|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Bijeli ekran na laptopu???
Laptop: Fujitsu Siemens Amilo Pa 1538 Star 2,5 godine Od toga upaljen sigurno 2 godine (skidanje, leechanje) Dodao sam mu 1 gigu rama naknadno, znači ima 2 gige rama. I sad, kada ga upalim, bude mi bjeli ekran. Pretpostavljam da je ošla grafička. Ima li tko sličnih problema, ili zna rješenje? Svaka pomoć dobrodošla!!! TNX! Specifikacije Laptopa: General Windows Vista Certification Windows Vista Premium Ready System Type Notebook Built-in Devices Stereo speakers, wireless LAN aerial Width 35.7 cm Depth 25.9 cm Height 3.5 cm Weight 2.7 kg Processor Processor AMD Turion 64 X2 mobile technology TL-50 Multi-Core Technology Dual-Core 64-bit Computing Yes Features PowerNow! technology, HyperTransport technology, AMD64 technology, integrated memory controller, Enhanced Virus Protection Cache Memory Type L2 Cache RAM Installed Size 1 GB / 2 GB (max) Technology DDR2 SDRAM Storage Controller Type Serial ATA Serial ATA Interface Serial ATA-150 Storage Hard Drive 120 GB - Serial ATA-150 Optical Storage Type DVD±RW (+R double layer) Read Speed 24x (CD) / 8x (DVD) Write Speed 24x (CD) / 6x (DVD±R) / 2.4x (DVD+R DL) CD / DVD Rewrite Speed 20x (CD) / 4x (DVD±RW) Card Reader Type 4 in 1 card reader Supported Flash Memory Cards SD Memory Card, Memory Stick, Memory Stick PRO, MultiMediaCard Display Display Type 15.4" TFT Max Resolution 1280 x 800 ( WXGA ) Widescreen Display Yes Features Crystal View Video Graphics Processor / Vendor NVIDIA GeForce Go 7400 TurboCache supporting 512MB Video Memory 128 MB Audio Audio Output Sound card Features 7.1 SPDIF Audio Input Microphone Input Device(s) Type Keyboard, touchpad Telecom Modem Fax / modem Max Transfer Rate 56 Kbps Protocols & Specifications ITU V.92 Networking Networking Network adapter Wireless LAN Supported Yes Data Link Protocol Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g Compliant Standards IEEE 802.11b, IEEE 802.11g Expansion / Connectivity Expansion Slots Total (Free) 2 ( 0 ) x memory 1 ( 1 ) x ExpressCard/54 Interfaces 1 x IEEE 1394 (FireWire) 4 x Hi-Speed USB - 4 PIN USB Type A 1 x display / video - S-video output 1 x modem - phone line - RJ-11 1 x network - Ethernet 10Base-T/100Base-TX - RJ-45 1 x display / video - VGA - 15 pin HD D-Sub (HD-15) 1 x microphone - input - mini-phone 3.5mm 1 x audio - line-In - mini-phone stereo 3.5 mm 1 x audio - SPDIF output/headphones |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako imaš probaj spojit neki monitor na VGA izlaz pa vidi dali ima slike, ako ima onda vjerojatno il ti je otišo LCD ili je negdje slab neki kontakt između LCD-a i matične, eh ako nema slike ni na njemu bojim se da je matična... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
kernel panic
|
Prije bih reko da ti je matrica riknula na lcd-u, probaj vanjski monitor prištekat kao što Ivic@ kaže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
ili je lcd panel otisao ili ti se jednostavno otkačio ili sj.... kabel između ploče i panela pod uvijetom da ima izlaza preko vga porta naravno Zadnje izmijenjeno od: mariposa_cro. 26.06.2010. u 16:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Imam mali update. Sada mi tek ništa nije jasno. Laptop valja, vratio sam mu vistu ultimate x86, par puta ga upalio i ugasio, radi normalno na svom ekranu, ko da mu se ništa nije dogodilo? wtf? jel zna itko šta se događa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Nije ni meni, kako si mu uspio uopće vratiti vistu? Nisi nam rekao da li ima išta kad ga spojiš na vanjski monitor, da li si ga par puta možda zatvorio i otvorio, možda onda i je do lošeg kontakta |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
si probo lagano otvarat i zatvarat lcd u radu,da vidiš da ti ne prekida na kabelu sa matične ili čak sama matična.Probaj još sa hirenom VGA test..poz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|