|
![]() |
#1 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
BSOD-IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Pozdrav! Imam računalo koje već duže vrijeme (preko 6 mj.) ima BSOD-ove.Nakon što sam maknuo Windows XP SP3 i stavio Windows 7 Ultimate,nije bilo BSOD-ova sve do sinoć. Taman sam bio instalirao FIFA Manager 10 i htio ugasiti računalo,stisnuo start,a računalo izbaci BSOD: A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. Citiraj:
Evo slika: http://slike.hr/slike/dsc00091_65560.jpg.html Osim tog problema,ima još jedan;a to je da računalo nakon isključenja iz utičnice izgubi sat.Datum ostane isti,al sat se vrati na 0:00. Konfiguracija je kupljena u 10.mjesecu prošle godine. Jedino su HDD i DVD uređaj stari 4 godine. Kućište i napajanje je promijenjeno prije manje od mjesec dana. Konfiguracija: MBO: ASUS M4N78 CPU: AMD Athlon II X2 240 2.80 GHz RAM: Mushkin DDR2-800 @ 400 MHz 2GB GPU: ASUS EN 9500 GT 1279mb (767mb shared) HDD: Seagate Barracuda 200gb (serija 7200.7) DVD: Pioneer DVD-RW DVR-110D ATA PSU: No name 420W (staro manje od mjesec dana) Može li mi netko reći u čemu bi mogao biti problem sa tim BSOD-om i to što gubi sat nakon isključenja iz struje? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.06.2010. u 11:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Probaj ram u drugi utor pa ces vidjeti dal ce t ise to dogadjati. Sto se tice sata rikava ti baterija na mticnoj ploci pa ju probaj nabaviti i zamjeniti. Sretno Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.06.2010. u 11:52. Razlog: ne quoteaj post iznad svog! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Stavio sam u drugi žuti utor,al nema još BSOD-a nikakvog. Jel ima ikakve veze sa tim BSOD-om to što mi je računalo upaljeno bilo 7h i skidalo torrente i istovremeno sam igrao GTA IV? Inače,prije par mjeseci dok sam imao XP računalo bi se nakon neodređenog vremena zamrznulo,zvuk bi treperio i miš i tipkovnica bi blokirali i nakon par minuta bi izbacio isti ovakav gore BSOD.Nakon par reseta bi se sve vratilo u normalu. Što se tiče baterije,jel mogu ja to pod garanciju odnijet,jer mi je matična stara skoro 8 mjeseci,pa je pod garancijom? Kako mogu provjeriti jel RAM na kraju svog radnog vijeka? On je star koliko i matična,tako da ne znam u čemu bi mogao biti problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Al mi je čudno što sam prije godinu dana imao komp koji je bio star 4 godine i nikad mu se nije mjenjala baterija od matične i nikad ne bi vraćao sat. Jel bolje to pod garanciju odnijet? Jel ima ikakvog smisla vrtiti memtest dok ovo pišem? EDIT: Morao sam otvoriti dva memtesta jer jedan ne može testirati 2048mb rama. I sad ovaj prvi od 1024mb je otišao preko 100%,sad je na 109.2%.Jel to normalno? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Memtest se ne vrti iz windowsa. Skini Hiren's boot cd, zaprzi iso na cd i bootaj sa njega. Nadji memtest i pusti nek pici. Btw, baterija ti kosta ~20kn.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
pa bilo bi ti najbolje ne dirati bateriju ako je pod jamstvom onda neka to oni rijese |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|