|
![]() |
#1 |
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
Intel 945GC + Atom 330 temperature?
Pozzz imam ovu kombinaciju ploca+proc pa me zanima da li tko jos ima i koja mu je temperatura procesora ... skinuo sam Core Temp a on mi javlja da je temperatura od 94 do 100 stupnjeva celzija, sto mi se cini malo puno ... uglavnom sve radi super, ventilator se vrti veselo i radi ... netreba mi grijalica ali posto dolaze topliji dani zabrinuo sam se ... mozda skinuti ovaj tvornicki ventilator i staviti neko drugo rjesenje ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
jesi probao stavit prst na cooler? ( toplo/hladno itd.. ) ono što možeš napravit jest skinut cooler dolje, nova pasta pa pogledaj onda temperature... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Koliko sam ja informiran, ovaj ventilator je na northbridge-u, a CPU je ispod pasivnog hladnjaka. Probajte neki drugi ventilator spojit da malo puše po procesoru pa onda vidjet šta kaže Core Temp, a ako je na 90°C onda bi se to trebalo i rukom dosta osjetit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vozi Miškoooo!!!
|
Evo upravo sam stavio jedan 40mm ventilator da puse po CPU i tepmeratura je pala na 65 stupnjeva, sad je vruc na dodir, prije je bio vrel na dodir, nisam mogao prst staviti na njega ... samo sto ovaj mali od 40mm zuju ko blesav, morati cu negdje potraziti neki s manjim brojem okretaja ... ovo da je aktivni hladnjak na northbridge-u a pasivni na CPU nisam znao, mislio sam da je obrnuto .. hvala za info |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
evo kako sam ja to rjesio. kod mene je gigabyte-ova ploca sa onom malom zujalicom. maknuo sam zujalicu i na to mjesto sam stavio 120mm vent. sada su temperature oko 30C uvijek. pogledaj slike 1, 2, 3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
samo maknes taj mali vent i na njegovo mjesto prikopcas ovaj od 120mm. pretpostavljam da radi auto regulacija na ploci pa bi se onda 120-tka vrtila na malim okretajima i bila tiha. 120-tku ucvrstis negdje na kuciste jer ju je tesko/nemoguce pricvrstit na hladnjak od chipseta |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vozi Miškoooo!!!
|
evo maknuo sam zujalicu od 40mm, stavio 80mm ventilator dok ne kupim neki 120mm s malim brojem okretaja, ovaj zuji kao i onaj od 40mm ali zato bolje hladi ![]() evo kako izgleda za prvu ruku : http://img208.imageshack.us/img208/6582/kutijajpg.jpg morati cu si neki limic napraviti poprijeko kucista pa da drzi ventilator (kuciste je malo, velicine Bug-a) a ovo je temperatura trenutno: http://img214.imageshack.us/img214/3393/tempjpg.jpg vise nego 50% niza nego prije ... hvala za savjet, meni to nikada nebi na pamet palo ... ![]() Neda mi vrag mira ... ja malo kloknio u Biosu procesor s 1.6 na 2.0... i vidi malog, jos hladniji nego prije ![]() http://img341.imageshack.us/img341/9...tempscrjpg.jpg Zadnje izmijenjeno od: JozicA. 13.05.2010. u 16:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Pogledaj moje pasivno rijesenje pod El Torrente u sigu. Istina nije dvoglavi, ali NB se ionako grije vise nego CPU. Baci pogled i na Piece Of Furniture od mbeda, ali fale slike pa ga pingaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Vozi Miškoooo!!!
|
Citiraj:
ma ovo tvoje je za svaku pohvalu ... svaka cast na tome kak osi slozio ![]() al sam ljen za takve stvari, eto skoro 6 mjeseci mi radio s zujalicom i nije mi smetao , tek ga danas prvi put otvorio od sklapanja, malo propirio, ubacio veci vent i kloko na 2.0 (mogu ti reci da je hladniji s vecom frekvencijom nego s manjom) za ono sto meni treba je i ovo dosta, imam ga na stolu, monitor je na njemu, ne zauzima puno mjesta, ne trosi puno struje, za sav posao koji radim mi je vise nego dobar, za igranje imam drugu kantu (mojPC), a ovo kuciste ima ugradjeno citac SD/MMC kartica sto mi je i trebalo, pa s jednim udarcem sam rjesio dva problema ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
@kian -sve ok s pasivnim, ali kod mene su jos 2 3.5" diska od 1.5tb tako da sam morao stavit vent bas zbog njih. inace, sve pohvale za tvoj atom, odlicno je slozeno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|