|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
kako konfigurirati Edimax EW-7206 APG
Imam netbook Asus EEE 1000HG i Edimax EW_7206 APG kojeg nemogu konfigurirati da se mogu spojiti na free wirelees (PulaFreeAir). Naravno imam i omnidirectional antenu 10db.Molim pomoć! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
sa 7206 će to malo teže ić, probao sam. i to baš na pulafreeair. spoji se prvo sa laptopom, pokupi ip adresu (da vidiš rang). kasnije ap-u promijeni ip adresu na rang kojeg ima pulafreeair i stavi mu .253 na kraj. prebaci edimaxa u client mode, spoji se, i imat ćeš net na netbooku. moraš bit spojen žicom na ap. možeš probat sa universal repeaterom, ali nisam siguran da će htjet radit, meni universal repeater nije nikad htio radit na edimaxu, možda je do firmware-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Evo našao sam IP PulaFreeAir 192.168.3.62 ,Promjenio IP na edimaxu u 192.168.3.253 prebacio edimaxa u client mode,opet ništa jednostavno nestane mi edimax t.j ne vidim ga i ne mogu uci preko ie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Postavi opciju DHCP Server na disabled (u konfiguriranju AP-a tmao gdje si mu mjenjao ip) da dobijes ip od njihovog servea koji bi trebao izgledati nesto kao 192.168.3.xxx |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
kako si postavio dns na kompu? vjerovatno si trebao konfigurirat manualno ip settings, i nakon mijenjanja ip-a od edimaxa više mu nisi mogao pristupit, a dns polja u ip settingsima si pustio prazne. a vjerojatno si i u edimaxu to pustio na 0.0.0.0 evo slikovito ![]() Uploaded with ImageShack.us |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
pa ides universal repeater...i on ti ponudi da skeniras , kliknes na mrezu na koju se zelis zakaciti i kliknes connect, zatvoris to i dalje po postavkama iskopcas dhcp i primjenis i restartas ga ... www.pulawireless.hr , nazalost nema bas zivota na forumu, no ako pitas modza se netko javi..znam da je bio problem s nekom opremom na vidkivoceu(glavna oprema, valjda se renovriao krov pa bilo iskljuceno) pa se mozda zato nisi mogao spojiti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
i to u repeat modu, sve dok mu nisam promijenio firmare u novi. gotovo sam siguran da je i na Ediju isti problem. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|