|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Skripta za pokretanje programa ili procesa za dane u tjednu
Malo sam tražio po netu primjere skripti koja bi radila sljedeće: ideja je da se napravi takva skripta koja bi pokretala određeni dan u tjednu neki proces ili program ili playlista za winamp. Navest ću bezveze:npr u ponedjeljak hoću da se prilikom startupa pokrene winamp u utorak recimo outlook u srijedu playlista za winamp itd... da sad dalje ne nabrajam našao sam nešto ovog tipa: @echo off for /f %%a in ('date /t') do set DAY=%%a if %DAY%==Mon goto :mon if %DAY%==Tue goto :tue if %DAY%==Wed goto :wed if %DAY%==Thu goto :thu if %DAY%==Fri goto :fri if %DAY%==Sat goto :sat if %DAY%==Sun goto :sun :mon :: put your processing here echo %day% pause exit :tue :: put your processing here echo %day% pause exit :wed :: put your processing here echo %day% pause exit :thu :: put your processing here echo %day% pause exit :fri :: put your processing here echo %day% pause exit :sat :: put your processing here echo %day% pause exit :sun :: put your processing here echo %day% pause exit al nemogu skužit kako se editira ukoliko je to točno kako je napisano ili možda postoji neka druga sripta i kako bi ona izgledala, možete navesti neki primjer? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
probaop sam malo tu skriptu i radi ALI: Morao sam promijeniti neke stvari, recimo umjesto: if %DAY%==Fri goto :fri morao sam staviti: if %DAY%==pet goto :fri i to malim slovom p i onda sam ispod napisao brzinski da mi prilikom pokretanja win petkom udje u direktorij cuteftp i porene cuteftppro.exe i stvar radi. :fri cd C:\Program Files\GlobalSCAPE\CuteFTP 8 Professional start cuteftppro.exe echo %day% pause exit Ako ti smeta sto cmd ostaje upaljen dok ne stisnes bilo koju tipku "press any key to exit" stvar rijesavas micanjem "pause" teksta it skripte. Sto se tice WINAMPA i PLAYLISTE ,napravi da ti se lista automatski otvara sa winampom i umjesto winamp programa upisi da ti se pokrene playlista i to bi trebalo radit. Nisam probao jer nemam Winamp ali 99% sam siguran da radi. Spremi cijeli tekst u recimo start.bat i stavi ga u folder C:\Documents and Settings\XXXX\Start Menu\Programs\Startup OS je WIN XP PRO SP3 Napomena, OS nije na hrvatskom,samo je regija i tipkovnica namjestena na hrvatski zato stvar radi samo sa "pon uto sri " itd. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 23.04.2010. u 14:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Hvala na pomoći, ustvari ideja je sljedeća: napravil sam 7 playlista, znači po jedna za svaki dan u tjednu tak da kad ujutro upalim komp u bircu da mi npr lista koja se zove ponedjeljak svira samo ponedjeljkom, lista utorak samo utorkom itd. onda sam htio to riješit skriptom tak da sve playliste stavim u STARTUP folder, i da putem te skripte računalu zna točno koju skriptu treba svira na točno taj dan u tjednu. Možeš malo pojasnit ovo sa automatskim otvaranjem winampa i playlista kak bi to funkcioniralo ili je to malo drugačije u odnosu na priču sa skriptom? unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Windows xp sp3, zaboravih napisat |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
otvori notepad ,stavi cijelu skriptu u notepad i poredaj kako sam ti objasnio gore znaci za petak ide: :fri cd C:\playlists start petak.pls echo %day% exit na pocetku skripte umjesto Mon Tue itd stavljas pon uto itd: if %DAY%==pet goto :fri if %DAY%==sub goto :sat itd itd na kraju saveas cijlu skriptu kao "start.bat" i stavi u gore navedeni folder koji sam napisao. upisi i navodnike kad sejvas. P.S. Sredi da ti PLS fajlove automatski otvara winamp a ne neki drugi program. To je to. Ako bas nikako ne ide, napravi playliste tj one fajlove ponedjeljak.pls, utorak.pls itd itd i posalji mi sve na bruno.rv(at)gmail.com pa cu napraviti jedan samoraspakirajuci exe file koji ce ti sloziti sve fajlove kako treba. Ovo vrijedi za WINXP pro P.S. Skini si ovaj batch i napisi ovdje da li javlja SUB ili SAT |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
http://support.microsoft.com/kb/308569 http://support.microsoft.com/kb/308671 Eventualno, makar ce vjerojatno biti overkill, pogledaj kako mozes posloziti programe da se startaju kao Windows Service.
