|
![]() |
#1 |
...
Datum registracije: Aug 2003
|
Muke Asusove - P5LD2 ne boota
Radi se o ploči Asus P5LD2. U istoj je Celeron 3.06 GHz, 1gb pločica DDR2 i Radeon X550. Prije 2 dana u istom postavu (konfiguracija slozena na stolu bez diska), ekran se palio, moglo se u BIOS, manje više sve normalno. Danas opet na stolu i ekran se uopce ne pali, beep speaker se ne javlja, ništa... ventilatori se vrte otprilike 1 minutu i onda se zgasi sve. Vadio bateriju, clear cmos, nista... Isprobao sa drugom grafom, s drugim procesorom (Cel 2.8)... Ideje? ![]() EDIT: Kad izvadim CCMOS jumper - ploča se upali, zavrte ventilator i dalje isto - 1minuta rada i shutdown Zadnje izmijenjeno od: elvis. 01.06.2010. u 12:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
a jesi li probao sa drugim RAM-om? probaj još drugi ram i napajanje. Ukoliko je isto, MBO hiti čez okno. vidi kondenzatore, ako je koji u drugom stanju ili natečen, opet, MBO je kaput. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...
Datum registracije: Aug 2003
|
ram drugi isprobao, bez efekta Napajanje stavio drugo iz nekakvog HTPC-a (nestandardno, L-oblika), i sad radi tj. boota. ![]() Iako komp radi SAMO na tom napajanju, iako su ostala identicna sto se konektora tice. ![]() Na tom napajanju nema apsolutno nikakvih oznaka, pa sumnjam da ce stabilno pogonit ovu konfiguraciju. Jedino po tezini, naime poprilicno je tesko, teze od mog Corsair CX400. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
hm........ socket A ima shemu, da kada hladnjak ne sjeda kako treba, da se sistem sam gasi. raskopaj hladnjak pa ga sastavi nazad, i probaj sa ovim prvim napajanjem, cisto da to eliminiras kao potencijalni problem.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Eventualno bolje napajanje probat. Ako je ista stvar i ako ti je uključen 4-pinski konektor za cpu, probaj ga iskopčat pa probat bez njega. Mislim neće ti postat sigurno, ali trebalo bi se sve upalit. Također bi trebalo radit i dulje od te tvoje granice gašenja. Ako ne, možeš hitit ploču nažalost.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|