|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
USB port stvara šum
Pozdrav svima, imam velik problem i molio bih stvarno za pomoć jer ne znam više šta da probam. Opis problema: sintisajzer sam spojio u zvučnu karticu preko banana kabela, šuma nema,zvuk je kristalno čist. kada sint spojim u USB na komp (radi sekvenciranja) automatski se čuje šum, kao strujni šum. spojim sintisajzer u USB od laptopa, šuma nema i sve je okej, znaci imam problem ili sa kucistem, maticnom ili nečim sličnim (barem mislim da je tako) do sada sam probao: sa pci zvučne prebacio sam se na USB. probao sam sa windows 7, na kraju sam se vratio na xp sp2. updateo sve moguce drivere. rastavio cijelo kučište, očistio. matičnu ploču izvadio iz kučišta, u slučaju da postoji neki dotik, šum je bio isti hardware koji imam: Asus P5QL matična Intel Core2Duo E8550 3,16 ghz m-audio fast track pro zvucna gigabyte kuciste |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Obzirom da nema šuma kad spajaš na laptop, problem bi mogao biti u napajanju kompa. Ako imaš mogućnosti probaj ga zamijeniti drugim (kvalitetnijim?), ne znam kakvo sad imaš. Još mi nešto pada na pamet ![]() jesi li probao uštekati komp i sint u različite strujne utičnice, dakle da nisu na istoj.
.........."640K ought to be enough for anybody"......... Lenovo ThinkPad X260: i5-6300U / 16 GB DDR4 / 500 GB Samsung EVO 850 / 12,5'' 1366x768 IPS / Windows 10 Pro ThinkPad Pro Dock: 24'' BenQ BL2420PT 2560x1440 IPS / daskeyboard prime13 / Logitech RX1000 / Harman Kardon Soundsticks II Pošteni, dobri i odgovorni trgovci: 1 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
@Marin dal spajaš na prednji jack na kompu ili na stražnji. Meni već na 2 kompa (socket A platforma i s775) ako spojim sluške (ili zvučnike) na front panel, a imam spojen recimo miš također naprijed dolazi do šuma. Slabi je dok je miš na podlozi, ali ako ga malo dignem iznad podloge je jače izražen. Nisam se previše zamarao sa time pošto se radi o integriranim komponentama na matičnoj te ne očekujem nikakvu kvalitetu od istih. Da mi je to važno toliko onda bi imao i posebnu zvučnu. |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
@martyn probao sam zamijeniti sve je isto. kad ištekam sint šum je manji, al npr kada resizeam neki windows prozor u tom trenutku čuje se bzzz pa stane. kako mrdam miša po okranu isto se čuje bzzz. kad ne radim ništa onda mir o.O @mad_duke spajam na prednji panel od m-audio zvučne pošto je usb zvučna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Ne kužim se toliko u zvučne. Pretpostavljam da kako je USB zvučna da ona radi Analogno-Digitalnu pretvorbu u sebi, pa onda šalje digitalni signal USB-om do kompa? Ako je tako, onda mi nisu jasne te interferencije. Osim ako je njezin izvor napona toliko loš da utječe na njezine unutarnje komponente. Stvarno, nisam pametan! |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
zvučna spada u profi home studijske zvučne kartice. problem nije u zvučnoj, neg nešto u kućištu. jos jednom napominjem kad sam spojio zvučnu na laptop nema tog šuma koji je prisutan kod desktop pc-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
neka te savjetuje netko pametniji od mene ![]()
.........."640K ought to be enough for anybody"......... Lenovo ThinkPad X260: i5-6300U / 16 GB DDR4 / 500 GB Samsung EVO 850 / 12,5'' 1366x768 IPS / Windows 10 Pro ThinkPad Pro Dock: 24'' BenQ BL2420PT 2560x1440 IPS / daskeyboard prime13 / Logitech RX1000 / Harman Kardon Soundsticks II Pošteni, dobri i odgovorni trgovci: 1 Zadnje izmijenjeno od: martyn. 18.03.2010. u 08:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
evo uploadao sam primjerak šuma kako to zvuči kod mene http://www.speedyshare.com/files/21484917/Untitled.wav @ vm@ kak bi ja to mogao uzemljiti? često kad dirnem pc kuciste nekad me zna strest lagana struja, ništ strašno al ono. mozda je povezano ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Znam za taj problem. Dešava se masi ljudi na raznim računalima. Najčešće se rješava tako da mutaš sve ono što ne koristiš u mixeru, ali u ovom slučaju to tebi ne pomaže jer ti trebaš te stvari. Uglavnom , provjeri da ti je utičnica uzemljena. Vjerojatno koristiš produžni kabel(šuko) za komp koji ima uzemljenje. Provjeri da li ti je utičnica u zidu u koju ti je to sve uštekano uzemljena(za uzemljenje su ti one "kvačice" u utičnici) Prije nego što išta napraviš uštekaj i sinth i računalo i pojačalo(zvučnike) u istu strujnu utičnicu preko shuko letve pa onda probaj jel ima šuma. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 20.03.2010. u 13:19. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
vjerovatno ti onda utičnica nije uzemljena, je li to stara instalacija ili nova, možeš pozvati električara da ti u utičnici prebrika uzemljenje na nulu iako to nije najsretnije rješenje, i može zazat ako imaš fid sklopku ili zašarafit jednu žicu za kučište, provest ju van i spojit ju za metalnu šipku koju češ zabiti barem 0.5m u zemlje, ovo zadnje rješenje je malo primitivno ali djeluje jako dobro |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|