|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
(riješeno) Gašenje računala
u zadnjih nekoliko dana računalo se počelo samo od sebe gasiti nekoliko minuta nakon pokretanja bilo kakve igre.( COD4, Kings bounty AP)Ako ostanem u Windowsima radilo je normalno. Mislio sam da stari Codegen odlazi u vječna lovišta pa sam investirao u Chiefteca A80. Međutim, isti se problem javlja i dalje. Umetanjem rezervne G forsice 6600 dogodilo se isto pa mislim da ni grafička kartica nije u pitanju. Kao zanimljivost navodim da windowsi i dalje normalno rade (ovo pišem s istog računala) no pri pokušaju podizanja Hirens Boota računalo se također uredno ugasi.) Ima li netko ideju u čemu bi mogao biti problem? Moja konfiguracija je: Windows xp service pack 3 Cpu: Athlon 5000+ Black edition MBO: Gigabyte M56s-S3 GPU: Gigabyte 8600 gt 2gb DDR 2 800 MHz HDD: Seagate Barracuda 320 GB LG-eva ATA DVD pržilica |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Rami ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Čini mi se da je niz od 6 kondenzatora s lijeve strane socketa prilično vruć pa je možda ipak ploča na putu u digitalni raj. Zašto misliš da su rami? Problem se intenzivirao pa se sada povremeno gasi i kad je u windowsima. Zadnje izmijenjeno od: logan29. 24.07.2010. u 02:06. Razlog: Dodatne informacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pomislio sam na rame zato sto si spomenuo da ti se rusi komp kada pokusavas bootat Hiren CD...a koliko znam on ucitava zadrzaj u rame, bar mislim. Ako se sada ruci i u win onda moguce da ploca odlazi...vidim da imas S3 model od gigabyta, on vozi jos na elektrolitima jel? Nisu oni solid capacitor? Moguce da kondici odlaze onda... A kakve su ti temperature kompa? Ako ti nije problem svejedno istestiraj keks po keks rama sa mem testom, ukoliko uspijes da se ne ugasi komp. Isto ako imas HDD jos koji probaj i to... Ak sve ovo prodje onda vjerojatno maticna rikava, proc sumnjam, oni rijetko odlaze mada nije nemoguce..
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Ja imam X2 6400+ BE i meni je na stock hladnjaku iscurio plin van i radi toga sam imao pregrijavanja, neznam na koju foru se je to dogodilo, al na hladnjaku se vidlo na jednom dijelu ko da je oksidirao i tamo je najvjerovatnije iscurio taj plin i vise nije hladilo kako treba... Nisam siguran da imamo iste stock hladnjake, al to mozes provjeriti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Pregrijavao se procesor ipak. Hvala svima! |
![]() |
![]() |
|
|