|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Speedtouch Tomson ST 780i WL [Carnet.Duo]
Ja više ne znam kako nego da pitam ovdje pa da konačno znam kako stvari stoje. Imam dotični router i na net se spajam tako da se prvo spojim na njegovu wireless mrežu, a onda sa laptopa se spojim na carnet (carnet user i pass, PPPOE internet connection). Ono što bih htio je podesiti router da radi tako da dok se spojim na njega wireless da budem na internetu. Imao sam jedan US Robotics router kojega sam spojio sa Speedtouchem i koji je to radio za mene, ali sad kada je on riknuo zanima me da li to mogu samo sa Speedtouchem? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Već je bilo govora o tome x puta, potraži malo. Radi se o tome šta ISP - ovi (vjerojatno po zahtjevu Carnet - a) modeme / router - e prebacuju u Bridge mode rada jer upiru po onoj jedan Carnet account = jedno računalo. Drugi problem je ISP tj. (ako se ne varam) Iskon: - uređaj je njihov i nemaš ovlasti za promjenu Bridge > Router mode za Internet - telefon radi preko VoIp - a i nesmiješ prčkat jer ćeš ostat bez telefona - . . . Najelegantnije rješenje je nabavka wireless routera sa WAN ulaznim priključkom (dakle nije adsl modem na ulazu). Na njemu podesiš PPPoE Carnet konekciju. Prije kupovine, probaj negdje posudit takav router i isprobaj. Ako uspiješ "ući" u postavke routera, napravi slijedeće: - backup trenutnih postavki (user.ini) - napraviš kopiju i editiraš tako da prebaciš Internet konekciju sa Bridge na PPPoE Router mode - po želji odmah dodaš svoje podatke za konekciju - ubacivanje korigiranih postavki u router - ostaje pitanje da li isključit njihov daljinski managment uređaja jer: a - ako ga ostaviš mogu vratit konfiguraciju na postojeće b - ako skuže da nemaju pristup mogu uskratit cjelokupnu uslugu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ma tražio jesam po forumu i nikako nisam mogao konačno dokučiti što je točno što ne.. govorili su čak neki da treba službu za korisnike zvati pa da oni tamo to srede u što sumnjam.. što se tiče 1 account 1 računalo.... sa jednim accountom se i brat i ja spajamo.. zato stalno i izbacuje dolje onaj balončić sa upozorenjem da je IP adresa u konfliktu :S hvala na detaljnom odgovoru... bolje se onda neću zahebavati sa time i uzet ću si router neki. imaš li neku preporuku koji? da nije preskup. US Robotics me je 3 godine služio dok nije krepao.. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.04.2010. u 16:57. Razlog: Maknut nepotreban quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A neznam, vidi šta se nudi po tržnici ili ako se baš hoćeš itnit u trošak onda novo. Cijene kreću od 200 Kn pa dalje, zavisi hoćeš 100 Mb ili 1Gb mrežu, b/g ili n wireless, ima li ili nema za usb storage / print server, jesu li wireless antene fiksne i nikakve ili preko konektora pa se "lako" mogu stavit bolje, . . . Kad upogoniš novi router onda možeš ugasit wireless na ST780, tada ti netreba na tom uređaju a i eliminiraš moguće smetnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
ok, hvala. |
|
![]() |
![]() |