|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
dlink dsl-2461b + dlink dir636
Cilj je omogućiti bežičnu komunikaciju ova dva mrežna uređaja.Prvi je modem/router i ima 1 antenu, drugi ima 3 antene i samo je router. Recimo želim da se s laptopom spojim na router bežično te da imam pristup drugom routeru ili internetu bežično. Za sada sam uspio dobiti internet jedino onda kada su ta dva routera žično spojena pa onda kad se spojim wireless mogu na net i mrežu.Bez kabla ne funkcionira. Čitah nešto da postoji pin?..i da se treba unijeti, dsl-2641b nema pin kolko se meni čini?Jel uopće moguće njih dvoje spojit? Pitanje u svezi access pointa, jedine koje imam su guest access points i jedan sam enable napravio i podesio ali bez uspjeha. Router ima i connect tipku na samom uređaju ali ništa nije pomoglo. Znači cilj je spojiti se na router koji će bežično komunicirati sa drugim routerom/modemom. Neki savjeti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Potraži druge primjere bežičnog povezivanja, trebaš pokušat uspostavit WDS link ako ga podržavaju oba uređaja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
još samo nešto, virtual access point gdje mogu staviti SSID, dal smeta ak stavim postojece ime?..odnosno recimo da mrezu od oba routera nazovem dlink, i još tako napišem u access pointu? dhcp na routeru trebam disable napraviti? edit : WDS nisam nigdje nasao...samo wps(wireless proteceted setup)...doduše tamo ili trebam pin...ili stisnuti connect...ali nedje. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 08.07.2010. u 23:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa nađi full manuale od oba i potraži, kod WDS linka obično moraš stavit isti SSID, isti radni kanal i isti "tip" zaštite i šifru. Ako ne uspiješ onda utopi DIR636 i nabavi klasični AP, npr. WL-5470AP. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|