|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
(riješeno) Ne čita mi eksterni hard disk Verbatim 47572 500 GB
Naime, imam vrlo važne datoteke pohranjene na eksternom hard disku "Verbatim 47572 500 GB" i danas mi je prilikom spajanja s kompom, umjesto da učita foldere zatražio formatiranje. Ponovo sam ga iskopčao iz USB-a i pokušao pokrenuti na laptopu, međutim više uopće se nije pojavljivao u My Computer pregledniku, dakle kao da nije niti prikopčan, iako se na njemu upali lampica koja inače signalizira da je spojen. Može li mi tko pomoći, zaista mi je frka. Unaprijed hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Da li je to spajanje popraćeno kakvim kliktanjem, ili fino i tiho vrti pa ne funkcionira? Probaj ga naći u /my computer-> properties-> manage. Ako ga tamo prikazuje spojen je, ali je greška ili u kućištu ili u disku. Probaj ga spojiti drito u komp, pa vidi kako se tamo ponaša.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Tiho i fino vrti ali ne funkcionira. U propertiesu ga uopće ne pokazuje među hard diskovima, niti u device manageru |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Odi u control panel > administrative tools > computer management > storage > disk management ...pa reci jel ga tu vidiš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ne vidim ga u disk managmentu ![]() Sad ću se zaletit po Y-usb kabel |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Ako ne radi ni sa Y onda ga vadi van iz kućišta i probaj ga spojit direktno na matičnu, moguće da je ona elektronika u kućištu otkazala, vrlo čest slučaj kad je Verbatim u pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
ne radi ni sa y! A ja baš nisam vješt s odvaranjem i prespajanjem. Jeli moguće da je riknuo uslijed kakvog pada (mali se često igra oko kompa i može bit da ga je srušio)... Što onda? Čitao sam da infoLab to uspješno rješava, no za pozamašnu cifru,....ili... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
Ma kakav infolab, prvo trebaš ustanoviti da li je kućište problem ili disk, ako je samo kućište onda to ni nije problem, kupiš novo externo za 10 eura. Taj hdd se lako otvara nemaš tu šta biti vješt, sa strane ima otvore, tu gurneš odvijač i lagano odvajaš doljnu i gornju stranu, najgore šta možeš je pokidat plastiku na kućištu koje ionako ne radi (vjerovatno). Kad izvadiš HDD samo ga spojiš sata kabelom na matičnu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
khm, hvala hvala hvala!!! Napravio kako si rekao i učitalo ga. Uf, koje olakšanje. Svaka čast svima na savjetima, zakon ste ekipo ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|