nema, nema nikakvog bipa. Prvo sam posumnjao da proc nije dobro sjeo u socket, izvadio sam procesor, pregledao, ali tu je sve bilo u redu, nakon sklapanja opet sve po starom, ventilatori zavrte, ali nema slike. Vadio sam grafičku i memoriju, testirao na drugom kompu i sve je bilo u redu. Izvadio sam bateriju sa ploče i nakon vraćanja baterije sve je proradilo kako treba. Prije 20 dana sam ponovo čistio komp i dogodilo se isto, namjerno sam skinuo hladnjak sa procesora(procesor nisam vadio iz socketa), očistio pastu, stavio novu i nema slike, nakon vađenja baterije je sve proradilo. E sad jučer dođem sa posla, uključim komp i nema slike, ništa nisam vadio niti dirao, odmah sam izvadio bateriju i sve je proradilo, ali nakon jedno 20 minuta surfanja komp se sam restartao bez BSOD-a, i evo sad najnormalnije radi. Temperature U čemu je ovdje problem, jel matična polako rikava ili je problem u nekompatibilnosti proca i matične??
![]() |
#2 | |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ajd samo provjeri jel uključen C&Q ili PWM. Za idle je ovo previsoka temperatura s obzirom da se freezer-ov cooler vrti >2000rpm, meni npr. se vent sada vrti na ~800rpm a temperatura je 5-6 C niža od tvoje. Malo je različit cooler, ali nije značajno bolji što se hlađenja tiče, ovo je stvarno prevelika razlika. Procesori su nam podjednaki, pod uvjetom da nisi clockao. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Semper Fi
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 | |
Magnum P.I.
|
Citiraj:
I da, znači uključen ti je C&Q i vent se vrti na više od 2000 okretaja u idleu, to mi se čini nekako previše, pogotovo za odličan 92mm AC. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Semper Fi
|
Citiraj:
Što se tiče C&Q mislim da tu nije problem, jer ventilator na hladnjaku ima priključak sa 3 žice, tako da se cijelo vrijeme vrti na max, ili ja možda griješim??
![]() |
![]() |
#6 | |
Magnum P.I.
|
Citiraj:
I da, sry, što natežem ovo, vjerujem dakle da nije problem u temperaturi, ne znam što bi moglo biti. Znalo mi se do sada dogoditi da se ne pali i ne pišti i tada sam, kao i ti instinktivno sve povadio i vratio nazad, i svaki puta je bio problem u memoriji. Tako, eto, još provjeri i to jesu keksi dobro sjeli. Ne znam dalje. Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 14.08.2010. u 16:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Semper Fi
|
Citiraj:
Kada mi se problem dogodi nema nikakvog bipa sa matične, memorija testirana 12 sati sa memtest86, i nikakvih problema nije bilo, grafičku sam testirao sa Furmarkom i 3dmarkom, procesor sam mučio sa OCCT, Super pi, i Prime95. Izvrtio sam sve testove koje ima everest i nije bilo nikakvih problema!! Zabrinulo me to što se komp jučer nije htio uključiti a na njemu ništa nije dirano!!
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
možda ploča jel si probao flashat zadnji bios? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas