Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.05.2010., 14:08   #31
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
stari routeri su g584 i g684 i sa oba sam imao problema, zato sam se odlucio kupiti novi.
g584 je bio davno dobijen od T-com-a, a g684 sam naknadno kupio polovni. u oba sam flashao bio origigi firw i oba su neko vrijeme radili odlicno da bi nedavno svi poceli stekat. kod njih mi se cini sa portovima nesto.
uglavnom sad je spojen g684 i samo 2 porta sam spojio. jedan komp i siemens gigaset.

jedno pitanje,mozda je glupo. jel moguce da mi preko telefonske linije od t-coma dode neke veci elektricni impuls koji zblesira uredaj?

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 09.05.2010. u 17:32. Razlog: update
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 17:47   #32
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nebi se trebalo dešavat takvo što tj. sa takvom posljedicom. Evo je i meni danas štekao dsl, tražim od genijalca sa SZK da resetira port i da provjeri šta je sa DSLAM - om a on me masira sa lampicama.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 18:12   #33
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

znaci nebi trebalo, ali je "moguce"? jer zna se da su im ormarici i oprema na ulici katastrofa, ali me to nije briga dok ne pocne to utjecat na kvalitetu veze. malo mi je precudno da u zadnjih 6 mjeseci imam ovakvih problema sa 3 routera. ova 2 prva ajde mogu mozda prekrizit jer su dosta stari i polovni, ali ovaj je nov. strah me da se ovo ne ponovi opet uskoro, zato zelim istrazit sve moguce razloge i uzroke koliko god bedasti zvucali.
Staro 21.05.2010., 08:53   #34
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

pozdrav.

evo ja jos uvjek cekam na garanciju za ovaj router, vec sam lagano lud. uzeo sam polovni g684 opet, and gues what, cudo nece da radi stabilno na 100mbit , i ako se spoji, kad se zagrije odnosno drugo jutro ne radi. probao bacit komp na 10 full duplex i radi bez beda. nesto ne stima s tim d-linkovima definitivno kad su "stari i potroseni". naravno probao sa tvornickim UTP-om od nekih 2m i ista stvar. e sad mene zanima gdje mogu u routeru namjestit da radi na 10mbit radi probe, znaci da nemoram na svakom kompu podesavat posebno. jel se to moze uopce jer ja nisam tu opciju vidio?

druga stvar, danas idem kod frenda po 8 port switch 100mbit od d-linka. jel se mogu svi kompovi pobost u to i onda on u router, jer nisam to nikad radio. pretpostavljam u tom slucaju bih trebao stavit fixne IP adrese na kompove i iskljucit DHCP u routeru? u ovom slucaju ako utvrdim da stvarno portovi od routera rade samo na 10mbit stabilno jel se moze nekako nastelat da preko switcha radi sve na 100mbit, a veza prema routeru na 10mbit?

pozdrav.
Staro 21.05.2010., 14:45   #35
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

U web konfigu routera mislim da nema opcija za 10 / 100 Mb,
u komi ti je mrežni switch na tom D-Linku, "nađi" neki drugi router,
možeš stavit sve kompove na taj 8 - port switch kao i router, netreba zbog toga mjenjat po kompovima idiot / fiksni ip (stavi kako želiš).
Staro 21.05.2010., 15:03   #36
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

da malo sam proucavao danas to sve skupa po netu i koliko sam skuzio ne moram mijenjat nikakve postavke u routeru, samo spojim sve kompove u switch i onda switch u router.
neznam dal da ostavim DHCP aktivan ili da ga iskljucim i stavim fixne IP ako ce to "rasteretiti" router?
nisam skuzio kojim kabelom moram spojit ova dva pa cu probat sa straight prvo kad dodem sposla.
ocito hrpa d-linkova koji se prodaju jeftino okolo kao polovni imaju ovaj problem "crknutog" internog switch-a jer mi je ovo vec 3 .
pozdrav.

pozdrav. evo napravio. stavio na sve kompove manual IP i spojio ih na 8port switch 100mbit. za sad radi sve savrseno. u switch uboo g584 (patch kabel) i iskljucio DHCP i sve ostale "napredne" stvari i radi net za sada dobro.
jedino nece da mi proradi gigaset ako ga ustekam u switch. sta on mora bit direkt u router? i njemu sam preko slusalice namjestio staticnu IP jer nemogu pristupit preko web-a.

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 21.05.2010. u 19:40. Razlog: update
Staro 26.05.2010., 20:03   #37
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Pozdrav.
Evo danas bio po novi router, zamijenili su mi ga. E sad imam problem jedan, a to je da kad idem probat namjestit QoS (za SIP/VoiP) mi baci poruku "please create a WAN settings first".
Ne kuzim zasto.
Napravio sam restore settings-a koji sam sejvao iz starog routera, ali obzirom da je isti firm i isti model nebi trebalo biti problema? sve drugo radi bez beda.

hm, izgleda da ono gov*o od restoranja ne radi ako se promjeni router. resetira sam ga na factory i ponovo isao ukucavat sve postavke i sad je QoS opcija proradila.
pozelite mi srecu, da ovaj izdrzi duze od zadnjeg :-D.
pozdrav.

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 26.05.2010. u 21:06. Razlog: update
Staro 26.05.2010., 22:09   #38
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Evo, poželit ćemo ti sreću.
Prati koliko se grije i ako ti se čini topao / vruč smisli kako ga hladit. Pošto je pod garancijom pa ga nesmiješ otvarat, možda možeš nešto od ovog:
- ispod njega na 4 kantuna podmetnit nešto da zrak lakše cirkulira
- nekako namjestit kakav vent da "propuhuje" uređaj, znam da zvuči pomalo bleavo ali "to je to"
Staro 26.05.2010., 22:51   #39
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

ovo sa kantunima radim vec jer se inace moze grilat na njemu :-). a ovo sa ventom cu jos vidjet jer se taj router nalazi u sobi u kojoj spavam pa necu da mi vent tamo vrti stalno.
btw ovaj opet ima unutra onaj neki cudni 4.01 firm kojeg nema uopce na netu.
hvala i pozdrav.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno