|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Računalo samo ulazi u BIOS
Kod paljenja starog curinog računala svaki put računalo uđe u BIOS. Spremio ili ne promjene kod ponovnog pokretanja opet uđe u BIOS. Promjenio sam bateriju i ništa. Promjenio sam i tipkovnicu zbog možebitno zaglavljene tipke del i opet ništa. Povadio memoriju, probao s jednom pločicom i opet... NIŠTA. Par puta je bila i poruka "disc boot failure insert system disc and press enter". Taj problem se javljao i prije, ali samo od sebe je ponovo proradilo pa nisam uspio odgonetnit kvar. Ponekad se po par puta čuo zvuk kao da se disk pokušava zavrtit. Testirao sam disk i nije imao bad sektora. Ima netko ideju što bi još mogao napravit? U biti, ostao je još procesor (AMD barton 2500 mislim) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2009
|
Probaj flešat BIOS, najnoviji stavi, nađi ga na stranici proizvođača matične. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ne vjerujem da je do toga jer već 6-7 godina radi, a nije ništa mjenjano. I kad je npr. radio winamp komp je znao zaštekat na tren, al to bi bilo vezano uz windowse. A opet možda i ne... Nije mi jasno zašto stalno sam ulazi u BIOS Zadnje izmijenjeno od: simba. 16.04.2010. u 12:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Koja je uopce ploca u pitanju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
E ne znam napamet, znam da je ASUS, socket A. Kad dođem kod cure vidit ću točan model. Probao sam s drugom tipkovnicom i opet sam ulazi u BIOS. EDIT: Stavljenji novi windowsi i rade normalno, ali svejedno kod paljenja komp ulazi u BIOS. Kad se izađe iz BIOS-a normalno digne win... Zadnje izmijenjeno od: simba. 16.04.2010. u 23:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Provjeri jumper na maticnoj vezan uz chassis intrusion ili postavke u biosu. Nabavio sam jednom Asusovu maticnu i stalno je kod boot-a ulazila u bios, kad sam stavio jumper kojeg uopce nije bilo prestala je. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|