|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Zašto ATA HDD u ladici ne radi kako treba u SATA okruženju?
Pozdrav, evo ovako, sto se tice informacija prvo vezano uz računalo (nije iz potpisa). proc: e7300 mbo: gigabyte ep45-ds3l ram: 2gb kingmax hdd: sata wd 500gb ali se ne mogu tocno sjetit koji model.. gpu: 9500 gt opis problema: komp radi normalno, ide u standby, vrti sve s tv programa (ima hybrid tv kartusu), snima sve na hdd, winsi uredno rade.. medjutim, u komp je implementirana ladica (ona za ata/ide diskove), i kad se stavi u komp ladica, sve radi, medjutim, kad se komp baci u standby (sluzi ko htpc pa je zato tako), onda kad se probudi iz standbya jednostavno vise ne prepoznaje disk, tj. moze se ici preko my comp>properties>device manager pa da se refresha, onda ga vidi, ali to nije rješenje. zelim rješenje da sve radi normalno, da hdd ne sere kvake i slicno.. svi hdd-ovi koji bi bili koristeni u ladici su ata/ide sučelje, imam 5 ladica, imam 5-6 razlicitih diskova, i svi do jednog tako seru u tom okruzju... na drugim kompovima (gdje je sve na ata, gdje su pentium 4 i sl, tamo sve sljaka normalno)... imate li vi ideja?
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ladica u banani? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
nije ladica u banani, kazem ti, imam 5 komada, u drugim kompovima valjaju, ima 1 ide port na maticnoj, isprobano sa dodatnim ide portovima preko pci kartica, ali isto... ali na drugim kompovima valja, tj starijim generacijama gdje je sve na ata sucelju.. znaci ovak: imam 5-6 ata hdd-ova.. imam 5-6 ladica (gdje idu hddovi) imam 5-6 portova za ladice.... imam 1-2 pci to IDE kartica... i ni sa čim ne radi normalno u navedenoj konfi..
nek sam isti kao on, ma nek sam isti ko stari moj, dok zivot juri, ja cu lagano.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Rebbit. 07.05.2010. u 16:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hm, čudna situacija... Da možda ne mijenjaš ladice dok je komp u standbyu? Jesi li probao staviti drugi BIOS (noviji ili stariji od trenutnog)? Kakav standby koristiš, S1 ili S3 odnosno STR? Radi li hibernacija?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ladice se apsolutno nikad ne mjenaju dok je komp u stand byu.,. znaci turn of, ladica unutra, turn on... bios je najnoviji gore, updatean i sve to... a sad s ovim, s1 ili s3 - str neam pojma o cem govoris (ode sad zguglat).. hibernacija radii... namjesteno je kad se ode u power options: system standby : x minutes... znaci to bi trebalo biti s1- al nista u kompu ne radi onda je s3.. (tj ne daje znakove zivota, ne vrte se hdd-ovi, cak ni ventovi)....
nek sam isti kao on, ma nek sam isti ko stari moj, dok zivot juri, ja cu lagano.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Rebbit. 09.05.2010. u 11:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
S1 standby će vjerojatno raditi normalno jer on ostavlja malo više uređaja aktivnim (uglavnom PSU, MBO i RAM) za razliku od S3 koji drži samo RAM... To mijenjaš u BIOS-u.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
jel znas mozda nekim slucajem, postoji li naredba npr da kliknes na exe ikonu, ili neki bat file, i da se pokrene neki scan for hardware changes, .. nasao sam samo naredbu za mi otvori device manager, ali moram onda misem kliknit na hard disks i scan for changes, ali bi htio znaci da samim klikom na ikonu se izvrse 2-3 naredbe i onda bi hdd u ladici opet bio vidljiv... sve ovo pitam, jer ovo nije zbog mene, nego zbog jedne starije osobe kojoj se neda zajebavat 100x pa se nkim glupostima, pa bi htio da samo sa jednom operacijom rijesi svoj problem, buduci da nikako ne mozemo osposobiti rad računala kako njemu odgovara.. (barem da poslije budjenja hdd prepozna ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium