|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Paljenje računala na dodir?
Bok Zanima me jedna stvar , Zašto mi se komp pali na dodir? Bio bi zahvalan na raspravi pa da razjasnim taj problem Konkretan problem je taj da mi se računalo pali na dodir doslovce... uzmeš šarafciger .. ili prst i takneš metalno kučište i računalo se pali.. kao da je pritisnut power button, nekad se to dešava kada upalim svijetlo.. i tako to. E, a nekada se računalo upali samo ( večinu vremena radi) ali za to mogu biti krivi kukci i takva gamad. Dugo vremena mi je sve bilo na utičnici bez uzemljenja.. no kada sam doveo uzemljenje simptomi su ostali... Smatram da je ovo problem Hardwerske prirode.. e da možda važno za spomenuti, kučište nije zatvoreno, naime nemogu staviti stranicu zbog hladnjaka koji viri van.. ( duga prića.. ) Da nije to riješenje moga " problema " ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, to je vrlo vjerojatno problem sa uzemljenjem. Provjeri da matična sa svojom stražnjom stranom nema dodira sa kućištem (osim distanca naravno), je li napajanje dovoljno prišerafljeno za kućište i je li sam vijak za uzemljenje u napajanju adekvatno pritegnut.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
eh da skatulju imam vou http://community.spiceworks.com/prod...m-eserver-x226 Napajanje.. i to sve je donekle u kontaktu... samo je upitno sada kolko je kontakt dobar... Provjeriti ću sve pa vidjeti dalje... uglavnom mislim da ću to riješiti... sam je problem hr03 koj viri malo van pa se neda baš zatvoriti kučište.. ali li la ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
otišo po cigare i nesto
Datum registracije: Oct 2009
|
Vidi jel ti na žici od pwr sw pina igdje skinuta izolacija i da je u dodiru s nečim (pretpostavljam metalnim djelom kučišta), trebala bi biti izolirana! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|