|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Alfa awus036nh prelazak na 802.11/n
Razmišljam o kupnji dotične kartice. Piše da joj je pojačanje do 2000mw te domet do 3 puta bolji, te da podržava 802.11/n standard. E sada ako ju neko ima koja su iskustva, stvarne daljine i da li se isplati preći na novi standard i rt3070 chipset. Koristio bih ju za malu kućnu mrežu, sheranje fileova, internet te poneku igru. Link: http://www.alfa.com.tw/in/front/bin/...ategory=105463 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Hmmm... Pa ne znam bas dal se islati... A imas li ti kakva iskustva s tom mreznom opremom?
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nemam nikakvih iskustva, zato i pitam vidim da su poprilicno skupe pa me zanima jesu li kvalitetne..a zasto se ne isplati |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
n standard je zgodan ali tih 2000mW je čisti marketinški trik. 2W je jako jako puno, no da bi mogao uspostaviti vezu, dolazni signal mora također biti (dovoljno) jak (i jasan). Najveće pojačanje češ dobiti antenom, a ne adapterom. Volio bi vidjeti neke nezavisne testove te kartice iskreno, no sjećam se da je onaj njihov 1000mW model bio tek nešto malo bolji od bilo kojeg drugog adaptera, a cijenom daleko viši. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Hvala na odgovoru...imam doma dlinkov router dir 635 koji podrzava taj n standard. Prrobat cu nabaviti par kartica uključujći i ovu alfu i također par antenica. Javim što sam domunđo |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
I jesi sta napravio? Namjeravam piknut tar router pa me zanima. Nego imas kakvih iskustva s alficama? Koliko su bolje od obicnih?
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Pozdrav svima ...ovako sto se tice routera da ne duljim sasvim ok za kucnu mrezu jedino sto nema adsl modem u sebi stoga treba pripazit na to, mozda je vise za prosirenje kucne mreze nego za slagat novu. Alfe sam nabavio dvije, jednu iz naslova od 2w jednu awus036h od 1w koja ne podrzava n standard, te nekoliko antena cini mi se 3, 5, 17 dbi. Router podrzava sva tri standarda te sam ga postavio kod sestricne( ona je u prizemlju ja na katu) nekih 15m i jedno 3, 4 zida. Alfa od 1w koja ne podrzava n standard pokazala se puno bolja, dok sa drugom alfom od 2w nisam uspio postici takvu jacinu signala ca i na n standardu. Antenama sam uspio postici stabilniji signal i to je ok.... Nisam bas pri vremenu pa se nisam predugo zezo s tim, javitim ako nesto jos saznam.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Prodaje neki lik na njuskalu ali mislim da bi bilo puno jeftinije ih kupiti preko ebay....ova od 1w sasvim ok |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|