Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.07.2010., 14:16   #1
Micha
Registered User

Datum registracije: Jul 2010
Asus 8600GT odjednom ne radi na Asus M2N matičnoj ploči

Pozdrav svima!

Eh problem je sljedeci:
Konfiguracija je:
AMD 64 X2 4200+
Asus M2N
2 GB Takems 667 MHz
Asus 8600 GT silent DDR3
650w napojna (ne znam koji model, ali kvalitetnije je napajanje, nije neko jeftino)

Sve je radilo kako treba do prije nekoliko dana, a onda racunar nije htio da POST-a, samo se culo beep-anje maticne, i na osnovu beep-ova zakljucio sam da je problem do graficke, ubacim neku staru grafulju 7300 GT i radi sve normalno. Ajd kontam kupit cu neku novu i bice ok sve, medjutim probao sam ovu 8600 GT u frendovom racunaru, i on se ukljucio normalno, sve radi kako treba. Isprobavao sam sve cega sam se mogao sjetiti (pokusavao sa drugim napajanjem, sa jednom plocicom RAM-a, update BIOS-a, update BIOS-a na grafickoj, sve je bilo bezuspjesno)! Na kraju sam mislio da je do maticne (mozda nesto do utora za graficku) i kupio sam M2N68 maticnu, i opet se pojavio isti problem, zna li neko mozda sta da uradim, kako da natjeram ovu 8600 GT da radi na ovoj maticnoj, jer radi na drugim racunarima, a kod mene nece!!!

Molim vas da mi pomognete ako mozete, jer ne znam sta vise da radim!!!

Hvala
Micha je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2010., 14:36   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
isti problem sam imao kod jedne zenske, na n6100 (neka ECS) bila 8600GTS, radila 5/5 skoro godinu dana. samo jednog dana nema slike, crno, cak niti beep-anja. ja kod nje, integrirana radi 5/5, bilo koja druga graficka radi 5/5, ta 8600GTS radi kod mene 5/5... ali natjerati nazad, da 8600GTS radi na ECS-ici, nisam uspio. rjesenje u mom slucaju (nazalost) - kupovina druge graficke, ATi-ja, koji radi mjesecima 5/5.

mislio sam da je izolirani slucaj i nisam se "hvalio", ali ocito sada vidim da nije. bojim se da ce i kod tebe biti prebacivanje na ATi.

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.07.2010., 14:51   #3
golfw12
Premium
Moj komp

golfw12's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
mislio sam da je izolirani slucaj i nisam se "hvalio", ali ocito sada vidim da nije. bojim se da ce i kod tebe biti prebacivanje na ATi.
zašto baš na ati? možda mu bude radio neki drugi model od nvidie

CPU: AMD Ryzen 5 PRO 4650G@3.7GHz@ CM Hyper 212X

MBO: Gigabyte B450 AORUS PRO

RAM: 2 x 8 GB DDR4 3200Mhz CL16 Kingston HyperX Predator RGB

GPU: Radeon Onboard Graphics

SSD: Samsung 1Tb, NVMe

HDD: Seagate 1TB, Sata III

PSU: Corsair RM650X 650W

CASE: Phanteks ECLIPSE P400

MONITOR: AOC 24G2U @ 144HZ

MOUSE: Logitech MX518 Batman Edition

KEYBOARD: Logitech K200

PERIPHERY: RAZER Goliathus Control Alpha

PRINTER: HP LaserJet Pro M12w

CONNECT: T-Com VDSL 30/6 Mb Flat

CPU: Intel® Core™ i5-8250U@1.6GHz

RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400Mhz

GPU: Intel® UHD Graphics 620

HDD: 256 GB M.2 SSD

PSU: HP 90W

LCD: 1.920 x 1.080 FHD-Display SVA

golfw12 je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2010., 15:01   #4
Micha
Registered User

Probao sam ATI 4670 na svojoj ploci (M2N) i radio je normalno, ali ipak mi nije jasno kako da mi sad na novoj ploci (M2N68) 8600 GT ne radi, mozda su slicne ploce ili sta vec...
Staro 10.07.2010., 15:29   #5
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor golfw12 Pregled postova
zašto baš na ati? možda mu bude radio neki drugi model od nvidie
mozda bude, mozda ne bude. namjerno sam napisao ati, jer ipak nesto su jeftiniji od nvidije (polovno naravno pricam, ali i novo), plus cesce ati dolazi sa garancijom (neda mi se objasnjavati od kad do kad je koja graficka, i najcesce dvije godine gare, itd bend).

ali isto tako - nvidia je tu, slobodno uzme nju i proba. samo kazem da ocito nesto se kolje sa necim, smijesno je sto nvidia nece raditi na nvidia chipsetu . plus ponukad masi ljudi koja naleti na driver ati problem, nakon toga je "nikad vise ati.....". mozda ovdje bude suprotno .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2010., 16:11   #6
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor Micha Pregled postova
Probao sam ATI 4670 na svojoj ploci (M2N) i radio je normalno, ali ipak mi nije jasno kako da mi sad na novoj ploci (M2N68) 8600 GT ne radi, mozda su slicne ploce ili sta vec...
Zašto si opet kupio ploču sa Nvidia chipsetom kad ti na takvoj nije radila grafa?

Vjerojatno je neki krkrljanac nastao s tim nvidia 6xx0 i 7xx0 pločama.
  Reply With Quote
Staro 10.07.2010., 16:24   #7
Micha
Registered User

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Zašto si opet kupio ploču sa Nvidia chipsetom kad ti na takvoj nije radila grafa?
Jbg, kontao sam da mi ploca nije uredu, pa da zbog toga grafa ne radi na njoj zato sam i kupio drugu! Otkud sam znao da ce opet isto biti!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno