|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
(riješeno) Sapphire ploča - nema slike
Imam problem s pločom Sapphire PI-AM3RS785G. Uglavnom, problem je identičan kao što je opisano na ovom linku. Ploča je kupljena nova, kao i procesor(Athlon 240) i sve ostalo. Kao što je na navedenom linku objašnjeno, nakon paljenja se upale ventilatori, radi optika i HDD, ali nema slike na ekranu, ni preko integrirane grafičke, ni preko odvojene(HD4650), probavao DVI i VGA, svejedno ostaje "no signal". Još jako bitno je da ploča ne javlja nikakav beep nakon paljenja. Sve ostale komponente su 100% isprobane i ispravne na drugim konfiguracijama, monitori su ispravni, probao drugi grafičku i napajanje na ovoj ploči i ništa, dakle, ostaje jedino neispravna ploča. Nemam više ideje što probati, a ne znam ni u čemu bi mogao biti problem s pločom ako sve ostalo radi, osim što ne daje sliku na ekran. Ima li netko ideju što sam možda propustio isprobati? Ili ako netko ima neka iskustva s ovom pločom, nek se slobodno javi. I da, znam da bi bilo najjednostavnije odnijeti ploču gdje sam ju i kupio i reklamirati, ali to je 400km od mjesta gdje sam sad dalje i ipak želim isprobati sve opcije prije te. Uz to konfiguracija nije za mene već za nekog drugog, tako da sad moram i objašnjavati zašto će taj netko dobiti funkcionalan komp tek tko zna kad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ploča je riknula. Plati poštarinu i pošalji ploču na servis. Eventualno možeš pokušati izvaditi bateriju za BIOS i pustiti ploču tako jedno pola sata i onda je opet staviti. AKo ne proradi, a vjerojatno neće, reklamiraj je. Na reklamaciju NE šalji originalni račun već fotokopiju!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
U drugoj sam državi pa pošta baš i ne dolazi u obzir. Za tjedan dana ću biti u Vž pa ću ju reklamirati. Hebem ti sreću, da je za mene ne bi mi bilo žao, a ovako... Kakva su iskustva s Asbisom što se tiče čekanja popravka, odnosno zamjene što će ovdje biti sigurno slučaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Nije ni čudno da se ploča ponašala kao da nema procesora kad ga ustvari nije ni bilo. Zaboravio sam maknuti neku tanku zaštitnu plastiku sa socketa, valjda zato što ju nikad nisam ni vidio prije na pločama i što ne znam čemu bi služilo. Iako je prilično očito da tamo ne treba biti, procesor sasvim lijepo legne i s njom, ali očito pinovi nemaju kontakt sa socketom. Ni u uputama nema ništa o micanju toga, jbg, drugi put ću znati. Sreća da je serviser u Eurotradeu imao iskustva s tim pa je znao do čega je. Osim što sam ispao glup i izgubio vrijeme na to sve, sve je ok, "problem" je riješen i tema može pod ključ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ne, nije javljala nikakav beep. Vidiš, nisam o tome ni razmišljao sad. Možda je prepoznavala da ima procesor, ali nisu svi pinovi imali kontakt sa socketom. Ma ne znam više ništa s njom. Veli serviser da može procesor raditi i sa tom zaštitom, ali da treba jače pritegnuti hladnjak. Naravno, to nije pametno raditi s obzirom da se zaštita treba skinuti, iako ne znam ni čemu služi. Nisam nikad vidio ploču s nečim takvim. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|