|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Seagate Barracuda ST3500320AS - cyclic redundancy check
imam problem kada prebacujem nešto s jedne particije na drugu često to traje predugo ili nakon nekog vremena sam izbaci data error: cyclic redundancy check. odvrtio sam benchmark u hdtune-u i najveća brzina čitanja je 3,7 MB/s a nisam mogo odvrtiti da vidim brzinu pisanja izabcio je neki error. hard je od 500 gb i mislim da je to ona crna serija seagatea. jel ima nešto što se može napraviti ili je hard riknuo?? ako je mogu li ga nositi na garanaciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
CRC ili Cyclic Redundancy Check je kod za detekciju greške, stoga znas da nije sa hardom sve kako treba.. A i znamo svi sto je sa tom serijom sigejta itd. (ima tu po forumu xyz tema i jedna glavna u kojoj je cak i pisano nesto u vezi "popravka" istog). Ali ako imas garanciju mijenjaj, i uzmi nekog drugog proizvodjaca (ako mozes). ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Prema opisu, HDD je zreo za dobar test i vjerojatnu zamjenu.
![]() |
![]() |
#4 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Odnosno da ga mjenja, no "mozda" (sam se krivo izrazio). ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Pa, za tu seriju je to dosta čudno. Nema nekih posebnih problema osim onih s FW-om, što se lako rješava.
![]() |
#7 | |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
provjerava sam s hdtuneom i nije mi pokazao bad sectora. znači samo da odem tamo gdje sam kupio i da kažem da mi je izbacivalo CRC i da mije užasno spor disk ili? bio sam napravio checkdisk i sad mi prebacuje podatke bez da prekine samo što jednako dugo užasno traje, tj brzina mi se nije povećala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Odi u Device Manager i provjeri je li kontroler u PIO modu. Ako je, reinstaliraj ga i promijeni data kabel u slučaju da se greške ponove.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
preskenirao sam još jednom i hard je pun bad sectora... promijenio sam kabel i naravno nije se ništa promijenilo.. da ga odmah nosim na reklamaciju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nosi.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
nosim ga odmah sutra ujutro jer trgovina radi do 15 ili 16 h tako da danas neću stići. pretpostavljam da tu nema popravke već će mi morati dati drugi hard?ako je tako jel mogu ja tražiti drugi neki u cijeni koliko je ovaj koštao ili mi on daje isti(ako ga još uvijek ima)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pomalo. ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
izgleda ništa od novog harda.. naime uvoznik za seagate je elkotech. tvrtka koja je "pobjegla" iz hrvatske. u trgovini mi daje godinu dana na hard a 3 kod uvoznika kao.. a pošto uvoznika nema u hrvatskoj čini mi se ništa od svega. jel se može još šta napraviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
A stariji je od godinu dana? Pa koliko si po računu dobio gare, godinu? Probaj se dogovoriti s ovima u trgovini. Btw, nije tvoj problem to šta je uvoznik zbrisao. Odgovornost bi trebao preuzeti netko tko sada uvozi Seagate, a pretpostavljam da to netko radi. Ne proizvode se valjda u Slunju..?
![]() |
#18 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Znam, jer sam i sam mislio poslati svoga, dok još nisam počeo "buditi" te diskove iz BSY kome, pošto je moj također iz Elkotecha. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Premium
|
Citiraj:
http://elkotech.hr/index_dovidjenja.html jel bi se ispaltilo slati ga u austriju? tj. kolika bi poštarina bila? Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 12.08.2010. u 14:51. Razlog: spajanje postova |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
a kad bi netkoišao recimou austriju pa da tomože usput ponijeti jel bioviodma zamijenili ili?ili vidio sam da ima elkotech u sloveniji. jel bi se moglo i kod njih ostavriti garancija ili se baš mora slati za latviju? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|