|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
(riješeno) Intel E4300 visoka temperatura
Situacija je sljedeca: Imam E4300 sa stock hladnjakom, odlucio sam ocistiti cijeli komp od prasine i sranja i tako sam skidao kompletan hladnjak, ocistio staru pastu i stavio novu. Temperature su mi sada katastrofa, speed fan mi pokazuje CPU: 51C Core0: 60C Core1: 55C prije stavljanja nove paste su mi temperature bile otprilike ovakve: CPU: 37C Core0: 47C Core1: 45C Sve temperature su na idle. Pasta je silikonska od nekog njemackog proizvodjaca (Oberschleissheim). Jel moguce da je pasta problem? Ne da mi se sada ic do linksa :S Jos da napomenem, tri puta sam skidao hladnjak i stavljao pastu. Dva puta sam stavio na sredinu proca paste velicine zrna graska, a treci put sam razmazao po cijelom procu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PRO
|
ako je ostao isti raspored ventilatora i kabela u kućištu, onda je vjerojatno pasta problem. Ili ona ili ti je hladnjak loše sjeo na procesor.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
mozes staviti i malo vise do zrne graška, nece skoditi ![]() a prije toga malo pobrusi barkeni dio kulera sa finim brusom, to valjda imas negdje!! sredina i onda stavljaj kuler, ili probaj razmazati sam ali ne sa prstima onda pasta gubi svoja svojstva(sa nekom karticom ili vizitkom) ravnomjerno ili ti nije dobro sijelo kao sto je reko kolega Ivo |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
ok, ovaj put sam stavio arctic silver 5 i liniju umjesto tockice na sred proca temperature su pale za ~7 stupnjeva jel treba vremena da se pasta sama jos rasporedi izmedju hladnjaka i proca? jel mogu ocekivati jos veci pad temperature? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PRO
|
postupak je staviti paste veličine riže na procesor (Uncle Ben's duga riža ![]() Pritiskom hladnjak na proc, termalna pasta ispuni prostor gdje se hladnjak i proc ne diraju potpuno, zato ne valja staviti previše paste. Uglavnom, ne treba vremena, rezultat odmah vidis.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
ajd bar bolja pasta od onog dojćlanda a moze i linija kaj se mene tice a pasta se rasporedila kada si stavio kuler, i ako su ti temp pale onda je ok... i kao sto sam reko probaj pobrusiti kuler malo da ti dobro sjedne, pasta ravnomjerno, i da ti ne osteti proc jkao u mojem slucaju, poznala se mala mrlja, ko da je utisnuto bilo!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
ok, hvala ljudi. mozda budem jos eksperimentirao, ali iskreno ne da mi se vise danas. hvala jos jednom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|