|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
(riješeno) Athlon X2 BE 2350 se pregrijava
Dakle,problem je sljedeći. Imam navedeni procesor u kombinaciji sa Gigabyte GA-MA770-DS3. Cooler je stock a procesor radi na 2.6 GHz. Kučište je otvoreno i na njemu puše jedan vent,ako ga zatvorim je još gore. Temperatura u iddleu je 45-50 stupnjeva,dok u igrama se popne do 90-ak stupnjeva. Hladnjak je stock i lijepo naliježe na procesor. Jeli to normalno,i ako nije zašto se tako grije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Koji softver za pracenje temperature? Prst metoda? Koji napon? Vent se okreće? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Everest! Prst metoda picek je neupotrebljiva. Vent se itekako okreće! CPU jezgra - 1.41 V |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Na kojoj je voltaži procesor? Ne bi smio biti preko 1.3V Procesor i ploča su kupljeni od mene. Taj procesor je bio ispod TR extrema s 120mm ventom na 5V i u idle je tem bila 30C a nikad nije vidio 50C u load-u. Senzori na ploči očitavaju sigurno dobro. Ili je voltaža procesora ili nešto ne štima s kulerom. EDIT: Smanji voltažu procesora na 1.3V, nikako ne preko, ili razmisli o kupnji nekog kulera Voltaža default-na je 1.15V, tako da ga kolješ s tih 1.41V za 24/7 način rada
![]() |
#5 |
Premium
|
Ma naručio sam Freezera u Linksu ali me zaje... več tjedan dana. S njim bi se situacija trebala popraviti? (hope so)? Inače da,to je tvoja ex ploča i proc. Prije sam imao e6700 i on nije išao preko 50 sa stock coolerom pa mi je ovo čudno. EDIT: Šta da onda smanjim voltažu na 1.3? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Vrati ga na default, dakle stock frekvu i 1.15-1.20V, pa reci koliko je onda tem u idle-u. Smisao tog procesora je što manja voltaža koja je 1.15V što znači manje grijanje a sve to za stvar zvanu tišina. Nekakav overclock od njega ne očekuj, rekao bi 1.3V i 2.5 GHZa za normalan rad.
![]() |
#7 |
Premium
|
Da,stvarno imaš pravo. Za 24/7 način rada je malo previše. Evo sad sam stavio na 1.18 V i temperatura u iddleu je 33 stupnja. U Linksu sam uzeo Freezera,valjda će on biti bolji od stock coolera,makar me ovi iz Linksa več 2 dana ne zovu nit se ne javljaju. Znači za neki normalan rad do 2.5 GHz da ga tjeram? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Da,imaš pravo. Nego ovi iz linksa su mi malo neozbiljni,rekao sam im da mi treba hitno a ovi se ne javljaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Netko je spomenuo prst metodu, mogu samo potvrditi da i tek kako vrijedi stavit prst, osjetit ćeš tih 90 c. I zar se ne gasi komp nakon sto dodje do 90 c ?? Moj se gasio brzinom nestanka struje. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Nije se ugasio,pratio sam u Everestu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Riješen je problem,sad na maksimalnom opterećenju temperatura ne ide preko 40 stupnjeva. Dok ne dođe novi cooler niš od OC-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|