|
![]() |
#751 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
ne igram cesto a kad igram, onda igram na 1680x1050. da li bi se isplatio prelazak gledano da bi tu onda karticu imao 2-3 godine? i da li je ta kartica dobra za prelazak ili mozda neka druga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
Gle, sa 4870 na 4890 ne bi neki veliki dobitak bio jer manje vise to je ista kartica samo malo naklokana i vise memorije, ako hoces nesto za 2-3 godine bolje onda idi na 5850 nego na 4890 ... izađe te skuplje, ali dugorocno je puno veci dobitak nego ici na 4890... |
![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Da se mene pita, ako je razlika veća od 200 kn onda se financijski ne isplati. Što se tiče isplativosti svezi glede mede FPS-a onda je odgovor ne,ne isplati se, odnosno bitna je stvar ovo što ti kolega h3lld govori - rezolucija i monitor na kojem ćeš se igrati. Ja sam konkretno prešao sa 4870 na 4890 ali samo zato jer sam ovu HD4890 dobio jako povoljno |
![]() |
![]() |
![]() |
#754 | |
Registered User
|
Citiraj:
mislio sam prodat svoju i dodat jos 300 kn i uzet Sapphire HD4890 2GB Vapor-X, no ako ne nju onda 5850. pa onda opet za 2-3 godine uzet nes drugo. zajebo sam se sto sam kupio svoju grafulju novu umjesto neku rabljenu. sad da li mi se uopce isplati takav neki buy ili radije da jos neko vrijeme imam svoju pa da onda kupim nes drugo. monitor nije bed ali vrtim na toj rezoluciji jer sam se na nju naviknuo jos od proslog kompa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Disturbed
|
Bolje sacekaj, eventualno oko bozica, ljudi trebaju djeci kupit darove pa se brze bolje rjesavaju dobrih grafa za malo para ... Na tvom mjestu bi pricekao da 5850 padne ispod 1500kn i onda to upikirao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#756 | |
Registered User
|
Citiraj:
a koliko bi onda cirka mogao dobiti za HD 4870 512gb toxic? hvala na savjetu! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Accelero S1 & Scythe Musashi @ XFX HD4890 XXX 1GB
Dočepao sam se jedne XFX HD4890 XXX kartice a kako sam u tom trenutku pri ruci imao dva VGA hladnjaka (Accelero S1 rev.2 i Scythe Musashi), htio sam isprobati i vidjeti koji će se bolje ponašati sa novom radeonkom. Usput sam, za usporedbu, izvrtio i nekoliko testova sa stock hladnjakom. Testna konfiguracija je pod moj komp, zatvoreno kučište, solidan protok zraka, sa sobnim temperaturama između 25-28C. Scythe musashi je bio opremljen sa svoja 2 standardna 100 mm ventilatora koji su se vrtili na max okretajima, dok sam na Accelero namontirao jedan 120 mm Chieftec AF-1225S na 12V (1350 rpm). Sa stock hladnjakom sam isprobao dvije kombinacije brzine okretanja ventilatora - AUTO i fiksno na 66%. Za hlađenje memorije i regulatora sam ostavio tkzv. "red plate" koja je sastavni dio stock coolera. Grafička je testirana na tvorničkim frekvencijama 900/975 i na OC postavkama od 975/1095. Odmah da napomenem kako nisam htio forsirati karticu što se tiče OC. To sam ostavio za neku drugu priliku. Inače na taktovima 1000/1200 je bez problema odradila 3DMark06. ![]() Testovi koji su korišteni i očitanje temperatura nakon njih sa GPU-Z: - FurMark v1.8.2 (stability test 10 min) - 3DMark06 (GT1 i HDR1 test - ponavljanje 3 puta) - 3DMark03 (GT4 Mother Nature - ponavljanje 7 puta) Ciljao sam da otprilike svaki test traje 10-ak minuta. Naravno, tu je i IDLE temperatura, koju sam očitavao nakon cca 10-15 minuta surfanja. Za nešto više, bolje, duže, nisam imao niti vremena niti volje, a bogme ni ideje. Samo jedna napomena što se tiče buke/tišine iako je to subjektivni doživljaj. Sve tri kombinacije hlađenja osim one gdje se stock hladnjak vrtio fiksno na 66%, je bilo nečujno barem što se tiče mene a u odnosu na ostatak konfiguracije i ventilatora u mom kučištu. Za moj "ukus", sve preko 30-35% okretaja stock ventilatora, je glasno. I sad rezultati. Sličice i grafikone sam slagao nabrzinu i takvi su kakvi su. Ako netko ima prijedloge za poboljšanje neka se javi i predloži. Prva