|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
(riješeno) Računalo se boota samo na vađenje baterije od BIOS-a
Imam jedno računalo u firmi koje svako malo radi probleme, i u zadnje vrijeme se to sve vise pocelo ponavljati. Vec sam bio u HGsrotu gdje je kupljen 2 puta, i 2 puta je vracan i tad radi normalno tjedan - dva i onda opet sve ispocetka. Racunalo se pri paljenju pokrene normalno, zavrti sve ventilatore ali ploca ne pusta nikakav zvuk, nego sve stane na 2-3 sekunde (ventilatori se zavrte i prestanu vrtit) i onda se opet pokrene... ali ne pokazuje nikakvu sliku. Jedino sto u tom trenutku pomaze je vađenje baterije od biosa, i onda se pali skroz normalno i radi skroz normalno. Probao sam sa reinstalacijom windowsa, mijenjanjem plocica rama (boot sa 1 pločicom), probao sam i staviti novi bios ali nista od toga nije pomoglo. Sto bi moglo stvarati te probleme? Konfiguracija je sljedeca: CPU: Intel c2d E7500 MBO: Dfri lan party DK p35-T2RS RAM: 2x2 gb ddr2 PC-6400 800mhz Mushkin value series HARD : 2x640 GB hitachi sata2 (HDT721064SLA360 je oznaka) VGA: radeon hd4670 1gb PSU: Aopen QF50Z 400W OS: Win XP Pro 32 bit , SP 3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Matična. DFI imaju neke svoje mušice i bilo je dosta problema sa verzijama za s.AM2.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja sam imal sličan problem može pomoč meni kod mene je bilo neispravno napajanje pa nakon zamjene simptomi su se još pojavili u par navrata ali neznam sada jer sam matičnu bacio na policu! Ugl. ja stisnem gumb za upaliti i ventilatori se kratko zavrte pa stanu.. i onda se upale opet , probuta i upali Ideje? u čemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Najveci problem samog tog stroja je sto se licenca od jednog cad programa veze za njegovu plocu (nisam sad siguran tocno kako, ali tako su mi rekli kod instalacije), pa ako bi i mijenjao plocu onda bi imao problema ... Tak da mi je bolja opcija da probam jos nesto sa plocom ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Idi na starije BIOSe. Šta drugo da ti predložim? Da pokušaš s novom baterijom i drugim napajanjem.
![]() |
#6 |
Premium
|
stavljen bios iz 2008 i sad sve radi normalno. Hvala na pomoci coconut . moze lock ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|