|
![]() |
#1 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
(riješeno) Hard se grije puno
Imam jedan hard disk i ima problem što se jako zagrijava (do 60 stupnjeva) mislim da lagano odlazi, neznam jel neki mehanički problem ili nešto drugo formatiro sam ga i opet isto,dali je netko možda imao neki sličan problem,radi se o Western Digital 160Gb WD1600JS-22MHB0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A kakav je na dodir? Napravi benchmark u HD Tuneu pa stavi dobiveni graf. Ako ima nekih većih padova, znači da nije dobro... Nakon toga pokreni error scan i vidi hoće li biti crvenih kućica ili možeš skinuti WD-ov utility pa njime testirati.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
1
|
pokrenuo sam chkdsk i piše da nema bed sectora,sad idem na malo detaljnije još testiranje pa ću javit dalje.Dali se on može ako se tako jako zagrijava i ja mu radim te testove zdimit ili neš nisam to još doživio pa pitam ![]() EDIT: sad kad sam radio scandisk došo je do 70 stupnjeva i onda sam slučajno ugasio i upalio opet everest pisalo je 63 hmm...On je sad formatiran,al dok su bili windovzi na njemu dalo se radit pri toj temperaturi neko vrijeme i onda se samo smrznu win. nakon određenog vremena nekad je to bilo 10 nekad 5 nekad 15 minuta.Sutra ću probat prišerafit hladnjak za hard na njega pa vidit kako će bit onda. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.05.2010. u 21:01. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ako se HDD toliko grije, znaci i da je na dodir vrel toliko da se ne moze dodirnuti onda definitivno HDD nije ispravan. Koliko znam vecina 3.5 hardova ima nazivnu, tj operativnu temperaturu max do 60. E sad ako se tebi toliko grije u normalnom kucistu, znaci da nije zamotan u nesto i sl. onda je HDD neispravan. Ali provjeri prst metodom kakav je na dodir da iskljucis mogucnost riknulog senzora za temperaturu.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Je'l se to od nedavno grije ili je to radio i prije? Malo je previše sve preko 50. Pregledaj da li ti sve ostalo radi dobro, provjeri napajanje.
![]() |
#6 |
1
|
Taj sam hard izvuko iz frendovog kompjutera,a je topli je na dodir,al nije sad tolko da ga nemogu u ruku stavit,sve je ispravno u mom kompjuteru 100% hard nije u ništa zamotan čak ga nisam stavio ni u kućište kad sam ga isprobavo nego na kutiju sam ga metnuo,sutra ću stavit ovaj kuler na njega pa vidit kakva će onda temp. bit,probat ću još nisam se sjetio baš sad gledam umjesto na sata napajanje spojit ga na molex jel ima i opciju ili na sata ili na molex pa vidit možda bude kakve promjene. EDIT: probavam preko molexa sad ista stvar on na početku kad mu stavim scandisk (scan for attempt recovery of bad sectors) je oko 42-44 i onda kad radi jedno 5-10 minuta samo skoči temperatura na 60 i tolko je sad trenutno i još će rast sigurno dok se skenira neznam dal da ga pustim da ga odskenira do kraja jel se može šta dogodit jel on dosegne i 70 dalje od tog nisam probo nego sam kenseliro i iskopčo ga. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.05.2010. u 21:00. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
a da jednostavno protok zraka usmjeriš prek njega sad? neznam ćemu kompliciranje s hladnjacima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
1
|
ma sutra ću dobit taj hladnjak pa mi je to nekako najbolje riješenje zasad.Nisam ga stavljao u kućište izvan je samo bio,a čak je i bolje riješenje stavit hladnjak nego usmjerit protok zraka prema njemu,al sad gledam malo kad ga popipam meni ovo ni približno ne izgleda ko da je temp 60. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
1
|
a da,a ako i je do senzora to se nemože nikako popravit? Dali ima kakav program da ja njega detaljno pogledam ne mislim na one WD utility i to nego neki program baš da sve prati od diska kad ga testira i naravno da je dobar program. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Moglo bi upgradeom firmwarea, ali ih za diskove praktički nema, jedino ako se pojavi neki veći bug. WD je u povijesti znao imati takva odstupanja s temperaturama i mislim da je tvoj jedan od posljednjih zahvaćenih serija. To vrijedi samo ako je na dodir mlak ili lagano topao.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
1
|
aha,znači možda bi se i mogo pronać ako je zadnji koji je zahvaćen,btw nikad nisam flešo hard kako se to radi uopće ako postoji za ovaj. Evo ako netko naiđe model ja sam tražio 0 bodova WD1600JS-22MHB0 Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 25.05.2010. u 22:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
1
|
sad sam stavio hladnjak za hdd i sad neide iznad 58 al bi tih 58 stupnjeva osjetio kad ga popipam,al na dodir je skroz uredu nije vruć, više je hladan nego što je topao. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 26.05.2010. u 12:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Onda senzor nije točan...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
1
|
kad bi bar našo firmware da ga flešam pa da postoji mogućnost da se popravi to. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 27.05.2010. u 10:58. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|