Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.06.2010., 14:17   #1
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
eksterni DAC mi crkava kod paljenja uredjaja u stanu

Pozdrav

Imam jedan problemcic i iako sumnjam u nesto htio bi dobiti jos necije misljenje.
Nedavno sam prebacio racunalo u drugu prostoriju. Monitor i periferija mi je ostala u staroj sobi i sve sam to povezao sa malo duzim USB kablovima. Na jedan od 3m mi je spojen powered usb hub na koji sam stavio mis i tipkalo. Sa drugim od 5m sam spojio usb dac uDAC. Sve radi. No primjetio sam da mi kada se u kuhinji pali ili gasi frizider, da mi djelic sekudne krcne zvuk i onda ga vise nema. Aplikacija u kojoj sam slusao mjuzu/gledao video se ili blokira ili se video uspori. uDAC onda trebam ili ponovo ustekati ili ga maknuti kroz device manager i ponovo instalirati i tada sve opet radi. Isto mi se ne dogadja sa onboard zvucnom. DAC sam spajao direktno preko 5m kabela. Probao sam i sa kratkim kabelom ga spojiti na usb hub (koji ima adabter ustekan u struju) i isti problem. No prije nego sam micao komp, DAC je bio spojen sa kracim kabelom direktno na PC i nikad taj problem. Ja sumnjam da kabele, jer su oni jeftini iz chipoteke, no nisam siguran pa da ne kupujem neki skuplji ako nije problem u tome. Cudno mi je i to sto se isto dogodi i kada je spojeno na hub koji ima svoje napajanje...

Neka ideja kako da nastavim? Znam da mogu probat kupiti neki recimo bandridge kabal, ali ne bi ako nije do toga posto sam kratak sa novcima...

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
Samsung Spinpoint F1 @ 1 TB
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC

wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2010., 20:32   #2
Makaveli2
Premium
Moj komp

Makaveli2's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
vjerojatno ti previse toga pospajano na isti osigurac, ja bi probao ovako probaj uzet produzni kabel za struju i ukopcaj ga u neku uticnicu koja je spojena na neki osigurac koji nema veliko opterecenje (frizider, bojler, mikrovalna i to) npr od hodnika il dnevnog boravka, onda taj hob ukopcaj u taj produzni pa bi ti problemi s padom napona, s cim ocito imas problema, trebali prestat
a onda ako to rjesi problem a smeta ti produzni od struje morat ces se igrat malo elektricara
eto ne kazem da u pravu al meni vuce na to, mozas probat nis ne gubis
Makaveli2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.06.2010., 20:52   #3
asdf123
Premium

asdf123's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Kažeš jeftiniji kabel iz čipoteke??? hmmm

Nakon kaj isprobaš prvi prijedlog , isprobaj ovo ako te je volja:
nikaj... odrolaj koj metar alufolije.. nareži.. 5 traka.. uzmi rolu selotejpa i viklaj po kablu...
Taj "oplet" kaj naviklaš foliju izvana i fiksiraš selotejpom spoji na krajeve kabla ( na vanjski limeni dio usb konektora )... i toj je to... znači na one limove...

to možeš napraviti i vidjeti dali ti rješava problem... ako da odi u čipotekku i kupi oklopljeni kabel... , ili ostavi DIY soluciju...

To naravno ako je problem u kabelu... a morao bi biti.. jer kada se fridzider pali....
asdf123 je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2010., 21:42   #4
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ovak bas sam isprobao danas staviti ponovo DAC na kratki kabel i spojio na PC pustio film na sluske i tijekom cijelog filma nije doslo do prekida, znaci u kabelu je sigurno. To sto je HUB spojen na svoj adapter izgleda nema previse veze jer je USB kabel od PC do HUB-a isto onaj jeftinjak od 3m.

asdf123, da vidim da li sam te skuzio... Znaci te alu trake stavljam (rolam) jednu na drugu i na kraju ucvrstim selotepom? Ono sto si rekao da ide na metalni dio USB konektora... znaci rolam bas na kabelu, onako prije konektora, a onda jednu traku produzim da dira onaj metalni dio vanjski??

P.S. Mjerio sam napon na kablovima i napon je 5,08-5,11 V... ne svidja mi se sto je preko 5 ali nadam se da ne skodi DAC-u... ne znam koja mu je tolerancija tocno....

Citiraj:
Autor Makaveli2 Pregled postova
vjerojatno ti previse toga pospajano na isti osigurac, ja bi probao ovako probaj uzet produzni kabel za struju i ukopcaj ga u neku uticnicu koja je spojena na neki osigurac koji nema veliko opterecenje (frizider, bojler, mikrovalna i to) npr od hodnika il dnevnog boravka, onda taj hob ukopcaj u taj produzni pa bi ti problemi s padom napona, s cim ocito imas problema, trebali prestat
a onda ako to rjesi problem a smeta ti produzni od struje morat ces se igrat malo elektricara
eto ne kazem da u pravu al meni vuce na to, mozas probat nis ne gubis
Hvala na prijedlogu, ali vec je sve tako i spojeno. Produzni je u boravku a na njega je nakacen i hub....

EDIT:

mali update

Stavio sam kabel koji sam dobio sa eksternom dvd przilicom koji sad ne koristim... ima onaj feritni cilindar na jednom kraju. Upiko to u USB hub i za sada nema vise problema... vidjet cemo do sutra kako ce biti..

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
Samsung Spinpoint F1 @ 1 TB
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC