|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Adsl - pad brzine/povecanje brzine/pucanje veze
Evo samo informacije radi ako se nekom desi nešto slično, jučer u 3 ujutro je počela štekati internet veza te je na kraju počela pucati, modem bi se spojio na minutu pa puko pa tako oko sat vremena, na kraju sam odustao i otišao spavat. Danas se vratim s posla i do navečer brzina interneta je bila 1.5-2 mbita a bila je 4. Probam download max=150kb/sec..a prije je uvijek bila 450-500 Pa sad..razmišljam razmišljam pa si mislim sigurno je do njih jer ugasio sam modem milijun puta, probavao status na njemu, prošvrljao komp protiv virusa iako pazim na to često... I zovem t-com, ne javlja se nitko...i tak nakon što mi se nakon 5min čekanja na mobitelu zagrijala desna strana mozga odlučim se na jedan avanturistički pothvat. Naime net sam složio da mi je splitter na 3 katu, pa iz njega ide žica u podrum di sam ja sa modem, odem gore i stisnem kolko mogu tel. žice i žicu za modem u taj splitter vratim se dolje, upalim modem i eto natrag full brzine. Pa eto, jedno od 1000 mogućih riješenja spore veze..nadam se da je zabavno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam imao skoro istu situaciju, samo što je kod mene tehničar bio nekoliko puta, ali ništa se nije pokazalo uspješnim. Na kraju ja odlučio, izvadit telefonsku utičnicu iz zida i sastrugat oksidaciju sa žica i onih mali stupica. I eto sve u svemu od onda mi nijednom nije pukla veza. Tako da što se tiče same kvalitete adsl-a, na nju utječe jako puno stvari. Treba pogledat da negdje nisu žice "utisnute", sami spojevi, pa kvaliteta tog spoja itd...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|