Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.04.2010., 18:58   #1
sharavanja
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
RADIO Switch turned off - problem

Pozdrav svima,

pišem ovdje, pošto mi se podforum čini adekvatniji nego u probleme (pošto ne znam jel problem u softveru ili hardveru)

Naime imam jedan stari laptop koji zelim osposobiti, na kojem sam nanovo instalirao XP SP2 i drivere koji su dosli u njega i koji odgovaraju XPu. Brand laptopa je "Notebook computer", presmiješno, ali fakat nigdje ništa drugo ne piše, čak niti u upustvu. Laptop sam dobio prije koju godinu, i sve je uz njega uredno došlo. Nešto slicno nisam vidio u zivotu. Sve super radi i bez problema osim bežične kartice. Laptop ima Intelovu 2200BG karticu za koju je više verzija drivera isprobano i u device manageru piše da je sve u redu i da radi. Problem je što ja wireless ne mogu ukljuciti. Pritiskom na tipku na laptopu ništa se ne dogadja. Sve tipke rade, osim te, dakle tipka za on/off wirelessa ne reagira. Skinuo sam najnoviju verziju Intelova PRO seta i isto ni preko toga ne mogu ukljuciti wireless jer je opcija on/off zasivljena. Svasta sam pokusao i nije mi jasno kako ukljuciti wireless :O U BIOS-u je kartica enablirana.

Molim vas pomagajte

Hvala : )
sharavanja je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2010., 21:11   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Driveri i aplikacija za funkcijske tipke su uredno instalirani? Daj nam neke slike notebooka, što piše na naljepnicama itd. Nekako moramo doći do modela...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.04.2010., 21:33   #3
mali david
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Ako je sve u redu, postoji još jedna mogučnost...
Meni se dogodilo da kartica ne radi, tj. prekidač nije mogao ukljčiti.
Isključio laptop iz struje, izvadio bateriju i držati power tipku jedno 2 min, ali svakako je dobro ostaviti laptop tako bez napajanja jedno 10 min.
Kartica se pojavila i sve uredno radi.
mali david je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2010., 22:19   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Za detekciju o kojem se modelu radi upotrebi Everest > HW Report i ostale programe za detekciju nepoznatog hw (potraži po forumu).
Ovdje je blem sa uključivanjem wlan kartice a (ovisno kako je napravljeno) može biti hardwerski (prekidač) i/ili softwerski (preko neke aplikacije, zato je domy pitao za aplikaciju za funkcijske tipke).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2010., 13:16   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

OK, lap je xyz iz MEDION serije (trgovačka marka poznata u Njemačkoj), među startanim programima imaš Wbutton aplikaciju koja ima funkciju paljenja / gašenja wlan kartice.
Trebaš pronači s kojom kombinacijom tipki aplikacija iskaće u prvi plan da bi u njoj uključio wlan karticu, provjeri da nije možda i u tray - u.
Ako imaš cd sa drajverima, pogledaj dali na njemu ima i manual gdje je ovo opisano.
Staro 14.04.2010., 15:49   #6
sharavanja
Registered User

Na CD-u nema nikakav user's manual, a u user's guideu od lapa nema takodjer nista.

WButton.exe mi je u task manageru pokrenut odmah na start-upu, aplikaciju sam pronasao u C, program files, launch manager, wbutton. Ne mogu je pokrenuti, dupli klik ili enter i ništa se ne pojavljuje na ekranu, osim brda nagomilanih wbutton procesa u task manageru :O
Staro 14.04.2010., 22:23   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pa netreba ih xy, dosta je jedan, igraj se raznim kombinacijama tipki na tastaturi (npr. Fn + neki F1-12) i vidi / probaj jel se wlan kartica uključila.
Staro 15.04.2010., 09:52   #8
sharavanja
Registered User

Fn+F1 me dovodi do tablice svih hotkeysa. Tako da niti jedna kombinacija ne vodi do uključivanja kartice, osim pritisak na glavnu tipku.

Možda je i hardverske prirode, tko će ga znati. Svašta sam pokušao. Nema veze, puno hvala svima za pomoć : )
Staro 15.04.2010., 11:56   #9
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Imal sam isti slucaj, driver radi i uredjaj je uredno u device manageru a software se ponasa kao da ga nema, a problem je bio jako nekvalitetan microswitch (posto je odapeo nakon manje od 2 god koristenja a koristi se skoro nikad).

Ako se ne kuzis ovo nemoj radit: otvori lap, vidi di je switch, upali lap i kad se podignu win srafincigerom nakratko premosti njegov spoj na ploci.
Ako proradi znas kaj ne valja. Nikako nemoj trajno spojit taj kontakt jer poziciju pali/gasi najcesce odredjuje kontroler koji onda moze zaglavit u stanju u kojem ga ne zelis.
Zato je najbolje odmah stavit drugi switch ( <5kn kosta) ili ak ti se neda zajebavat i na zicama je, produljis zice da idu van pa ih po potrebi spajas.

A ako to nije to probaj izbrisat njegov software ali ne i driver, pa probaj prek aplikacije od windowsa radit.
Overclock je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2010., 12:03   #10
sharavanja
Registered User

Hvala za savjet, ali ne usudim se sam otvarat laptop i "čačkat" pošto nisam stručan glede toga Vjerojatno cu ga odnijeti nekome na servis. Nema veze, u svakom slucaju, hvala svima : )
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.04.2010., 12:30   #11
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
U servisu ce te kostat 3-4-5x vise novcano i vremenski nego alternativa, neko ko se kuzi u to, sredi to za manje od 2 sata za 50-200kn, ovisi kaj tocno ne sljaka i kolko je pohlepan ^^
Overclock je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno