|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Planet Wap 4036 AP pomoc
Imam ovaj AP i htio bih se konektovati sa komsijinim ap kako bih koristio internet ali ne uspijem ga povezati kablom sa kompjuterom. Idem po uputstvu kao na slici ali ne ide, moze li mi neko pomoci, ne znam gdje grijesim. Evo slike ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Grijesis kod upisivanja fiksnih IP adresa! Ili prebaci sve na Obtain an IP adress automatically (i DNS isto) ili upisi sljedece adrese: IP adress: 192.168.0.25 Subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway: 192.168.0.1
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo napravi ovo šta kolega Srky kaže, za potpuni odg. fali podataka: - u kojem ip segmentu je susjedova mreža, barem ip njegovog AP - a - jeli se kačiš susjedu na divlje ili u dogovoru tj. jeli dozvolio pristup "novih" klijenata - jel taj AP ujedno i DHCP server ili to radi neki drugi uređaj > trebaš ip adresu Na svojoj "strani" trebaš: - prebacit AP u Client mode rada - postavit IP uređaja da bude u istom nizu kao AP susjeda - na komp(ovima) isto ili probaj sve na Automatic - ugasit DHCP server - postavit Gateway=ip njegovog AP - a Ako budeš imao blema pristupu web konfiga svog AP a mrežne postavke su na Automatic, privremeno staviš fiksno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Da se zahvalim na odgovorima sve radi ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: intelinside. 27.05.2010. u 13:03. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|