|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Asus A9T laptop - pukao grom, za sliku komponente dajem 50 kn bon
Eo ovako Radi se o modelu Asus A9t Puko je grom i spalio jedan tranzistor jednostavno nema koliko je izgorio Trebam sliku matične ploče ili oznaku tranzistora tj regulatora napona... Nalazi se 2-3 cm od konektora za punjač Probao sam staviti jedan drugi ali mi izgara kontroler za lcd imam drugi kojeg sam stavio i on se opet grije. bojim se da ni on ne izgori Zato molim ako netko ima sliku ploče ili da uslika neku neispravnu bio bih zahvalan. Nagrada 50 kn bon! :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
ajoj ako ga je puko grom,mislis da je samo taj tranzistor otisao?? izgara ti regulator? onaj lm chip ili bas tranzistor? mozes stavit bio koji mosfet,samo probaj sto vece struje,da ti ne izgori opet...i pazi dali je p ili n tip!!ako se radi o mosfetu sa 8 nozica,onda su ti svi isti na maticnoj,barem u djelu napajanja... pa procitaj sta pise na nekom drugom! daj neku sliku pukni da bacim oko!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
eo ovak kada stavim tranzistor s oznakom t06 lap upali al mi se kontroler grije sto nije dobro. takav digne i windows i radi a kada ga izvadim lap ne pali.... tj mrtav ipak mislim da je to neki regulator napona.... mozda daje preveliki napon za kontroler sliku nisam u mogucnosti da stavim.... inace kontroler je kao kartica koja ide u pci slot.... Zadnje izmijenjeno od: skole. 10.07.2010. u 00:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
kontroler je kao kartica koja ide u pci slot?? ne razumijem ovaj dio...mislis mozda na wirelelles karticu ili ??ako ti se grije,znaci da mu je prejaka struja,probaj stavit jaci tranzistor!
![]() |
#5 |
Registered User
|
da... u biti to mu je grafička vjerojatno.... a radi se sigurno o pci slotu Danas sam se pozabavio s time i skuzio sam da se čip od grafike koji je na toj pločici počne grijati tek kada bios upali lcd.... znači kada se pojavi slika počne se pregrijavati.... drugi problem je s laptopom sto ne puni.... tj puni bateriju ali ne pokazuje da puni.... led ne svijetli od punjenja.... hajde sutra slikam to sve pa će biti jasnije..... Zanimljivo sto na netu ne mogu naci ni jednu sliku.... cak ni grafike.... Cijeli sklop napajanja se moze vidjeti bez puno otvaranja..... samo jedan poklopac ispod i moze se vidjeti sklop napajanja.... Ajde onake samo trebam.... Ili je dupla dioda ili tranzistor.... Da li stabilizator napona postoji u EMT3 kucistu tj sa 19v prema nekom nizem naponu.... EMT3: http://www.rohm.com/products/discret...tem/emt3_1.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|