|
![]() |
#1 |
Dubwise
Datum registracije: Dec 2004
|
Pregrijavanje 2500+ Mobila
Dakle imam jedan problem ! Imam Abit AN7 ( uGuru ) i AMD Athlon XP Mobile 2500+ te hladnjak Spire FalconRock II , stvar je u tome da mi u biosu pokazuje da je temperatura preko 70 stupnjeva UVIJEK , no u stvarnosti i nije takva ! E sad molim pomoc u vezi problema ,preporucite bilo sta sto bi mi moglo pomoci ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
novi bios probaj...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Dubwise
|
mislis novi update ? ajd ako nije bed da netko napise link za download jer ja sam trazio ali bezuspjesno.... ! BTW jel mi moze netko objasnit kako da "probam novi bios " , jel treba instalirat ili .... ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
pa www.abit.com.tw odes pod model ploce izaberes svoju i downloadas bios,ne kuzim kak nisi nigdje mogo nac!bios moras fleshat da bi vidio kak radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
prst na hladnjak je najbolji test...
![]() |
#7 |
partibrejker
Datum registracije: May 2004
|
Na koliko MHz-a radi i na kojem naponu? (...racunaj da ti je 1,75V granica sa zracnim hladenjem...) Imao sam u pocetku i ja problema sa visokom temperaturom... Probaj: flashat bios novijom vezijom (npr. v1,6) - mozes to iz Windowsa pomocu FlashMenu-a (jednostavnije je) ili pomocu diskete Koju pastu si stavio? Najbolja je ArticSilver5 i ne smije je biti previse! Moj se procesor pregrijavao (oko 65'C) zato sto hladnjak nije lezao ravno na njemu - nego ga je samo dijelom dodirivao! Naime, okrenuo sam hladnjak za 180 stupnjeva - naopacke! Bedak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Dubwise
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
partibrejker
|
Opet mi nisi rekao na kojem ga naponu drzis...:confused: Za rad na 2000 Mhz dosta ti je napon od 1,625V |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
partibrejker
|
Odi na ovu stranicu i skini AN7 BIOS 1,8 abit-usa Kad ga skines pokreni tu .exe datoteku. (raspakirat ce se nekoliko fileova) Ako imas instaliran uGuru (ako ne instaliraj ga sa CDa od maticne). Stisni u donjem desnom kutu na ikonicu uGuru sa desnom tipkom misa i pokreni FlashMenu. Tamo imas onaj veliki gumb UPDATE FROM FILE i tamo izaberes onu lokaciju gdje si raspakirao onu exe datoteku (trazi se AN7_18.BIN) Ako si je nasao - stisni samo SAVE BIOS i gotovo! :clap: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ne vjerujem da je stvar u tome da ti guru pokazuje krive temperature nisan jos naisa da je neko s tom plocom ima slican problem tako da vjerujem da tebi nesto ne funkcionira s hladnjakom posto nemas iskustva s flashanjem biosa, a kod tog postupka puno toga moze proc po zlu najprije probaj u biosu pod power supply controller stavit defaults. Ta ti se opcija nalazi pod softmenu setup. Tako ces barem eliminirat mogucnost da si stavija prevelik napon
![]() |
![]() |
#13 |
Dubwise
|
ej hvala google skinuo sam flash menu,iako mi prije nije htjelo da skine,neznam zasto.....no nema veze e sad jos samo moram novi bios... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|