|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
![]() Nažalost moj prvi post je odma i moj problem vezano za moje računalo. Uglavnom da skratim priču moje problem je oko grafičke kartice ATI Radeon 4870 x2 i njezinog prevelikog zagrijavanja. Tokom zadnjih godinu dana temp moje grafičke kartice se povećava iz tjedna u tjedan. Na početku je bilo sve normalno dok sada dolazi do toplina od 100C+ i radnje ventilatora na 100%. Imao sam taj problem i prije pa sam iskoristio garanciju grafičke... Gospodin koji mi ju je popravio rekao je da se nešto nataložilo između hladnjaka i da je to prouzročilo problem. Sad moje pitanje je... Kako mi se nešto može nataložiti tamo. Svaki mjesec otvorim i počistim kučište od prašine. Kučište mi stoji na povišenoj poziciji i ima otvor za ispušni ventilator na vrhu. Kako mogu sprijećiti da se dogodi ubuduće takva stvar i dali netko zna nekakvu firmu koja bi mi to mogla očitit za relativno jeftin novac, jer prošli put kada sam dao komp na servis sve je bilo gotovo u tipa 5min. I ako netko zna možda kako bi ja to sam mogao napraviti bilo bi još bolje. Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nikako ne možeš spriječiti prašinu. Redovito čisti unutrašnjost kompa usisavačem pa usput prođi i po grafi. Ili je izvadi i propuši kompresorom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
Najbolje bi ti bilo da jednostavno kupis si malo termo paste ( moj savjet AC Ceramique ), lijepo skines hladnjak, propiris ga, zamijenis pastu i vratis hladnjak nazad, trebao bi odmah osjetiti pad temperature... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
![]() Dosta ljudi ima problema s temperaturom HD4870X2! To im je mana! Naime probaj nac nekog ko ima kompresor i montiran pistolj na njemu i temeljito propusi grafu (jedno 5 minuta) Evo kako se to radi za dotcnu grafu! http://www.youtube.com/watch?v=s727h...eature=related |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Ma napravio bi sve to i ja sam, samo problem je u tome što neznam i nikad nisam radio pa me frka da nešto ne potrgam, ovo s kompresorom bih mogao probati jer mi prijatelj ima kompresor ali inče jel znate nekog tko to radi u Zg za relativno mali novac... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Nemoras se bojat propuhat grafu! Samo odsafrafi sarafe na kucistu iskopcaj grafu na napajanju izvadi ju lagano i pogledaj na videu kak ju ocisiti! Nemoj prejako stiskat pistolj jer ti je to jak mlaz zraka! http://www.youtube.com/watch?v=s727h...eature=related Nije ti tu nis tesko i nemre ti se nis dogodit grafi! ILI ostavi grafu u kucistu nemoj je vadit ni istekavat ni nis nego uzmi cijeli komp kod frenda i propusi ju ko na videu! al je ne vadi ako neznas da nekaj krivo ne napravis! pogledaj video! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Evo ovako propuho sam je kompresorom samo nije izašlo ništa približno ko na videu. Koristio sam kompresor jedno 5-10 min i propuhao jednako kao na videu. Kada sam vratio grafičku karticu nazad u utor temp nije promjenjena, evo trenutno sam otvorio obje strane da se hladi jače jer je došlo do 100C+, sad je trenutno održavam na 90ak. Prijatelj kod kojeg sam koristio kompresor mi je rekao da mi se možda pasta skrutila makar mi je to teško za povjerovat. Da li bi to moago biti problem i ukoliko je kako bi ga mogao riješit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
....
Citiraj:
hm,cudan problem imas,imao sam slicnu stvar sa 4850x2 samo kod mene je temperatura isla do 80 stupnjeva i automatski mi se restartao komp...problem rjesio ubacivanjem dva dodatna ventilatora,sad neide iznad 60 stupnjeva u loadu...no ako tebi ne pomaze ni otvaranje kucista za provjetravanje onda je mozda nesto do same grafe,pogotovo ako si ju pocistio... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
vrlo moguce da ti se s vremenom na pastu nakupilo dosta prasine (iako je to malen prostor, moguce je). samo skines cjelu polci hladnjaka od graficke, ostruzes dole staru pastu i stavis novu, gore preporucenu. stavi malo paste na centar gpua (oba, da ne zaboravis na drugi slucajno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|