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Imam instaliran na kompu virtual pc i u njemu testiram te stvari. Ispavite me gdje griješim, valjda sam dobro skužio, probao sam ovo: evo baš danas je subota, i testiram da mi prilikom startup-a otvori npr windows explorer, znači explorer.exe evo skripte koju sam napisao u notepadu, sejvao kao bat i stavito u taj startup folder: @echo off for /f %%a in ('date /t') do set DAY=%%a if %DAY%==sub goto :sat :sat cd C:\windows start explorer.exe echo %day% exit i meni to uredno otvara, i onda probe radi promijenim dan u skripti što će reći kao da je danas nedjelja a ne subota i opet mi otvara što nebi smjelo jer danas nije nedjelja. ne znam gdje je kvaka? još jedna stvar: nije mi jasno ovo sa navodnicima, koliko ja znam nemože se sejvat file pod navodnicima, ne dozvoljama još nešto: što točno znači prvi red u naredbi ovo: for /f %%a in ('date /t') do set DAY=%%a Zadnje izmijenjeno od: serverpc. 24.04.2010. u 11:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako si samo promjenio sub i upisao ned normalno da ce ti opet otvarati kad nisi promijenio i naredbu "goto :sat" nego moras upisati "goto :sun" i onda dolje: :sun cd blabla start blabla echo %day% exit i tako za svaki dan Mozes ti napisati i if %DAY%==sub goto :sub ali onda umjesto :sat cd bla bla start blabla echo %day% exit upisujes :sub cd bla bla start blabla echo %day% exit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Situacija je sljedeća: prije svega kad otvorim cmd i upišem naredbu date (meni na računalu izbaci) The current date is: čet 29.04.2010 znači, ovdje govorimo o hrvatskim postavkama jezika, XP je na engleskom, al jezik, location itd je na hrvatskom. Dalje: skripta koju imam u startup folderu je (stavil sam primjera radi da mi otvara exploer) nije bitno što otvara bitno je koji dan da otvara a ja mu lako promjenim što želim da otvara: @echo off for /f %%a in ('date /t') do set DAY=%%a if %DAY%==čet goto :čet :čet cd C:\windows start explorer.exe echo %day% exit i pazi sad: znači danas je četvrtak, ako ja promjenim u skripi mjesta gdje piše čet i stavim npr pet (kao da je petak i tak da provjerim dali ta skripta radi ispravno) meni opet prilikom podizanja windowsa otvara exploer.exe što nebi smio jer sam promijenio dan u petak a danas je četvrtak. Zaključak: nešto u skripti ne valja,ali neznam što |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Probao sam neke stvari i izgleda da ces morati namjestiti regional options-> standards and formats-> english(united states) jer nesto ne sljaka sa HR znakovima kako treba. nakon toga u bat file upisi ovo @echo off for /f %%a in ('date /t') do set DAY=%%a if %DAY%==Mon goto :mon if %DAY%==Tue goto :tue if %DAY%==Wed goto :wed if %DAY%==Thu goto :thu if %DAY%==Fri goto :fri if %DAY%==Sat goto :sat if %DAY%==Sun goto :sun :mon start C:\playlist\pon.pls echo %day% exit :tue start C:\playlist\uto.pls echo %day% exit :wed start C:\playlist\sri.pls echo %day% exit :thu start C:\playlist\cet.pls echo %day% pause exit :fri start C:\playlist\pet.pls echo %day% exit :sat start C:\playlist\sub.pls echo %day% exit :sun start C:\playlist\ned.pls echo %day% exit kreiraj folder C:\playlist i unutra ubaci sve playliste pon.pls uto.pls itd itd. Upravo sam probao i sve radi kako treba. Ubaci bat u start folder i vidi sutra i preksutra da li sve sljaka ok. NPOMENA: MORAS upisati sve dane u tjednu jer inace skripta ne radi. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 29.04.2010. u 18:22. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Hvala na pomoći, sad sve radi kak treba. Očito je bila kvaka u podešavanju standards and formats |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|