|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Problem :)
Eto imam problem i moja ogranicena inteligencija ga ne moze rijesit. Pa da krenem... Sp1 i jos updatei instalirani, a na SP2 me papak prec Kupio novi disk SATA Ibma, reinstaliro windozere... Problem 1. Kad odem na shutdown komp se ne ugasi, ventovi jos rade itd... Preblem 2. Dok surfam ukoliko stavim da mi hard nesto radi(kopiranje itd...) rad isdna se uspori, tj ne uspori se vec uopce ne radi(e morate priznat da je ovo heben problem). Uopce nemam pojma kako da to popravim i odakle da krenem. Hvala svima na pomoci(e da update sam bios od sata kontrolera i nije nista pomoglo)
![]() |
#2 |
Just4Fun
Datum registracije: Nov 2003
|
problem 1- nisam siguran al maticna valjda...neznam sta bi mogo napravit, nisam se susretao s tim jos problem 2 - odes na control panel-system pa na hardware pa na device manager...pod IDE ATA/ATAPI controlers kliknes desni gumb pa properties na primary IDE channel pa advanced settings pa provjeris dal ti je stavljeno DMA if available pod oba Devicea...jer ak ti hard radi u PIO modu onda dolazi do masovnog usporenja...a ak to nije problem onda neznam, probaj jos nove drivere za ISDN modem i mozda za maricnu update drivera da napravis...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nije maticna jer prije reinstalla windozera je sve radilo kako spada... Ma update svih drivera napravio i ne moze bit problem sa pio/dma jer je sata disk Cini mi se da je novi bios od maticne u curcu...flashat cu stari pa cu vidjet.
- Po ledjima pendrek prasi, naprijed nasi, naprijed nasi... - Zadnje izmijenjeno od: brunovidovic. 25.11.2004. u 02:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Blahhh......izvrtio drivere razne...instaliro cak i SP2 i ustekavao ISDN u razne pci slotove(pomislio da ga kolje odreceni IRQ tocnije 11ica jer je taj shareo sa sata kontrolerom) i nista nije pomoglo da se rijesi problem 2. Najcudnije od svega jest da kad kopiram stvari sa DVDa na disk sve normalno radi tj ISDN i dalje skida podatke no cim mora disk sam sa sebe nesto ischitat odma stane skidanje podataka...ne kuzim...cini se da mi ne gine reinstal shugavih windozera jer kolko god da trazio po netu niko nije imo ovaj problem.
![]() |
#5 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Busy, ti mu pričaš za mod rada PATA! kanala a on ima SATA disk. EDIT, vidjeh da je i bruno skužio sam.... Pitanje. Citiraj:
Drugo, imaš dva SATA kanala ne? Jesi probao zamjeniti kanale? Jesi probao zamjeniti kabel od diska? Jesi probao odnijeti disk kod frnenda recimo pa tamo isprobati? Ili nabaviti drugi ISDN modem pa probati? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Je dva su kanala ali kolko ja znam windozeri se nece bootat sa drugog(bar sam tako procito na nekom forumu). E jos mi slijedi to nosenje diska, zamjena ISDNa(no taj ISDN je sasvim zadovoljno kucko sa pata diskom) Ako nista od toga ne pomogne onda reinstall...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|