|
![]() |
#1 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
(riješeno) Linkworld 460w i vent koji drzi koncert
pozdrav kolege forumasi i forumasice. jedno ili dva simple pitanja. naime na istoimenom napajanju je vent u banani i iz njega izlazi ona ugodna glazba kao da vilicom struzes po asfaltu pri brzini od 160km/h. probao sam ga ispuhati, podmazati te dodatno pricvrstiti. zadnje dvije sulucije su davale konkretne rezultate i sve je bilo super... kojih 2 dana. onda se buka vratila (kako to uvijek biva ), ali sada kao da keramickim tanjurom struzes po asfaltu pri brzini od 300km/h i polako je izludujuce (portal prelude sam morao igrati na 70% glasnoce zvucnika jer se nije nista culo ). nakon kratkog uvoda, moje pitanje je slijedece: da li mogu slodobno odrezat zice od pokvarenog venta, izolirat ih i tako ostaviti u napajanju te s vanjske strane prisrajfiti novi vent i spojiti ga na molex (gdje ujedno imam i kontrolu voltaze: 12, 7, 5V) ili bas moram na te iste zice spojiti vent jer je zatvoreni strujni krug (znaci da napajanje nece raditi ako se na te dvije zice ne prikljuci nesto, u ovom slucaju vent) ? hvala unaprijed. edit: da ne otvaram novu temu, koji pasivnjak mi preporucate za proc? znaci samo pasivnjak, po potrebi bi se aktivni skinuo. gledao sam coolermaster TX3. da li bi taj pasivnjak drzao moj procesor bez aktivnog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Guest
|
Zsšto ne bi prerezao žice od tog starog ventilatora i onda na nje spojio novi vent? Ja sam tako mijenjao. Citiraj:
Bolja opcija je stavljanje tihog venta na hladnjak. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ultrapiretik
|
bez brige. imam 120mm@7V i 80mm@5V sa straznje strane + 120mm na napajanju tako da strujanje zraka je sredeno. sad da li je to dosta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ja sam stavio gt od 1150 okretaja ali na 12V jer napajanje ima regulaciju napona ovisno o temperaturi (oko 6v stalno na slaboj konfi sto mi je bilo preslabo za navedeni vent, vent u napajanju ti je yunglin S122512M protok 63cfm i 1500 okretaja http://en.yltc.cn/newEbiz1/EbizPorta...Searchcategory) Zadnje izmijenjeno od: net. 20.06.2010. u 18:18. Razlog: tipfeler |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ultrapiretik
|
nema ti moj vent toliko protok + nije pwm vent jer nema onu trecu zutu zicu za kontrolu rotacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
PWM vent je sa 4 žice a kod ovih sa 3 žice ta 3. daje povratni info trenutnom br. okr. Mogao si se potrudit i naći temu baš za zamjenu venta u PSU gdje je navedeno sve potrebno i preporuke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Imam 2 napajanja i u oba su bili isti ventovi, regulacija ide preko samo preko napona ( oko 6 v u praznom hodu to bi bilo oko 33 cfm, te raste ovisno opterecenju). Najbolje je pogledat koji je vent i saznat karakteristike te prema tome odabrat zamjenski, mozes i isprobavat s drugim ovisno o opterecenju i grijanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Ultrapiretik
|
jer jos nemam tx3, imam stock cooler na koji stane gore 60mm. probao sam suluciju sa 120mm ali nikako da ga nabijem gore ili zavezem ili bilo sta. da ga stavim bi buka bila dosta manja jer trenutno mi se iz kucista cuje SAMO cpu vent, ostalo je na nuli. samo se grafa oglasi tu i tamo dok igram nesto. edit: malo sam usporedivao protoke zraka i mogu reci da nakon 20min 3dmarka, vent na kucistu (u prijasnjem tekstu 120mm@7V) ima veci protok zraka nego ovaj u napajanju. stoga dolazim do zakljucka da cu vent s kucista preseliti na napajanje, tj probat cu ga staviti da vidim kako ce raditi.
Moja trgovanja: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Picoin invite: bass999 // minepi.com/bass999 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Charmander. 20.06.2010. u 20:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam 120 mm ventilator u serveru zalijepio silikonom za bazu boxa, čak nije ni u sredini jer sam htio obuhvatiti chipset i memoriju. Drži se već cca dvije godine... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ultrapiretik
|
eo stavio sam ovaj vent i sve radi super trenutno, cak malo tise (ili radi isto samo sam se vec navuknuo na onu buku). odvrtio sam occt par sati na cpu i oko 30ak min na grafi i iz napajanja je dalje puhao hladan zrak pa iz toga zakljucujem da se ne grije ni pregrijava. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|