|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
RADIO Switch turned off - problem
Pozdrav svima, pišem ovdje, pošto mi se podforum čini adekvatniji nego u probleme (pošto ne znam jel problem u softveru ili hardveru) ![]() Naime imam jedan stari laptop koji zelim osposobiti, na kojem sam nanovo instalirao XP SP2 i drivere koji su dosli u njega i koji odgovaraju XPu. Brand laptopa je "Notebook computer", presmiješno, ali fakat nigdje ništa drugo ne piše, čak niti u upustvu. Laptop sam dobio prije koju godinu, i sve je uz njega uredno došlo. Nešto slicno nisam vidio u zivotu. Sve super radi i bez problema osim bežične kartice. Laptop ima Intelovu 2200BG karticu za koju je više verzija drivera isprobano i u device manageru piše da je sve u redu i da radi. Problem je što ja wireless ne mogu ukljuciti. Pritiskom na tipku na laptopu ništa se ne dogadja. Sve tipke rade, osim te, dakle tipka za on/off wirelessa ne reagira. Skinuo sam najnoviju verziju Intelova PRO seta i isto ni preko toga ne mogu ukljuciti wireless jer je opcija on/off zasivljena. Svasta sam pokusao i nije mi jasno kako ukljuciti wireless :O U BIOS-u je kartica enablirana. Molim vas pomagajte ![]() Hvala : ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Driveri i aplikacija za funkcijske tipke su uredno instalirani? Daj nam neke slike notebooka, što piše na naljepnicama itd. Nekako moramo doći do modela...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ako je sve u redu, postoji još jedna mogučnost... Meni se dogodilo da kartica ne radi, tj. prekidač nije mogao ukljčiti. Isključio laptop iz struje, izvadio bateriju i držati power tipku jedno 2 min, ali svakako je dobro ostaviti laptop tako bez napajanja jedno 10 min. Kartica se pojavila i sve uredno radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za detekciju o kojem se modelu radi upotrebi Everest > HW Report i ostale programe za detekciju nepoznatog hw (potraži po forumu). Ovdje je blem sa uključivanjem wlan kartice a (ovisno kako je napravljeno) može biti hardwerski (prekidač) i/ili softwerski (preko neke aplikacije, zato je domy pitao za aplikaciju za funkcijske tipke). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
OK, lap je xyz iz MEDION serije (trgovačka marka poznata u Njemačkoj), među startanim programima imaš Wbutton aplikaciju koja ima funkciju paljenja / gašenja wlan kartice. Trebaš pronači s kojom kombinacijom tipki aplikacija iskaće u prvi plan da bi u njoj uključio wlan karticu, provjeri da nije možda i u tray - u. Ako imaš cd sa drajverima, pogledaj dali na njemu ima i manual gdje je ovo opisano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Na CD-u nema nikakav user's manual, a u user's guideu od lapa nema takodjer nista. WButton.exe mi je u task manageru pokrenut odmah na start-upu, aplikaciju sam pronasao u C, program files, launch manager, wbutton. Ne mogu je pokrenuti, dupli klik ili enter i ništa se ne pojavljuje na ekranu, osim brda nagomilanih wbutton procesa u task manageru :O |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Pa netreba ih xy, dosta je jedan, igraj se raznim kombinacijama tipki na tastaturi (npr. Fn + neki F1-12) i vidi / probaj jel se wlan kartica uključila. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Fn+F1 me dovodi do tablice svih hotkeysa. Tako da niti jedna kombinacija ne vodi do uključivanja kartice, osim pritisak na glavnu tipku. Možda je i hardverske prirode, tko će ga znati. Svašta sam pokušao. Nema veze, puno hvala svima za pomoć : ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Imal sam isti slucaj, driver radi i uredjaj je uredno u device manageru a software se ponasa kao da ga nema, a problem je bio jako nekvalitetan microswitch (posto je odapeo nakon manje od 2 god koristenja a koristi se skoro nikad). Ako se ne kuzis ovo nemoj radit: otvori lap, vidi di je switch, upali lap i kad se podignu win srafincigerom nakratko premosti njegov spoj na ploci. Ako proradi znas kaj ne valja. Nikako nemoj trajno spojit taj kontakt jer poziciju pali/gasi najcesce odredjuje kontroler koji onda moze zaglavit u stanju u kojem ga ne zelis. Zato je najbolje odmah stavit drugi switch ( <5kn kosta) ili ak ti se neda zajebavat i na zicama je, produljis zice da idu van pa ih po potrebi spajas. A ako to nije to probaj izbrisat njegov software ali ne i driver, pa probaj prek aplikacije od windowsa radit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Hvala za savjet, ali ne usudim se sam otvarat laptop i "čačkat" pošto nisam stručan glede toga ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
U servisu ce te kostat 3-4-5x vise novcano i vremenski nego alternativa, neko ko se kuzi u to, sredi to za manje od 2 sata za 50-200kn, ovisi kaj tocno ne sljaka i kolko je pohlepan ^^ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|