|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
stari routeri su g584 i g684 i sa oba sam imao problema, zato sam se odlucio kupiti novi. g584 je bio davno dobijen od T-com-a, a g684 sam naknadno kupio polovni. u oba sam flashao bio origigi firw i oba su neko vrijeme radili odlicno da bi nedavno svi poceli stekat. kod njih mi se cini sa portovima nesto. uglavnom sad je spojen g684 i samo 2 porta sam spojio. jedan komp i siemens gigaset. jedno pitanje,mozda je glupo. jel moguce da mi preko telefonske linije od t-coma dode neke veci elektricni impuls koji zblesira uredaj? Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 09.05.2010. u 17:32. Razlog: update |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nebi se trebalo dešavat takvo što tj. sa takvom posljedicom. Evo je i meni danas štekao dsl, tražim od genijalca sa SZK da resetira port i da provjeri šta je sa DSLAM - om a on me masira sa lampicama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Premium
|
znaci nebi trebalo, ali je "moguce"? jer zna se da su im ormarici i oprema na ulici katastrofa, ali me to nije briga dok ne pocne to utjecat na kvalitetu veze. malo mi je precudno da u zadnjih 6 mjeseci imam ovakvih problema sa 3 routera. ova 2 prva ajde mogu mozda prekrizit jer su dosta stari i polovni, ali ovaj je nov. strah me da se ovo ne ponovi opet uskoro, zato zelim istrazit sve moguce razloge i uzroke koliko god bedasti zvucali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
pozdrav. evo ja jos uvjek cekam na garanciju za ovaj router, vec sam lagano lud. uzeo sam polovni g684 opet, and gues what, cudo nece da radi stabilno na 100mbit ![]() druga stvar, danas idem kod frenda po 8 port switch 100mbit od d-linka. jel se mogu svi kompovi pobost u to i onda on u router, jer nisam to nikad radio. pretpostavljam u tom slucaju bih trebao stavit fixne IP adrese na kompove i iskljucit DHCP u routeru? u ovom slucaju ako utvrdim da stvarno portovi od routera rade samo na 10mbit stabilno jel se moze nekako nastelat da preko switcha radi sve na 100mbit, a veza prema routeru na 10mbit? pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
U web konfigu routera mislim da nema opcija za 10 / 100 Mb, u komi ti je mrežni switch na tom D-Linku, "nađi" neki drugi router, možeš stavit sve kompove na taj 8 - port switch kao i router, netreba zbog toga mjenjat po kompovima idiot / fiksni ip (stavi kako želiš). |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
da malo sam proucavao danas to sve skupa po netu i koliko sam skuzio ne moram mijenjat nikakve postavke u routeru, samo spojim sve kompove u switch i onda switch u router. neznam dal da ostavim DHCP aktivan ili da ga iskljucim i stavim fixne IP ako ce to "rasteretiti" router? nisam skuzio kojim kabelom moram spojit ova dva pa cu probat sa straight prvo kad dodem sposla. ocito hrpa d-linkova koji se prodaju jeftino okolo kao polovni imaju ovaj problem "crknutog" internog switch-a jer mi je ovo vec 3 ![]() pozdrav. pozdrav. evo napravio. stavio na sve kompove manual IP i spojio ih na 8port switch 100mbit. za sad radi sve savrseno. u switch uboo g584 (patch kabel) i iskljucio DHCP i sve ostale "napredne" stvari i radi net za sada dobro. jedino nece da mi proradi gigaset ako ga ustekam u switch. sta on mora bit direkt u router? i njemu sam preko slusalice namjestio staticnu IP jer nemogu pristupit preko web-a. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 21.05.2010. u 19:40. Razlog: update |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
Pozdrav. Evo danas bio po novi router, zamijenili su mi ga. E sad imam problem jedan, a to je da kad idem probat namjestit QoS (za SIP/VoiP) mi baci poruku "please create a WAN settings first". Ne kuzim zasto. Napravio sam restore settings-a koji sam sejvao iz starog routera, ali obzirom da je isti firm i isti model nebi trebalo biti problema? sve drugo radi bez beda. hm, izgleda da ono gov*o od restoranja ne radi ako se promjeni router. resetira sam ga na factory i ponovo isao ukucavat sve postavke i sad je QoS opcija proradila. pozelite mi srecu, da ovaj izdrzi duze od zadnjeg :-D. pozdrav. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 26.05.2010. u 21:06. Razlog: update |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
|
Evo, poželit ćemo ti sreću. Prati koliko se grije i ako ti se čini topao / vruč smisli kako ga hladit. Pošto je pod garancijom pa ga nesmiješ otvarat, možda možeš nešto od ovog: - ispod njega na 4 kantuna podmetnit nešto da zrak lakše cirkulira - nekako namjestit kakav vent da "propuhuje" uređaj, znam da zvuči pomalo bleavo ali "to je to" |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
ovo sa kantunima radim vec jer se inace moze grilat na njemu :-). a ovo sa ventom cu jos vidjet jer se taj router nalazi u sobi u kojoj spavam pa necu da mi vent tamo vrti stalno. btw ovaj opet ima unutra onaj neki cudni 4.01 firm kojeg nema uopce na netu. hvala i pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|