tri grafikona su temperature nakon 10 min FurMark stability testa i to posebno za GPU, VDDC i MVDDC. ![]() ![]() ![]() U ova dva grafikona sam smjestio temperature svih testova ali bez vrijednosti za stock hladnjak. ![]() ![]() and the winner is... Mislim da je sve jasno iz gore priloženog. Zato sam se i "odrekao" Musashija i ostavio sebi Accelero S1, ipak daje bolje rezultate sa ovim jačim karticama. Musashi me jako dobro služio, te u kombinaciji sa bivšom HD4870 nikad nisam vidio temperature veće od 70C. Svaki ima svojih prednosti i mana, te posebne zaključke neću pisati, a svaki komentar je dobordošao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Nedostatak Accelero S1 + 120mm je taj kaj pojede 3 PCI-e slota,pa kome treba jedan dodatni jer mislim da musashi zauzima 2 ja imam S1 na svojoj kartici i stvarno sam zadovoljan ovo je temp u idlu http://www.pohrani.com/f/F/O4/4uyw0ydN/temp.gif a ovo nakon igranja BFBC2 http://www.pohrani.com/f/2U/FZ/1dRyWVPd/full.gif vent je scythe mislim da je slip stream 120mm@5v, vrti se na 1k rpm |
![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
@e-mil - dobar test ![]() takodjer sam isprobao oba dva coolera i sebi sam ostavio s1. samo kod mene su temp malo vece, vjerojatno zbog toga sto mi nije bas najbolji protok zraka kroz antec solo + kuciste je uzasno malo iznutra pa mislim i da to sve pridonosi malo losijem hladenju. uskoro cu zavrsiti sa modanjem/farbanjem svog chif big towera pa cemo onda vidjet kakvi ce biti rezultati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
pozdrav svima, nov sam vamo i imam jedno pitanje. ovako, ubo sam saphireovu 4890 1gb...i sad me zanima dali će corsair vx450w bit dovoljan za to?! Ostatak konfe je q6600,(neklokan), 4gb ddr2, i disk neki od 300gb, i dvd neki čitač...eksternih gluposti nikakvih neam...fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Oće, bit će dovoljan ![]()
![]() |
![]() |
#766 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#773 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
isprika krivo, baš ud3 ne radi tako a ud4 na više rade. evo i lista matičnih koje su tak sjebane za sli/cf Asrock P55 Pro Asrock P55M Pro Asus P7P55D Asus P7P55D LE Evga P55 Micro LE Gigabyte GA-P55M-UD2 Gigabyte GA-P55-UD3 Gigabyte GA-P55-UD3L Gigabyte GA-P55-UD3P Gigabyte GA-P55-UD3R Gigabyte GA-P55-US3L Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 17.07.2010. u 22:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
pozdrav, opet ja sa novim dogodovštinama...nakon dvosatne avantura uspio sam uštekat i ugurat gorenavedenu safirovu 4890 u kućište(pomoću čekića i pajsera) i počeo malo proučavat... 1.temperatura u idlu je oko 65 dok je nakon pol sata crysisa(koji se btw vrti slično kao u reviwima po netu) oko 75? dali je to normalno za tu karticu??? 2. u ccc tamo u overdriveu mi piše da mi je gpu clock 650 a memorija na 933? nije li to neš premalo???? u onom info centru(isto u ccc) kad odaberem graphic hardware mi piše gpu clock 850 i memorija 975?! wtf? šta je to? šta da radim? p.s. nisam prvi vlasnik te kartice....fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
S čime si mjerio temp. i kako? Skini si GPU-Z i tam pogledaj koji su ti taktovi! Ovo sa CCC samo stavi na def i ne diraj, pa vidi ovo sa CPU-Z, jer 4890 smanjuje svoje taktove radi potrošnje i zagrijavanja kad je u IDLE! Zadnje izmijenjeno od: danc00. 20.07.2010. u 13:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#778 | |
Disturbed
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Ma kaj ti ne čitaš niš kaj ljudi pišu po forumu kad su u pitanju mjerenja i slično. Ljepo upali GPU-Z stavi kvačicu na "continue refreshing..." i odigraj par min krizu pa onda izčitaš kolka ti je bila max temp, ovak nemoš 100% očitat max. A po tome možeš očitat max temp i max taktove Krivo sam ti rekel nije CPU-Z neg GPU-Z...ispravil sam ! Pa to je normalno kaj su taktovi mali, kad igraš oni se dignu na one normalne! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|