Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.03.2010., 12:16   #1
Phylip
Premium
Moj komp

Phylip's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Problemi s LAN-om

Pokušavam spjiti dva laptopa preko LAN-a. Ip adresa, subnet mask, default gateway su prazni kada na oba laptopa u postavke za "Local area network" pa sam upisao sam za Ip, subnet se sam ispuni. Kada tamo upisem adrese, pingam s prvim laptopom drugi i sve je u redu, ali kada s drugim pingam prvi, pise "request timed out". Da li to ima veze s default gateway? jer mi je jedino to ostalo neispunjeno. Kabel je u redu, adrese su točne, nemam pojma zasto ne radi. Firewall je namjesten na oba laptopa da pusta na miru "network connections", a ostali firewall programi su isto ok. Kada stavim na "automatically obtain ip address", 20 minuta mi "renewing ip address" i na kraju pise "limited or no conectivity". To se dogada na oba laptopa. Pomagajte ljudi, žulja me starcraft brood war preko LAN-a, a samo problemi kako god krenem.
Phylip je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2010., 01:32   #2
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Isključi firewallove sve (kako ti može ostaviti na miru network connections kad tome i služi ), ručno postavi neke ip adrese tipa 192.168.1.1 i 192.168.1.2 sa subnet maskom 255.255.255.0. U slučaju da su to laptopi koje direkt spajaš žicom.
Ako ih želiš spojiti bežično, moraš postaviti Ad-Hoc način spajanja i onda opet one adrese.
Opsežniji tutorial za bežično spajanje na linku :
http://www.conniq.com/WinXPNetworkin...connection.htm

Request timed out je tipična situacija u kojoj firewall blokira icmp zahtjeve, te drugo računalo ne dobiva odziv. Dakle obavezno isključiti firewallove sve za početak.
Oglas

Oglas
Staro 01.04.2010., 12:44   #3
Phylip
Premium
Moj komp

Phylip's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Povezujem laptope preko kabela. Jel bolje preko wirelesa? Namjestio sam u postavkama windows firewall-a da propušta network connections, ali ok, isključio sam firewall, ali sada mi se javio potpuno novi problem. Nisam ništa mijenjao niti prčkao, ali odnekuda mi sada ne radi "local area connection". Network adapter mi je disabled, ali kada ga hoću uključiti, piše samo "Connection failed" i to je to. U device manageru mi je crveni križić pored adaptera i neće se uključiti. Do prije tjedan dana je normalno radio, a sada odjednom - mrtav. Namjestio sam adrese 192.168.0.1 i 192.168.0.2 još prije i nije radilo. Kada sa drugim laptopom pingam samog sebe (da, znam da zvuči preverzno, ali što ću sada -kako da drugačije napišem ), piše "destination host unreachable". Više me prošla želja za igranjem, sada je postalo osobno, taj j****i LAN me namjerno j**e u mozak da vidi koliko će mi trebati da bacim laptop u zid.
Phylip je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno